Cibernàrium amb la Mobile Week: Tecnologia i societat

La Mobile Week impulsa activitats per reflexionar sobre l'empremta de la tecnologia en la vida quotidiana. Aquesta iniciativa contribueix a apropar la innovació tecnològica a través d'activitats públiques i gratuïtes per debatre, analitzar i experimentar sobre l'impacte de la transformació digital a la ciutadania.
 

La Mobile Week és l'espai on la tecnologia i la societat connecten. On les possibilitats tecnològiques connecten amb les necessitats de la societat.

Enguany el Cibernàrium proposa fer activitats de formació tecnològica bàsica, formació especialitzada i formació avançada
 
Et convidem a assistir, a les activitats sobre la tecnologia i societat que organitza el Cibernàrium en el marc de la Mobile Week:
 
 
FORMACIÓ TECNOLÒGICA BÀSICA
 
Activitats de formació en la iniciació amb l'ús d'internet, l'ordinador o els telèfons intel·ligents. Les activitats són pràctiques, gratuïtes i de curta durada (2-4 hores); repartides per diferents equipaments de la ciutat de Barcelona i també en forma virtual. Al llarg de la setmana de la Mobile Week oferim les següents activitats:
 • Iniciació al processador de textos: Inicia't en l'ús dels processadors de textos, aprendràs a crear documents, donar-los format, seleccionar les parts amb les quals vulguis treballar, inserir-hi imatges, i donar-li l'aspecte que més t'agradi. Aprendrem també a guardar els documents i obrir-los en un altre moment.
Durada: 4 hores
Programació:
30/03 16h - Biblioteca Francesca Bonnemaison
31/03 16h - Biblioteca Can Fabra
01/04 9:30h - Biblioteca El Clot
01/04 10h - Biblioteca Sagrada Família
 • Inicia't en la creació de documents de text: Inicia't en l'ús del processador de textos en línia. Aprendràs a crear documents, seleccionar les parts amb les quals vulguis treballar, donar-li l'aspecte que més t'agradi mitjançant les eines de format i inserir-hi imatges. També aprendràs a crear taules, inserir enllaços i notes al peu, configurar l'encapçalament i el peu de pàgina, afegir numeracions de pàgina, cercar i reemplaçar i revisar el document.
Durada: 2 sessions de 2 hores
Programació: 28/03 i 30/03 11:30h - Aula Virtual
 • Avança amb el Full de càlcul: Avança en el coneixement dels fulls de càlcul: treballes amb moltes files i columnes i vols poder gestionar i analitzar correctament la informació? Vols fer un quadre resum de les dades de forma automàtica? T'agradaria mostrar les dades en forma de gràfic? Voldries crear llistes automàtiques o validar els valors introduïts? Treu partit a les eines que et proporcionen els fulls de càlcul i estalvia temps.
Durada: 2 sessions de 2 hores
Programació: 28/03 i 30/03 16h - Aula Virtual
 • Coneixes el teu Smartphone o tauleta? Part 1: Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure'n el màxim profit? Aprendràs com utilitzar-lo i descobriràs les opcions bàsiques que t'ofereixen per facilitar el teu dia a dia
Durada: 4 hores
Programació: 28/03 16h - Cibernàrium Nou Barris
 • Coneixes el teu Smartphone o tauleta? Part 2: Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure'n el màxim profit? Si ja saps fer servir el teu dispositiu però vols aprofundir en les possibilitats que ofereix, eines de seguretat, gestió de permisos, eines de localització, permisos de les Apps i molt més, en aquest taller aniràs més enllà de l'ús bàsic del teu dispositiu i guanyaràs confiança en l'ús d'aquesta eina.
Durada: 4 hores
Programació:
28/03 10h - Biblioteca Can Fabra
29/03 16h - Cibernàrium Nou Barris
30/03 10h - Biblioteca Jaume Fuster
30/03 16h - Biblioteca Sagrada Família
1/04 9:30h - Biblioteca Francesca Bonnemaison
1/04 9:30h - Biblioteca Vilapicina
 • No et quedis sense memòria al mòbil: Et quedes sense espai per les fotos? Reps molts arxius que no necessites? Tens instal·lades moltes aplicacions que ja no fas servir? Amb aquest petit taller descobriràs aplicacions i trucs que t'ajudaran a tenir les dades del teu mòbil ordenades i a no malgastar l'espai. També t'explicarem quines aplicacions pots fer servir per alliberar espai o per crear còpies dels arxius al núvol o a l'ordinador.
Durada: 4 hores
Programació: 29/03 15:30h - Biblioteca Camp de l'Arpa
 • Instal·lar i desinstal·lar apps: Busques una aplicació que et faci el dia a dia més fàcil? Que t'ajudi a gestionar les tasques? T'agradaria fer un seguiment de les teves activitats i no saps quina aplicació fer servir? Aprèn a moure't per la botiga d'aplicacions, a entendre què implica instal·lar algunes aplicacions, a gestionar-les i a ordenar-les dins del teu dispositiu mòbil.
Durada: 4 hores
Programació: 29/03 17:30h - Biblioteca Camp de l'Arpa
 • Apps de missatgeria instantània: Whatsapp i Telegram: Què és una aplicació de missatgeria instantània? Coneix les aplicacions de les que tothom parla, estalvia els costos dels SMS i vine a aprendre i dominar com pots enviar missatges, fotos, àudios i els tipus d'arxius més usuals utilitzats pels teus contactes. Vols parlar amb algú que viu lluny? Aprèn també a fer trucades i videotrucades a través d'internet i estalvia els costos de les trucades internacionals.
Durada: 4 hores
Programació:
28/03 16h - Biblioteca Jaume Fuster
30/03 16h - Biblioteca Agustí Centelles
Durada: 2 sessions de 2 hores
Programació: 29/03 i 31/03 11:30h - Antena Canòdrom
 • Iniciació a la fotografia digital: Aprèn què és una imatge digital, tipus de càmeres, fitxers, consells, retoc i còpies de seguretat. Porta la càmera o mòbil, cables i comencem a experimentar
Durada: 4 hores
Programació: 29/03 10h - Cibernàrium Nou Barris
 • Edita els teus vídeos des del mòbil: Vols aprendre a editar els teus vídeos i donar-los un aire més professional? Aprendràs a fer-ho mitjançant l'ús de diferents aplicacions compatibles tant amb Android com amb iOs.
Durada: 2 hores
Programació: 01/04 16h - Aula Virtual
 • Endreça les teves cerques a internet: A l'hora de buscar continguts específics a Internet ens trobem amb gran quantitat de resultats. Això posa en relleu la necessitat d'emprar eines que ens ajudin a endreçar tota aquesta informació. És a dir, ajudar-nos d'eines per seleccionar, de tota la informació trobada, aquella que compleixi els nostres objectius.
Durada: 1,5 hores
Programació: 31/03 10:30h - Aula Virtual
Durada: 4 sessions de 2 hores
Programació: 29/03, 31/03, 5/04, 7/04 15h - Antena Canòdrom
 • Fes servir el núvol: Hi ha moltes situacions quotidianes a on fem servir el núvol, moltes vegades sense adonar-nos-en. Des de consultar el nostre correu electrònic fins a guardar les nostres fotografies. Vols saber de què es tracta i quines possibilitats d'ús té el núvol d'internet? En aquest taller coneixeràs tot això i les possibilitats que et pot donar.
Durada: 4 hores
Programació: 30/03 15:30h - Biblioteca Vilapicina
 • Saps fer servir el núvol?: El "núvol" és un concepte abstracte per a tu? Segur que l'utilitzes i no n'ets conscient. En aquest taller aprendràs què és i com fer-lo servir de manera que et sigui útil.
Durada: 2 hores
Programació: 29/03 11:30h - Aula Virtual
 • Introducció al correu electrònic: Tens correu electrònic però desconeixes com fer-lo servir? Aprèn les característiques, usos i funcionalitats del correu electrònic i posa en pràctica les principals funcions que ens ofereixen les eines de gestió de correu web. Crea el teu propi correu o aprèn a fer-lo servir i converteix-lo en l'eina de comunicació i gestió que és.
Durada: 4 hores
Programació:
30/03 16h - Biblioteca El Clot
31/03 9:30h - Biblioteca Camp de l'Arpa
31/03 10h - Cibernàrium Nou Barris
1/04 10h - Biblioteca Agustí Centelles
 • Internet sense por: mesures per navegar amb tranquil·litat: Has sentit a parlar de virus, troians..., desconeixes què són i com et poden afectar? Saps com millorar la teva seguretat a Internet i de quines eines disposes per fer-ho? Saps crear contrasenyes segures, que siguin fàcils de recordar i difícils d'esbrinar? Saps quins són els teus drets i deures com a consumidor/a digital? Has sentit a parlar de la "netiqueta"? Resol els teus dubtes pel que fa a seguretat i privacitat a Internet, com protegir-te davant el programari maliciós i aprèn què es pot i no es pot fer a la xarxa.
Durada: 2 sessions de 2 hores
Programació: 29/03 i 31/03 16:30h - Aula Virtual
Durada: 1,5 hores
Programació: 1/04 11h - Aula Virtual
Durada: 4 hores
Programació:
31/03 16h - Cibernàrium Nou Barris
01/04 10h - Cibernàrium Nou Barris
 
 
Tallers de fabricació digital (Antenes Maker)
Tallers digitals on s'utilitzen màquines com la talladora làser, la impressora 3D o el plóter de vinil, utilitzant el software 2D i 3D. La part teòrica es realitza a les Biblioteques de Barcelona i la practica en els Ateneus de Fabricació. Al llarg de la setmana del Mobile oferim la següent activitat:
 • Taller d'estampació tèxtil amb vinil termoadhesiu: L'objectiu d'aquest taller és crear amb l'ajuda d'eines digitals i materials senzills o reciclats un objecte útil. Crearem peces de roba personalitzades amb vinil termoadhesiu usant talladora de vinil i la planxa tèxtil. Els usuaris es podran endur el projecte
Durada: 1 sessió teòrica de 3 hores i 1 sessió pràctica de 2 hores
Programació:
28/03 i 30/03 17h – Antena Maker Nou Barris (Biblioteca Nou Barris/Ateneu Parc Tecnològic)
29/003 i 31/03 16:30h - Antena Maker Les Corts (Biblioteca Montserrat Abelló/ Ateneu Les Corts)
 
Tallers STEAM (EstàsON)
Tallers TIC per a nenes i nens entre 9 i 12 anys amb l'objectiu de fomentar l'interès per la ciència i la tecnologia. Els tallers s'imparteixen a les biblioteques de Barcelona. Al llarg de la setmana del Mobile oferim els següents tallers:
 • Il·lumina't amb l'STEAM: Entendrem com funcionen els circuits elèctrics i els seus elements principals. Crearem una làmpada amb materials senzills, posant en pràctica el que hem après sobre els circuits, la decoraran i se la podran emportar a casa.
Durada: 2 sessions d'1,5 hores
Programació:
28/03 i 4/04 17:30h - Biblioteca Zona Nord
29/03 i 5/04 17:30h - Biblioteca Vila de Gràcia
30/03 i 6/04 17:30h - Biblioteca Ramon d'Alòs
31/03 i 7/04 17:30h - Biblioteca El Carmel
31/03 i 7/04 17:30h - Biblioteca Bon Pastor
1/04 i 8/04 17:30h - Biblioteca Joan Maragall
2/04 i 9/04 10h - Biblioteca Joan Miró
2/04 i 9/04 11h - Biblioteca Joan Francesca Bonnemaison
 • STEAM pel Medi Ambient: Descobrirem què és la programació. A través de dinàmiques aprendrem a programar i crearem el nostre primer programa amb Scratch. Aprendrem quines són les necessitats d'una planta per viure i, a partir d'aquí, ens endinsarem en la robòtica i dissenyarem un sensor, amb Makey-Makey, que ens ajudi a saber quan la nostra planta necessita que la reguem.
Durada: 2 sessions d'1,5 hores
Programació:
28/03 i 4/04 17:30h - Biblioteca Montserrat Abelló
28/03 i 4/04 17:30h - Biblioteca Vapor Vell
 
 
FORMACIÓ ESPECIALITZADA
 

Masterclass Cibernàrium

Els desafiaments ètics de la IA - Ricardo Baeza

On: Auditori Cibernàrium 22@
 
Quan: 30/03/2022 de 18h a 20h
 
Amb l'apogeu de les aplicacions d'aprenentatge automàtic, els problemes també augmenten de la mateixa manera. Per això és important ser conscients i entendre els diferents conflictes ètics que es produeixen i què podem fer per resoldre'ls o mitigar-los.
 
Quina serà l'estructura de la sessió?
 • Problemes ètics actuals de la IA
 • Desafiaments futurs
 • Resolent aquests desafiaments

 

FORMACIÓ AVANÇADA

TALLERS IT ACADEMY

Que no t'ho expliquin! Vine i experimenta   ;-)

Estàs pensant a reorientar la teva carrera professional? Tens curiositat per conèixer que és el món de la programació? Vols experimentar de forma molt senzilla que és programar?
 
Des de Barcelona Activa hem organitzat 6 tallers on t'explicarem que és el sector IT de forma molt senzilla, quines oportunitats laborals té en l'actualitat i de futur, i ens divertirem fent un petit exercici.
 
Quina serà l'estructura de la sessió?
 1. 15 minuts de presentació sobre el sector IT i quines són les seves oportunitats laborals en l'actualitat i de futur.
 2. 90 minuts on faràs un Hello World. Des de la dècada dels 70,  aquest exercici és un clàssic per a qualsevol programador/a. Imprimiràs un missatge per pantalla posant "Hola Món".
 
A qui va dirigit aquest taller?
 • A persones que vulguin reorientar la seva carrera professional.
 • A pares i mares que volen conèixer quines oportunitats ofereix el sector digital.
 • A persones curioses, amb ganes d'experimentar en primera persona què és programar.
Tot de la mà de l'equip docent de l'IT Academy de Barcelona Activa
 
Programació:
Biblioteca Camp de l'Arpa: 28/03/2022 de 17h a 20h.
Biblioteca Jaume Fuster: 29/03/2022 de 17h a 20h.
Biblioteca Can Fabra: 30/03/2022 de 17h a 20h.
Biblioteca Vilapicina: 31/03/2022 de 17h a 20h.
Biblioteca Francesca Bonnemaison: 01/04/2022 de 17h a 20h.
Biblioteca Agustí Centelles: 02/03/2022 de 10:30 a 13:30h.
 
 

CONSULTORIA PYMES IT ACADEMY

Digitalitza la teva empresa! Dona el primer pas

On: Fàbrica Estrella Damm
 
Quan: 30/03/2022 de 10h a 14h i de 15h a 19h.
 
Tens o ets gerent d'una empresa? Vols augmentar la productivitat dels teus equips? Vols digitalitzar-la però no saps per on començar?
 
Des de Barcelona Activa posem a la teva disposició durant un matí a diverses persones expertes perquè puguis elaborar un pla realista i senzill per començar la digitalització de la teva empresa.
 
Com funciona aquest servei?
 
Durant 45 minuts tindràs a la teva disposició a una persona experta de l'oficina d'Atenció a les Empreses de Barcelona Activa i/o un mentor/a de la IT Academy, expert/a en la digitalització d'empreses. Podràs exposar breument quins són els teus dubtes, i elaborarem un ple senzill per iniciar el teu procés de digitalització.
 
A qui va dirigit aquest servei?
 
A qualsevol propietari o propietària, gestor o gestora, gerent d'una empresa que vulgui digitalitzar-la i augmentar-ne la productivitat i el rendiment.

Img