« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

08/03/2021

 

09:30 h Edita els teus vídeos gratis a l'ordinador (part 1): Iniciació a Shotcut - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Shotcut des de zero? Aquesta és una activitat on explicarem les eines bàsiques de ShotCut: (L'interfície, llistes de reproducció, propietats, linea de temps, inserir i editar videos-audios-imatges, efectes, exportar correctement...) Aprendrem a entendre i controlar les eines básiques que permeten: Configurar l'Interfície de (...)

09:30 h Dissenya mapes interactius amb OpenLayers. NOVA! - Aula virtual

Aquest curs permetrà a l'alumnat dissenyar una pàgina web per mostrar un mapa interactiu. Es revisaran les diferents tecnologies i es profunditzarà en la lliberia OpenLayers.

10:00 h Tria la teva eina de gestió de projectes (Asana i més) - Aula virtual

En l'actual mercat laboral on cada cop es treballa més per projectes, conèixer quins són els gestors de projectes més populars i practicar amb alguns d'ells ens ajudarà a familiaritzar-nos ràpidament amb les eines de gestió amb les que treballi l'equip al que ens integrem. El programari de gestió de projectes serveix per a millorar l'eficiència i productivitat del nostre (...)

10:00 h Crea i gestiona una aula virtual amb Microsoft Teams - Aula virtual

L'educació i els sistemes tradicionals de docència s'han vist alterats per l'entrada de les classes virtuals, format que haurà de conviure amb les classes presencials en els propers temps. Amb aquesta càpsula, enfocada a personal docent en general, coneixerem el funcionament tècnic de Microsoft Teams per utilitzar-lo com a eina per impartir formació.

10:30 h Organitza't, controla i gestiona de forma efectiva el teu temps - Aula virtual

Voldries ser més productiu/va però no saps per on començar? En aquesta càpsula et presentarem una tria d'eines, metodologies i consells pràctics per a ser més productius en coses tan quotidianes com la gestió del correu electrònic, organització d'agendes, control i priorització de tasques pendents...

11:00 h Millora la teva estratègia a Instagram - Aula virtual

La tendència a un web visual i els més de 300 milions d'usuaris actius d'Instagram posicionen aquesta xarxa social de fotografia i vídeo com a una eina indispensable en la nostra estratègia de màrqueting digital. Aprendre a gestionar eficaçment el nostre compte d'Instagram ens ajudarà a fidelitzar clients, crear noves oportunitats per promocionar-nos i guanyar visibilitat (...)

11:00 h E-commerce simple i potent amb Shopify - Aula virtual

Shopify és una potent eina SaS (Software as a Service) que ens permet crear i gestionar una botiga online, sense haver d'instal·lar cap aplicació, ni haver de tenir coneixements tècnics en programació. En aquest curs revisarem el seu funcionament i veurem com configurar els principals aspectes d'una botiga online.

11:30 h Introducció al Big Data i a les tecnologies relacionades - Aula virtual

Apropa't als conceptes bàsics de la ciència de dades (Big Data) i a les principals formes de treball amb conjunts massius de dades per tal de treure'n el màxim profit.

12:30 h Anima la teva web per fer-la més atractiva - Aula virtual

Les animacions i els recursos interactius, ens ajuden a fer una pàgina web més atractiva pels seus usuaris. També permeten destacar una opció determinada, i captar l¿atenció dels visitants. Transicions, animacions, efectes interactius... descobreix quins son els millors recursos, i aprèn que has de fer per aplicar-los fàcilment al teu lloc WordPress, sense haver de ser (...)

15:30 h Telegram com a canal de comunicació per al teu negoci - Aula virtual

Telegram està creixent en número d'usuaris i s'està mostrant com un canal molt útil per fer arribar els nostres missatges al públic. Ofereix moltes possibilitats per a empreses, professionals de la comunicació i el màrqueting, mitjans de comunicació, administracions, ONGs, etc. Veurem que ens permet comunicar de manera diferent a Whatsapp i aprendrem què hi podem fer, com (...)

16:00 h Campanyes d'email màrqueting i la obtenció de dades de contacte - Aula virtual

Les campanyes d'e-mail màrqueting s'han convertit en una eina imprescindible en el dia a dia de moltes empreses i també per aquells professionals que inicien la seva activitat i volen generar bases de dades de contactes. És per això que cal conèixer les possibilitats que actualment ofereix la normativa, per saber com fer-ho i quins límits no es poden sobrepassar, per (...)

16:30 h Google Analytics I: aprèn a analitzar la teva audiència - Aula virtual

Tota estratègia de màrqueting a la xarxa ha de venir acompanyada d'una anàlisi precisa de l'audiència de la nostra web: qui ens visita, com ens troba, a quina pàgina aterra, quin recorregut hi fa, quanta estona hi passa, quin dispositiu hi fa servir... Google Analytics ofereix totes les estadístiques que cal tenir en compte per conèixer la nostra audiència i analitzar el (...)

16:30 h Fotografia lifestyle: transmet emocions i narra amb imatges. NOVA! - Aula virtual

La fotografia lifestyle ha de poder transmetre l'experiència rica i positiva que sentirem a l'hora de posseir, consumir o fer servir el nostre producte. Saps controlar de forma creativa quin és el missatge, subtext, estil i aparença que estàs projectant amb les teves imatges? Vine a comprovar-ho.

17:00 h Crea fotos per Instagram i altres xarxes (1) - Aula virtual

Tenir bones imatges és imprescindible per comunicar a Instagram. Una bona fotografia pot incentivar el desig de compra. En aquesta formació veurem com són les fotografies que més agraden a la xarxa. Descobrirem quin és el llenguatge visual d'Instagram i com ens pot inspirar per crear les nostres pròpies fotografies tant de productes com de serveis. Aprendrem l'ús (...)

17:00 h Metodologia SCRUM aplicada al desenvolupament àgil de software - Aula virtual

En aquest curs introduirem els conceptes claus de les metodologies àgils, i explicarem les raons que fan que siguin l'estàndard de les empreses més competitives del món, desde Google fins Amazon. Presentarem les principals metodologies que cobreixen aquest paraigües i aprofundirem en la metodología de SCRUM com a principal mètode de treball en el desenvolupament de (...)

17:30 h Munta un examen autocorrectiu amb Google Forms - Aula virtual

En aquesta càpsula repassarem les funcionalitats de Google Forms adients per la conversió d'un formulari senzill en un examen autocorregible tipus qüestionari. Identificarem quin tipus de preguntes són les més apropiades (tenint en compte les opcions que ofereix l'aplicació), com afegir les respostes correctes i incorrectes, i com enviar els resultats un cop realitzat (...)

17:30 h Integra projectes de ciència ciutadana en la teva proposta educativa. NOVA! - Aula virtual

Què és la ciència ciutadana? Es pot integrar en l'educació? En els projectes de ciència ciutadana, molts dels quals tenen un component TIC important, la ciutadania participa activament, en diferents graus, en projectes científics que contribueixen a analitzar i millorar el seu entorn més immediat.

17:30 h Padlet o Wakelet: Pissarres en linia per agilitzar el treball dels equips en remot. NOVA! - Aula virtual

Una manera simple de crear pissarres col·laboratives, documents o pàgines web. Padlet i Wakelet són dues excel·lents opcions per guardar i compartir continguts multimèdia de forma molt intuïtiva. Alhora són eines amb moltes possibilitats i que ens permeten en pocs minuts crear un espai comú per compartir idees amb el nostre equip, generar propostes o empatitzar amb els (...)

 

 

09/03/2021

 

09:00 h InDesign: Crea diferents formats de tríptics -Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements per dissenyar correctament els teus documents grafics? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les opcions de Indesign per crear diversos tipos de triptics corporatius i publicitaris. Explicarem: La teoría i el procés organitzatiu i tècnic per crear triptics. Aprendrerem: A desenvolupar des de zero tríptics en (...)

09:30 h Curs bàsic de QGIS Desktop (3): Anàlisi geoespacial, aprèn a fer geoprocessos - Aula Virtual

Curs bàsic de QGIS. Anàlisi geoespacial, aprèn a fer geoprocesos. Aprèn a fer anàlisi espacial, amb els geoprocesos. Aprèn a fer encreuaments de capes per fer anàlisi espacial.

10:00 h Introducció a Google Classroom, la plataforma educativa gratuïta de Google - Aula virtual

En aquesta càpsula repassarem les funcionalitats bàsiques de Google Classroom, l'eina gratuïta de Google per gestionar la creació, distribució i classificació de tasques dins d'una classe (presencial o a distància). Descobrirem els tipus de tasques disponibles, i com organitzar-les i avaluar-les. Repassarem com dinamitzar la classe amb el Taulell d'Activitat i com (...)

10:00 h Curs de preparació per al certificat acTIC - Aula virtual

Prepara't per al certificat ACTIC. Obtingues la teva certificació oficial acreditada per la Generalitat de Catalunya. Millora les teves competències digitals. Impulsa els teus coneixements per créixer professionalment.

10:30 h Bitcoin i monedes locals: aplicacions de les tecnologies Blockchain i Cyclos - Aula virtual

Blockchain representa un canvi substancial en la manera que treballarem amb Internet. Algunes aplicacions reals del blockchain són les criptomonedes, la tokenització d'actius i els contractes intel·ligents. Amb aquests elements podem construir noves formes de relacions socials i econòmiques dins la una comunitat, tot creant noves sinergies i estímuls. En aquesta càpsula (...)

11:30 h Crea el teu web des de zero amb WordPress i Divi. NOVA! - Aula virtual

Aprèn a crear la teva pàgina web amb WordPress i Divi, un dels temes amb constructor visual més famosos i complets del mercat. Veurem la seva configuració i revisarem les possibilitats del seu potent editor. Aquest taller està enfocat a construir la teva primera web bàsica i operativa perquè la puguis anar ampliant tu mateix segons les teves necessitats.

12:00 h Escriu i crea continguts enriquits per a la xarxa - Aula virtual

Què haig de tenir en compte per elaborar continguts adaptats a Internet? Els usuaris i usuàries i els cercadors entendran el meu missatge? En aquesta càpsula repassarem els secrets per fer uns continguts òptims.

15:30 h Indesign: crea flyers, catalegs i documents automàticament - Aula virtual

Dissenya les teves maquetes una única vegada i omple-les de contingut automàticament a partir d'un document Excel o amb funcionalitats semi automàtiques, que et donaran molta mes llibertat en el disseny. Incrementa la teva productivitat i estalvia temps a l'hora de crear els elements gràfics i comercials de la teva marca.

15:30 h Fes una auditoria SEO del teu web (part 2): SEO on/off page i resposta d'usuari - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

16:00 h Data Storytelling: descobreix com narrar històries amb les dades - Aula virtual

La quantitat de dades que les empreses necessiten processar i analitzar per a obtenir informació rellevant per a la presa de decisions, no para de créixer i cada vegada més ràpid. Per això hem de fer gràfics que permetin comprendre la informació, i ajudar a extreure les primeres conclusions de valor. Però quan hem extret aquestes conclusions i descobrim una dada (...)

17:00 h Project Management. Com passar del model de gestió tradicional de projectes a l'Àgil. NOVA! - Aula virtual

Has de dirigir un projecte amb un quip de treball? Aprofundeix en els conceptes d'empoderament de l'equip del projecte, flux de gestió i flux d'execució. Quins són els principals documents de gestió, i els que serveixen per fer seguiment i per gestionar el tancament dels projectes?

 

 

10/03/2021

 

10:00 h Youtube: fes la teva estratègia des d'una perspectiva de negoci - Aula virtual

Què cal fer per aprofitar Youtube com a eina de comunicació, vídeo màrqueting, creació de marca i relació amb la teva audiència? En aquesta formació explicarem com genenar continguts de valor i qualitat per a la nostra audiència. Promociona la teva marca a Youtube i capta clientela amb contingut més viral i atractiu.

11:00 h Introducció a la programació 1: conceptes comuns en tots els llenguatges - Aula virtual

Variables, tipus de dades, condicionals, iteracions, funcions... Aprèn els conceptes bàsics que et caldràn per programar en qualsevol llenguatge informàtic.

11:00 h Whatsapp com a eina de màrqueting: com arribar a la teva clientela - Aula virtual

Whatsapp és actualment una aplicació present en més del 90% dels mòbils de l'Estat espanyol. Poden les empreses fer servir aquesta eina tan present en les nostres vides com a eina de màrqueting? La resposta és sí. En aquest curs veurem com s'ha de fer servir Whatsapp per fer campanyes de màrqueting, com fer llistes de difusió, limitacions de Whatsapp, etc.

11:30 h WordPress: construeix el teu primer web amb Gutenberg. NOVA! - Aula virtual

Gutenberg és el nou constructor que ve de sèrie amb les darreres versions de WordPress. Amb aquest editor visual podràs obtenir un disseny més atractiu pels teus continguts. En aquesta càpsula aprendrem a maquetar i afegir els elements necessaris a la nostra primera pàgina web amb WordPress, sense necessitat d'instal·lar cap plugin.

15:30 h Eines per a la visualització de dades per l'empresa: converteix la informació en coneixement - Aula virtual

En la societat de la informació estem inundats per grans volums de dades de difícil consum i interpretació. La visualització d'informació és una disciplina emergent que pretén amplificar la comprensió de la mateixa mitjançant la transformació d'informació o les dades en coneixement, utilitzant les capacitats innates del cervell per detectar patrons mitjançant la visió. (...)

15:30 h Revit Autodesk avançat: coordinació i treball col·laboratiu - Aula virtual

Amb aquest curs es tindran els coneixements per iniciar a treballar de forma col·laborativa mitjançant REVIT. S'expliquen les eines de REVIT per generar un arxiu central i un arxiu local per poder treballar de forma col·laborativa.

16:00 h Posicionament fent servir Twitter en la comunicació de marca - Aula virtual

Si ja saps fer servir Twitter en aquesta activitat veurem usos avançats, estratègies i tàctiques per assolir objectius de comunicació i màrqueting a l'empresa.

16:30 h Google Analytics II: segmentació, objectius i esdeveniments - Aula virtual

Google Analytics és l'eina gratuïta més popular d'analítica web, però ofereix moltes opcions i possibilitats que cal conèixer per a poder analitzar la nostra audiència i el seu comportament. Cal entendre algunes funcionalitats avançades de Google Analytics per a millorar el teu lloc web com la segmentació, la determinació dels teus objectius de conversió i la programació (...)

16:30 h Photoshop Matte Painting (part 1): Iniciació - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques de Photoshop per realitzar Mattepaintings creatius. (Capes, transformació de capes, eines de selecció, màscares, màscares de retall, efectes, filtres, pinzells, textures, capes d'ajustament, modes de fusió...). Aprendrem a controlar les (...)

17:30 h Fes interactius amb Google Slides - Aula virtual

Tothom té al seu abast un conjunt d'eines aclaparador: el paquet d'eines de Google. En aquest curs veurem com construir un i nteractiu amb finalitat educativa fent servir aquestes eines. Podem muntar un interactiu per "jugar" a "tria la teva pròpia aventura"? I un que ens faci preguntes i que, quan responem, ens digui si ens hem equivocat o no i el perquè?

 

 

11/03/2021

 

09:00 h InDesign: Crea una revista - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements per dissenyar correctament els teus documents grafics? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les opcions de Indesign per crear diversos tipos de documents corporatius. Explicarem: La teoría i el procés organitzatiu i tècnic per crear revistes i butlletins corporatius. Aprendrerem: A desenvolupar des de zero una (...)

09:30 h Curs bàsic de QGIS 4): Edició de capes - Aula virtual

Curs bàsic de QGIS. Edició de capes permetrà aprendre a començar a editar una capa vectorial. Configurar les eines d'snapping (o autoensamblado). Conèixer les eines més habituals d'edició (crear objectes, editar els vértex, combinar, tallar, moure, rotar, etc.). Conèixer les barres d'eines i panells que es fan servir per editar.

10:00 h Wordpress: instal·lació en ordinador i en servidor - Aula virtual

Per fer funcionar un CMS (com Wordpress, Moodle o Prestashop) s'ha d'executar en un entorn concret. Coneix els dos entorns de creació: local i servidor (hosting), quines son les diferències i crea l'entorn local en el teu equip amb XAMPP.

11:00 h Tècniques i trucs per comunicar eficaçment a Facebook (1) - Aula virtual

Els missatges que publiques a Facebook arriben de manera òptima al teu públic objectiu? En aquest curs descobriràs totes les especificitats d'aquesta xarxa social i com hi has de publicar per arribar molt millor a la teva clientela

12:00 h InDesign per a principiants (part 2): Primers passos pràctics - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb InDesing des de zero? Aquesta és una activitat práctica on treballarem amb les eines bàsiques de InDesing per realitzar maquetacions bàsiques vectorials: Maquetar el capítol de un llibre i una entrevista. Aprendrem a entendre i controlar les eines básiques que permeten: Configurar l'Interfície de InDesing; Treballar amb pàgines i (...)

15:30 h Visual thinking per treballar la teva estratègia de màrqueting digital - Aula virtual

Vols descobrir nous models mentals i experimentar amb òptiques i metodologies innovadores? Vine a aprendre Visual Thinking, una eina que et permetrà treballar de forma completament novedosa la teva estratègia digital. En aquesta formació descobriràs els avantatges del pensament Visual i com començar a aplicar-ho de forma pràctica.

 

 

12/03/2021

 

09:30 h Aprèn les 10 passes essencials per fer el teu web - Aula virtual

Què haig de tenir en compte per fer el web de la meva empresa o refer-ne l'existent? Aquesta càpsula t'ajudarà a ordenar idees i planificar el projecte amb 10 passes que recullen allò essencial.

10:00 h Wordpress: gestió avançada - Aula virtual

Ara que ja tens un projecte funcionant amb Wordpress de segur que vols fer coses més avançades per poder treure-li tot el suc. Amb aquest curs aprofundirem dins de Wordpress per realitzar les accions més habituals per a professionals i persones que desitgin dominar amb més profunditat l'eina

11:00 h Whatsapp: descobreix les utilitats més amagades - Aula virtual

Tothom coneix Whatsapp, però gairebé ningú la coneix a fons. En aquest curs descobriràs utilitats de Whatsapp que t'ajudaran a fer-ne millor ús al fer màrqueting i ens endinsarem en els formats que s'han de fer servir.

15:00 h LinkedIn I: Com tenir un perfil professional optimitzat per ser trobats - Aula virtual

LinkedIn és avui la principal xarxa professional a nivell mundial on fer negoci, networking, captar talent, trobar feina, treballar la marca personal, estar al dia del teu sector... A la classe veurem com cal dissenyar un perfil personal perquè estigui ben configurat i ens permeti ser trobats

16:30 h Photoshop Matte Painting (part 2): Pràctica - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar mattepaintings creatius des de zero. Explicarem: La tècnica i les fases d'un procés de mattepainting creatiu a Photoshop. Aprendrem a controlar les eines que permeten: Retallar, adaptar i integrar (...)

Img