« Ves enrere

STEAM Barcelona

En un futur immediat es necessitaran més professionals dels àmbits científics i tecnològics, es preveu un important gap entre oferta i demanada de mercat en aquests perfils a nivell mundial. Aquest gap s'agreuja encara més en el cas de les dones ja que existeix una alarmant desigualtat de gènere. Actualment a Barcelona les noies només representen el 13% en formació TIC i un 26% en el sector científic i tecnològic.

Davant d'aquest escenari Barcelona Activa crea STEAM Barcelona, amb l'objectiu de donar l'oportunitat d'incloure en l'imaginari professional aquestes disciplines. És un programa holístic i transversal que fomenta les vocacions científic i tecnològiques des de l'etapa infantil a secundària, dotant d'eines i recursos tant a professorat com a les famílies. S'han dissenyat diverses accions com per exemple tallers, càpsules de formació, visites a centres de recerca, ideatons, etc. Accions que es desenvolupen a diferents llocs de la ciutat: escoles, biblioteques, universitats, o ateneus de fabricació entre d'altres.

 

L'Alumnat de secundària

L'Alumnat de primària


El Professorat

 

Les Famílies

  • Més informació pròximament

Entre els nostres Socis de Coneixement per tal de desenvolupar el programa comptem amb el Consorci d'Educació de Barcelona, les Universitats Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Deusto i Politècnica de Catalunya, el Barcelona Supercomputing Center, Roca Salvatella, l'ICUB, l'IBEC, entre altres.

 

Contacta'ns: esther.amice@barcelonactiva.cat

Img