« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

25/01/2021

 

09:30 h Eines per a la visualització de dades per l'empresa: converteix la informació en coneixement - Aula virtual

En la societat de la informació estem inundats per grans volums de dades de difícil consum i interpretació. La visualització d'informació és una disciplina emergent que pretén amplificar la comprensió de la mateixa mitjançant la transformació d'informació o les dades en coneixement, utilitzant les capacitats innates del cervell per detectar patrons mitjançant la visió. (...)

10:00 h La contractació de software CRM o ERP: claus per redactar un bon contracte - Aula virtual

La contractació d'un sistema de gestió de la relació amb clients (CRM), o de Planificació de Recursos Empresarials (ERP), suposa una inversió econòmica molt important per a moltes empreses i autònoms. Definir què és el que s'està contractant, quines funcionalitats incorpora el programa, quins serveis addicionals poden contractar-se, fins a on arriba la responsabilitat del (...)

10:00 h Introducció a Python. Ús de la consola de QGIS - Aula virtual

En aquest curs coneixeràs i apendràs gran part de les possibiltats que ens ofereix la programació en el lleguatge Python dins de QGIS (PyQGIS). Si coneixem aquest framework, serem capaços d'ampliar i potenciar enormement les possibilitats de QGIS: Disseny de formularis personalitzats, validació de dades, generació d'informes, desenvolupament de complements per (...)

10:00 h Introducció al control de versions amb Github - Aula virtual

Aprèn a dominar una de les eines més utilitzades per tots els desenvolupadors, anomenada Git, un sistema de control de versions open source que va ser creat per Linus Torvald (el creador de Linux). Descobrirem les comandes bàsiques i l'ús d'eines gràfiques per tal de gestionar repositoris i sincronitzar-los amb el servei més popular que dóna suport a Git, GitHub.

10:30 h Bootstrap 4: com fer pàgines web que es vegin en tots els dispositius - Aula Virtual

Bootstrap 4 és un framework especialment dissenyat per desenvolupar pàgines web molt fiables en format responsive, de forma ràpida i còmoda.

10:30 h SEO a WordPress (1): Com millorar el posicionament - Aula virtual

T¿agradaria millorar el posicionament del teu WordPress? Fer un bon SEO ens ajuda a posicionar la nostra web als cercadors. En aquest curs, comentarem quins aspectes afecten al posicionament d'un lloc WordPress i comentarem quines tècniques podem aplicar per millorar-ho.

11:30 h Metodologia SCRUM aplicada al desenvolupament àgil de software - Aula virtual

En aquest curs introduirem els conceptes claus de les metodologies àgils, i explicarem les raons que fan que siguin l'estàndard de les empreses més competitives del món, desde Google fins Amazon. Presentarem les principals metodologies que cobreixen aquest paraigües i aprofundirem en la metodología de SCRUM com a principal mètode de treball en el desenvolupament de (...)

11:30 h Coneix i practica lescompetènciesd'un Agile Coach un Product Owner i un Scrum Màster - Aula virtual

Vols conèixer les competències i responsabilitats de cadascun d'aquests tres rols Agile? Si treballes en una organització àgil, o t'agradaria gestionar l'equip o projectes sota la filosofia de l'agilisme hauràs de dominar aquests tres rols facilitadors. En aquesta acció formativa aprendràs com aportar valor al producte o servei i guiar el teu equip per obtenir resultats (...)

12:00 h Illustrator: crea el teu logo professional i presenta'l en una guia d'estil - Aula virtual

Aprèn a dissenyar correctament el logotip de la teva marca personal o professional i a presentar-lo en una guia d'estil bàsica, on es mostrarà el disseny i la seva justificació. Farem variacions i aplicacions bàsiques del logotip (per impressió i web).

15:00 h Fotografia publicitària i bodegó: context, ambient i escena - Aula virtual

La imatge del producte es recolza en 3 puntals: la descripció (catàleg), l'ambientació, context i escena (el bodegó) i l'experiència d'usuari (emocions i sensacions). Saps com preparar l'escena i objectes, triar el millor punt de vista, acompanyar sense treure protagonisme, proveir de context, obrir-lo a un imaginari de sensacions i ambients? Envolta el teu producte amb (...)

16:00 h Crea els teus podcasts per arribar a noves audiències - Aula virtual

L'ús del podcast és una tendència imparable dins del màrqueting digital. Tot tipus de marques comencen a crear podcast per connectar amb els seus clients i obrir noves audiències Tu també aprofitar-te d'aquest fenomen. Aquesta càpsula està destinada no només a les persones que volen fer el seu propi podcast, sinó també a les que busquen el modo d'aprofitar la tendència (...)

16:30 h Instal·lació i configuració d'equips informàtics - Aula virtual

Proporcionar eines necessàries per preparar els equips informàtics per a un treball segur i eficaç, des de la instal·lació del sistema operatiu fins a la configuració dels seus equips per garantir una bona posada en marxa dels aparells i sistemes operatius, i resoldre possibles incidències.

17:00 h Tria la teva eina de gestió de projectes (Asana i més) - Aula virtual

En l'actual mercat laboral on cada cop es treballa més per projectes, conèixer quins són els gestors de projectes més populars i practicar amb alguns d'ells ens ajudarà a familiaritzar-nos ràpidament amb les eines de gestió amb les que treballi l'equip al que ens integrem. El programari de gestió de projectes serveix per a millorar l'eficiència i productivitat del nostre (...)

17:00 h Introducció al disseny 3D amb Fusion 360 - Aula virtual

Aprèn a dissenyar en 3D amb Fusion 360, un software amb bones prestacions i accessible, per optimitzar els teus dissenys i imprimir-los en 3D

17:30 h Fes interactius amb Google Slides - Aula virtual

Tothom té al seu abast un conjunt d'eines aclaparador: el paquet d'eines de Google. En aquest curs veurem com construir un i nteractiu amb finalitat educativa fent servir aquestes eines. Podem muntar un interactiu per "jugar" a "tria la teva pròpia aventura"? I un que ens faci preguntes i que, quan responem, ens digui si ens hem equivocat o no i el perquè?

 

 

26/01/2021

 

09:30 h Fotografia de producte. Com destacar les imatges (3): Postproducció - Aula virtual

Has fet i revelat les teves fotografies de producte, però... saps com prepara-les per a la web, et cal editar el fons, hi ha brutícia, imperfeccions o elements a eliminar, el color no acaba de coincidir, cal depurar les ombres i els reflexos, has de fer un ghost mannequin...? Aprofundeix en les tècniques de postproducció per aconseguir acabats professionals i ajustar-te (...)

10:30 h Pinterest: una xarxa social a tenir en compte per a la teva estratègia de màrqueting (NOVA!)- Aula virtual

Pinterest és una xarxa social molt visual i inspiradora. Molt utilitzada en mercats de parla anglesa i per sectors com: turisme, restauració, disseny, alimentació, moda, estètica, informàtica, màrqueting, ensenyament, artesania... Ideal per fer-hi curació de continguts i atraure clients.

15:00 h Ideaflip, per compartir idees i no perdre-les mai - Aula virtual

Notes adhesives per facilitar la planificació, l'organització o la pluja d'idees amb el teu equip, ja sigui que es trobi en el mateix espai o en remot. Coneix com treballar a partir de notes adhesives on line, flexibles i compartides amb qui necessitis. Connecta, interactua i crea. No deixis perdre una bona idea.

15:30 h Apps i recursos per a la productivitat (I): gestiona la teva informació digital de forma eficient - Aula virtual

En aquesta càpsula et presentarem una selecció de productes i serveis gratuïts per a gestionar les teves dades i documents de forma fàcil i segura al núvol.

16:00 h Trucs i consells per accelerar la càrrega del teu web - Aula virtual

Coneix els nous formats d'imatges web més lleugers i de més qualitat com el WebP. Practicarem com convertir les teves imatges als nous formats de manera gratuïta, fàcil i ràpida, així com altres trucs i tècniques perquè la teva web carregui més ràpid i sigui atractiva.

16:00 h Arduino: Estratègies de programació i comunicació entre dispositius - Aula virtual

Arduino és un microcontrolador que ens permet connectar el món físic amb el món digital de manera senzilla i econòmica. Les tècniques de programació bàsiques ens donen una gran varietat d'opcions per aplicar als nostres projectes. Però si volem portar les nostres habilitats a un altre nivell, ho podem fer ampliant només una mica la nostra base de coneixement però fent (...)

17:30 h Crea presentacions atractives pels teus alumnes amb Prezi - Aula Virtual

Prezi és una eina en línia gratuïta que permet crear presentacions atractives i dinàmiques per transmetre el teu missatge amb més eficàcia i mantenir l'atenció dels teus alumnes.

18:30 h Aula Virtual - Masterclass: El costat fosc de les xarxes socials, que en treuen de nosaltres i com ho fan servir?

Entendre com funcionen les xarxes socials i altres serveis anàlogs, copsar quins són els seus objectius i oferir solucions per protegir les dades de la persona usuària.

 

 

27/01/2021

 

09:30 h Posicionament fent servir Twitter en la comunicació de marca - Aula virtual

Si ja saps fer servir Twitter en aquesta activitat veurem usos avançats, estratègies i tàctiques per assolir objectius de comunicació i màrqueting a l'empresa.

10:30 h Curs bàsic de QGIS (1): Simbología i etiquetes de capes - Aula virtual

Curs bàsic de QGIS. Simbologia i etiquetes de capes. Aprèn a fer simbologia de diferents tipus, categoritzat, graduat, basad en regles, etc. Aprèn a fer etiquetes dinàmiques. Aprèn a gestorinar les propietats de les capes per controlar com visualitzen les dades cartogràfiques, i com interaccionem amb elles.

11:00 h Genially. Crea continguts interactius (1): L'eina - Aula virtual

Aprèn a crear continguts molt visuals, interactius i multimèdia, que et permetran comunicar-te amb el teu públic de forma impactant i efectiva amb Genially. Aquesta plataforma de disseny en línia és senzilla i gratuïta, i serà la teva gran aliada alhora de crear els teus continguts amb ganxo per a la xarxa: imatges, presentacions, informes, infografies, currículums, (...)

12:00 h Planificació de continguts en xarxes socials (1): Com i per què fer el calendari - Aula virtual

És impossible tenir les xarxes socials ben actualitzades i amb un discurs coherent si no planifiquem. En aquest curs per a què ens serveix un calendari de continguts i com ha de ser, per poder-lo adaptar al nostre cas particular.

16:00 h Whatsapp: descobreix les utilitats més amagades - Aula virtual

Tothom coneix Whatsapp, però gairebé ningú la coneix a fons. En aquest curs descobriràs utilitats de Whatsapp que t'ajudaran a fer-ne millor ús al fer màrqueting i ens endinsarem en els formats que s'han de fer servir.

16:30 h Crea apps amb IONIC5 - Aula virtual

Crear aplicacions IOS, Android i PWAs amb Angular per a dispositives mòbils. Les aplicacions mòbils estan canviant els hàbits de treball en termes productius i de màrqueting. Estudis demostren que les eines en mobilitat són la nova tendència d'innovació en les empreses, tant per a comunicació amb els seus clients, com per a la millora d'eficiència i productivitat interna.

17:30 h Integra projectes de ciència ciutadana en la teva proposta educativa - Aula virtual

Què és la ciència ciutadana? Es pot integrar en l'educació? En els projectes de ciència ciutadana, molts dels quals tenen un component TIC important, la ciutadania participa activament, en diferents graus, en projectes científics que contribueixen a analitzar i millorar el seu entorn més immediat.

 

 

28/01/2021

 

10:00 h WordPress avançat: crea els teus propis cursos i monetitza'ls amb Sensei - Aula virtual

Crear els teus propis cursos i monetitzar-los a través de la teva pròpia acadèmia o espai formatiu. Sensei és un plugin per a WordPress que t'ajudarà a crear, organitzar i vendre els teus propis cursos online.

10:30 h Illustrator: Maquetació de cartells, díptics, flyers i banners - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines d'Illustrator? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades d'Illustrator per dissenyar cartells, díptics, flyers i banners. Explicarem la teoria i tècnica de la creació de les composicions vectorials professionals. Aprendrem a crear diverses composicions publicitàries o editorials.

12:00 h Planificació de continguts en xarxes socials (2): Fem el calendari del mes vinent (pràctica) - Aula virtual

Aprendre a fer un calendari de continguts de xarxes socials no és fàcil. En aquest curs treballarem sobre un exemple pràctic i veurem, pas a pas, com treballar-hi per tal que ens sigui útil.

15:30 h Apps i recursos per a la productivitat (II): comunica't i treballa des de qualsevol lloc - Aula virtual

En aquesta càpsula compararem opcions i et presentarem una selecció de productes i serveis gratuïts que et permetran treballar còmodament al núvol, també des del mòbil, sense perdre en productivitat.

16:00 h Com crear una fotografia: composició, trucs i consells - Aula virtual

Una fotografia no es fa, es crea: Descobreix els millors enquadraments, l'accent, el contragrafisme, l'ús del color i els principals to do i not to do de la comunicació visual. Aprèn a organitzar els elements per dirigir la mirada de l'espectador sobre els aspectes que t'interessa remarcar.

17:30 h Metodologies participatives per adinamitzar classes online - Aula virtual

Les videoconferències i les classes virtuals s'han generalitzat a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Davant aquest repte, fomentar la implicació i la participació de l'alumnat és més necessari que mai. En aquesta formació, dirigida al professorat, reflexionarem sobre el rol de la dinamització i aportarem eines i metodologies participatives per aplicar a l'entorn (...)

17:30 h Crea un web senzill per la teva assignatura amb Google Sites - Aula virtual

En el context actual, on moltes de les formacions han passat a ser virtuals, necessitem un espai web on compartir informació, activitats, material, etc. amb l'alumnat. En aquest curs, aprendrem a utilitzar Google Sites, una eina gratuïta vinculada al nostre compte de Gmail que ens permet dissenyar i gestionar el nostre espai web de forma molt senzilla i intuïtiva.

 

 

29/01/2021

 

10:00 h Polítiques legals del meu e-commerce: Avís legal amb condicions de compra, política de privacitat i de cookies - Aula Virtual

El titular d'un e-commerce a través del qual comercialitza producte i/o serveis a consumidors ha de complir amb diverses normatives legals. Entre d'altres, les que regulen matèries com la protecció de dades de caràcter personal, els serveis de la societat de la informació i el dret de consumidors, en el seu cas. L'objectiu del curs és analitzar el contingut a incloure en (...)

11:00 h Genially. Crea continguts interactius (2): Com fer presentacions (pràctica) - Aula virtual

Vols aprendre a crear presentacions molt visuals, interactives i multimèdia per a comunicar-te amb el teu públic de forma impactant i efectiva? Genially és una plataforma en línia senzilla i gratuïta, i serà la teva gran aliada alhora de crear els teus continguts interactius i animats per a la xarxa: presentacions, informes, infografies, currículums, invitacions, jocs, (...)

12:00 h Facebook per a professionals i petites empreses - Aula virtual

Facebook, la xarxa social amb més usuaris del món, és un àmbit ideal perquè empreses i professionals hi tinguin presència, contactin amb clientela potencial i mostrin els seus productes i serveis. Però la seva gestió corporativa exigeix conèixer-ne les claus de funcionament, així com les estratègies més adequades perquè dita presència sigui profitosa. Tenir en compte el (...)

12:00 h AULA VIRTUAL - Cibernarium Slash Friday: 5G, Xarxes intel·ligents per una nova connectivitat industrial

Donar a conèixer al públic assistent les característiques de la tecnologia 5G i la seva aplicació en el sector industrial.

15:30 h Algorismes. Entén les xarxes socials i aconsegueix-hi visibilitat - Aula virtual

Les xarxes socials o els buscadors no mostren un contingut o un altre perquè sí. La visibilitat respon a una lògica molt concreta i on entren centenars de factors. Com a resultat, unes publicacions arriben a més usuaris de forma directa o com a suggeriment, mentre que altres queden en un cercle reduït que és difícil trencar. Entendre aquest funcionament, regit pels (...)

16:30 h Wordpress: creació d'un site multiidioma - Aula virtual

En un món globalitzat sol ser necessari estar present a la xarxa en diferents idiomes per no perdre oportunitats o adaptar els continguts al país on t'estan visitant (localització). En aquesta càpsula veurem com fer que el teu Wordpress pugui tenir diferents idiomes amb el plugin no1: WPML.

Img