Apropa't a Bon(s) Nadal(s) tallers STEAM per infants

Com estem vivint el Nadal? ‘Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona' és una instal·lació interactiva ubicada a Plaça Universitat entre el 17 i el 30 de desembre, en la que es debatrà sobre com estan o no canviant els costums i els valors nadalencs. Les interaccions dels visitants amb la instal·lació contribuiran a construir un nou relat col·lectiu en forma de conte que expliqui la forma actual i diversa que tenim de celebrar les festes. Per contribuir al conte, les persones visitants hauran de creuar uns portals amb les respostes que més els representin.

 

Barcelona Activa ofereix un taller STEAM per a què els infants, entre 6 i 12 anys, puguin conèixer com funciona aquesta instal·lació interactiva i com amb la captació i visualització de dades en l'espai públic, a través de la sensorització del tacte i el moviment, es pot construir un conte. Els portals amb preguntes funcionen amb una tecnologia que comptabilitzen el nombre de persones que els han creuat i, per tant, el nombre total de vots que ha obtingut cada resposta. Les respostes majoritàries de cada portal modificaran en temps real el text dinàmic que es mostri en les dues grans pantalles a l'entrada i sortida de la instal·lació.

 

L'activitat té una durada de 45 minuts i consta de diferents parts:

  • Benvinguda i introducció: coneixerem com les dades poden construir la nostra vida amb exemples visuals i pràctics
  • És hora d'experimentar!: experimentarem amb l'electrònica i la programació mitjançant materials senzills com la plastilina o alguna fruita.
  • Case Study: descobrirem com funciona i de quines parts es compon la instal·lació "Bon(s) Nadal(s)",  i revelarem els secrets que amaga.
  • Dubtes i preguntes

 

En total es realitzaran 22 sessions els dies 18, 19, 27, 28, 29 i 30 de desembre; 20, 21, 22 i 23 de desembre de 2021.

 

Inscriu-te aquí!

Img