« Ves enrere

Introdueix-te al món de la Ciència de dades i la Intel-ligència artificial

Introdueix-te en el món de la ciència de dades i la Intel·ligència Artificial (IA)!
 
Aprèn els conceptes fonamentals del Big Data i la Intel·ligència Artificial a través d'un ventall de formacions de curta durada tant en aula virtual com en format presencial. 
 
Aquest bloc temàtic proposat pel Cibernàrium de Barcelona Activa està dirigit a tota persona que es vulgui introduir en aquestes dues tecnologies que essent convergents, són tan necessàries per a les empreses. L'objectiu principal del Big Data, és el d'obtenir informació valuosa a través de l'anàlisi i tractament d'una gran quantitat de dades i utilitzant tècniques del Machine Learning o la IA.
 
Trobaràs totes les activitats d'aquesta temàtica aquí
 
Big Data amb Python
 
- Introducció al llenguatge de programació amb Python
Curs introductori al món de la ciència de dades utilitzant Python, un llenguatge cada vegada més popular entre els científics de dades i les empreses tecnològiques.
Després de completar aquest curs, podràs trobar respostes en grans conjunts de dades, fent ús de Python per completar el cicle de vida complet de qualsevol projecte de ciències de dades. Inclou llegir, analitzar, visualitzar i finalment fer prediccions.
 
-Programació amb Python
Aprèn a llegir dades de diferents orígens, treballar amb dataframes del mòdul Pandas, tractar les dades i fer els càlculs necessaris per aconsegur els resultats desitjats, poder fer la impressió dels resultats o desar les dades en un fitxer (.txt, csv o d'Excel .xlsx), configurar les diferents representacions gràfiques, desar els gràfics a través de Matplotlib utilitzant els mètodes savefig() e imsave().
 
Big Data amb R
 
- Introducció a R, mètrica i visualització gràfica
Curs introductori dels conceptes bàsics de R: instal·lar R i RStudio (la interfície gràfica per excel·lència d'R) i com programar en aquest llenguatge, assignar valors a una variable, vector de dades, operacions bàsiques, sortida (output), estructura de decisió, bucle finit e infinit, instal·lar paquets, dataframes, etc. 
 
- Extracció i emmagatzematge de dades amb R
Aprèn a treballar l'extracció i emmagatzematge de dades, mitjançant R, els alumnes aprendran a connectar-se a orígens de dades, ja sigui fitxers plans amb read_csv, read_excel, com a connectar-se a bases de dades com Access, SQL Server, etc... amb RODBC, DBI o dplyr. Realitzar les manipulacions i càlculs necessaris per finalment desar les dades obtingudes.
 
Intel·ligència Articifial
 
- Introducció a la intel·ligència artificial
Introducció a la IA i les seves aplicacions pràctiques, bases matemàtiques, tipus d'aprenentatge, mètodes de classificació, xarxa neuronal.
 
Apunta-t'hi!

Img