« Ves enrere

Motxilla Digital: Formació imprescindible pels teus estudis

Què és Motxilla Digital?


Motxilla Digital és un paquet de formacions de Cibernàrium en col·laboració amb el Consorci d'Educació de Barcelona CEB destinades a l'alumnat de l'ensenyament post-obligatori. L'objectiu és proporcionar als i les estudiants formació tecnològica útil per al seu progrés en qualsevol àrea o camp d'estudi i en qualsevol etapa.

Per què Motxilla Digital?

La condició dels "nadius digitals" és enganyosa. Si bé estan molt còmodes en l'ús d'aparells informàtics per a usos recreatius, les dades mostren en l'alumnat un baix nivell de competències digitals, enteses com la suma de coneixements i habilitats per utilitzar productivament i treure el màxim partit de les tecnologies en els àmbits educatiu, laboral i social.

La Diagnosi de Competències Digitals de la Ciutadania, elaborada per Barcelona Activa sobre els resultats de més de 4.200 participacions en el Test de Competències Digitals entre 2022 i 2023, mostra que el nivell mig global de les persones menors de 20 anys se situa en un 3'74 sobre 10 (4,77 si incloem les persones fins a 29 anys)

 

Com és la formació de Motxilla Digital?

Motxilla Digital és una selecció d'activitats de Cibernàrium adreçades a incrementar les competències digitals de  l'alumnat de l'ensenyament post-obligatori. Aquestes activitats són:

Multi-format:
  • Presencial als equipament del Cibernàrium
  • Aula virtual: formació en streaming
  • Online asíncrona: auto-formació

De curta durada:

  • Entre 2 i 12 hores depenent de temàtica

Actualitzades:

  • Regularment s'incorporen noves temàtiques en l'oferta

Sempre accessibles:

  • Es repeteixen de manera cíclica o es poden programar a mida

Com accedir a les formacions?

Només cal triar la formació i la data desitjada i inscriure-s'hi. Cal fer una inscripció diferent per cada alumne/a interessat/da.

Aquí trobaràs el catàleg de les activitats programades actualment

Com puc demanar formacions a mida per a un grup?

Si ets un centre educatiu i no trobes el tema que et cal per als teus alumnes en el llistat d'activitats, o necessites una formació en dates diferents a les proposades podem muntar una sessió a mida de les vostres necessitats, per a grups de 10 o més persones.
 
Posa't en contacte amb nosaltres a través d'aquest formulari

MOTXILLA DIGITAL: MILLORA LES COMPETÈNCIES DIGITALS PELS TEUS ESTUDIS