« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

23/06/2021

 

09:30 Wordpress: creació de site multiidioma - Aula virtual

En un món globalitzat sol ser necessari estar present a la xarxa en diferents idiomes per no perdre oportunitats o adaptar els continguts al país on t'estan visitant (localització). En aquesta càpsula veurem com fer que el teu Wordpress pugui tenir diferents idiomes amb el plugin no1: WPML.

09:30 Desenvolupa una app per a Android amb Google App Inventor - Aula virtual

Crea fàcilment apps natives per a Android sense programar amb una eina online gratuïta. Aprèn el sistema de programació basat en blocs que evita el procés d'aprendre codi i sense instal·lar complexos entorns de programació.

10:00 Organitza't, controla i gestiona de forma efectiva el teu temps - Aula virtual

Voldries ser més productiu/va però no saps per on començar? En aquesta càpsula et presentarem una tria d'eines, metodologies i consells pràctics per a ser més productius en coses tan quotidianes com la gestió del correu electrònic, organització d'agendes, control i priorització de tasques pendents...

10:00 SEO a Youtube: aconsegueix més visites - Aula virtual

En aquesta formació practicarem les passes necessàries per a posicionar de forma natural (SEO) els teus vídeos a Youtube i d'aquesta manera millorar la teva visibilitat a la plataforma, guanyant audiència pels teus continguts i marca. Aprendrem a optimitzar els vídeos i oferirem idees i consells per aconseguir més subscripcions al seu canal.

12:00 Inicia el teu e-commerce amb un gestor de continguts (CMS) - Aula virtual

Oferir els teus productes i serveis a Internet, et permetrà arribar a més usuaris i poder obtenir nous clients. Gràcies als gestors de continguts, podrem crear i gestionar un potent e-commerce nosaltres mateixos, sense haver de tenir coneixements avançats. Descobrirem quins son els gestors més famosos, què ens podem aportar, i quin és el seu funcionament general i (...)

17:30 Introducció a PostgreSQL i PostGIS (2):Llenguatje SQL, sentències bàsiques i funcions - Aula virtual

Aquest curs permetrà als alumnes conèixer la base de dades PostgreSQL i PostGIS per emmagatzenar la informació geogràfica. Els alumnes aprendran a instal·lar i configurar aquesta base de dades relacional. Els alumnes faran servir el pgAdmin IV per administrar PostGIS i QGIS Desktop per visualitzar capes i vistes sql. El faran servir complements de QGIS per accedir al (...)

 

25/06/2021

 

09:30 PyQGIS: API Python de QGIS - Aula virtual

En aquest curs coneixeràs i apendràs gran part de les possibiltats que ens ofereix la programació en el lleguatge Python dins de QGIS (PyQGIS). Si coneixem aquest framework, serem capaços d'ampliar i potenciar enormement les possibilitats de QGIS: Disseny de formularis personalitzats, validació de dades, generació d'informes, desenvolupament de complements per (...)

09:30 Crea els teus podcasts per arribar a noves audiències - Aula virtual

L'ús del podcast és una tendència imparable dins del màrqueting digital. Tot tipus de marques comencen a crear podcast per connectar amb els seus clients i obrir noves audiències Tu també aprofitar-te d'aquest fenomen. Aquesta càpsula està destinada no només a les persones que volen fer el seu propi podcast, sinó també a les que busquen el modo d'aprofitar la tendència (...)

10:00 Treballa aprofitant tot el potencial de Google: Gmail i Calendar - Aula virtual

Coneixes el correu i el calendari de Google però encara tens dubtes sobre com funcionen? Vols aprendre trucs i estratègies per a ser més productiu/va amb aquestes eines? En aquesta sessió repassarem a fons la configuració i prestacions de Gmail i calendar, optimitzarem processos i veurem com funcionen alguns complements (add-ons) per ampliar les funcionalitats del nostre (...)

16:30 Informes i anàlisis de dades amb Google DataStudio - Aula virtual

Google Data Studio és l'eina que fan servir els professionals de Google per crear els seus sorprenents informes. Aquesta és l'eina increïblement fàcil d'utilitzar que permet diverses formes de visualització de dades, que permeten filtrar dades o crear informes visuals e interactius i portar teves anàlisis de dades a un altre nivell. Vols passar de fulls de càlcul avorrits (...)

 

 

28/06/2021

 

 

09:00 h Fes interactius amb Google Slides - Aula virtual

Tothom té al seu abast un conjunt d'eines aclaparador: el paquet d'eines de Google. En aquest curs veurem com construir un i nteractiu amb finalitat educativa fent servir aquestes eines. Podem muntar un interactiu per "jugar" a "tria la teva pròpia aventura"? I un que ens faci preguntes i que, quan responem, ens digui si ens hem equivocat o no i el perquè?

09:30 h Crea fotos per Instagram i altres xarxes (1) - Aula virtual

Tenir bones imatges és imprescindible per comunicar a Instagram. Una bona fotografia pot incentivar el desig de compra. En aquesta formació veurem com són les fotografies que més agraden a la xarxa. Descobrirem quin és el llenguatge visual d'Instagram i com ens pot inspirar per crear les nostres pròpies fotografies tant de productes com de serveis. Aprendrem l'ús (...)

10:00 h Tècniques i trucs per comunicar eficaçment a Instagram (2) - Aula virtual

Els posts i stories que publiques a Instagram arriben de manera òptima al teu públic objectiu? En aquest curs descobriràs totes les especificitats d'aquesta xarxa social i com hi has de publicar per arribar molt millor a la teva clientela...

16:00 h Photoshop Matte Painting (part 1): Iniciació - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques de Photoshop per realitzar Mattepaintings creatius. (Capes, transformació de capes, eines de selecció, màscares, màscares de retall, efectes, filtres, pinzells, textures, capes d'ajustament, modes de fusió...). Aprendrem a controlar les (...)

16:30 h Polítiques legals del meu e-commerce: Avís legal amb condicions de compra, política de privacitat i de cookies - Aula Virtual

El titular d'un e-commerce a través del qual comercialitza producte i/o serveis a consumidors ha de complir amb diverses normatives legals. Entre d'altres, les que regulen matèries com la protecció de dades de caràcter personal, els serveis de la societat de la informació i el dret de consumidors, en el seu cas. L'objectiu del curs és analitzar el contingut a incloure en (...)

17:30 h Integra projectes de ciència ciutadana en la teva proposta educativa - Aula virtual

Què és la ciència ciutadana? Es pot integrar en l'educació? En els projectes de ciència ciutadana, molts dels quals tenen un component TIC important, la ciutadania participa activament, en diferents graus, en projectes científics que contribueixen a analitzar i millorar el seu entorn més immediat.

17:30 h Trucs i consells per accelerar la càrrega del teu web - Aula virtual

Coneix els nous formats d'imatges web més lleugers i de més qualitat com el WebP. Practicarem com convertir les teves imatges als nous formats de manera gratuïta, fàcil i ràpida, així com altres trucs i tècniques perquè la teva web carregui més ràpid i sigui atractiva.

17:30 h Dades obertes i educació: anàlisi i visualització - Aula virtual

L'anàlisi de les dades obertes de diferents institucions permet que l'alumnat avaluï críticament el seu entorn i proposi accions concretes de millora. En aquesta càpsula, veurem com treballar amb dades obertes d'administracions.

 

29/06/2021

 

09:30 h Tècniques i trucs per comunicar eficaçment a Twitter (3) - Aula virtual

Els missatges que publiques a Twitter arriben de manera òptima al teu públic objectiu? En aquest curs descobriràs totes les especificitats d'aquesta xarxa social i com hi has de publicar per arribar molt millor a la teva clientela...

09:30 h Comunicació online entre escola i alumnes: les millors opcions per intercanviar arxius - Aula virtual

En aquesta sessió veurem pautes per gestionar i emmagatzemar diferents tipus de fitxers creats a les activitats de l'aula, basant-nos principalment en analitzar quines són les millors opcions per intercanviar arxius entre professorat i l'alumnat i fixant-nos sobretot en els diferents formats existents.

11:00 h Visual thinking per treballar la teva estratègia de màrqueting digital - Aula virtual

Vols descobrir nous models mentals i experimentar amb òptiques i metodologies innovadores? Vine a aprendre Visual Thinking, una eina que et permetrà treballar de forma completament novedosa la teva estratègia digital. En aquesta formació descobriràs els avantatges del pensament Visual i com començar a aplicar-ho de forma pràctica.

15:00 h Adobe Spark: Publica continguts espectaculars, anima'ls i redimensional's - Aula virtual

Necessites publicar i redimensionar de manera fàcil, ràpida, gratuïta i des de qualsevol dispositiu imatges fixes i amb petites animacions per a fer més atractiu el teu missatge a la xarxa? Adobe Spark Post és una solució gratuïta pensada per a publicar de forma ràpida continguts molt atractius, que aconseguiran més impacte a la xarxa.

16:00 h Fotografia publicitària i bodegó: context, ambient i escena - Aula virtual

Envolta el teu producte amb l'aparença més seductora. Aprèn a preparar l'escena i els objectes, triar el millor punt de vista, acompanyar sense treure protagonisme, proveir de context i obrir-lo a un imaginari de sensacions i ambients.

17:00 h Crea i edita fàcilment vídeos educatius amb DaVinci Resolve - Aula Virtual

En aquesta sessió explorarem les possibilitats bàsiques de DaVinci per editar vídeos amb finalitats educatives. Desde com netejar el vídeo a com fer zoom digital, passant pel control del ritme i l'edició de textos.

17:00 h Edita els teus vídeos gratis a l'ordinador (part 2): primers passos pràctics amb Shotcut - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Shotcut des de zero? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem amb les eines bàsiques de Shotcut per desenvolupar qualsevol tipus d'edició de vídeo: Aprendrem a entendre i controlar les eines bàsiques que permeten: Configurar l'interfície de Shotcut; Inserir i editar vídeos, àudios i imatges; Aplicar filtres als vídeos, (...)

17:30 h Eines per a la classe invertida (Flipped classroom): Genially i altres possibilitats - Aula virtual

L'objectiu d'aquesta formació és treballar diversos aspectes relacionats amb la ideació i implementació d'una proposta educativa basada en l'aprenentatge invertit acompanyat de la integració didàctica de diverses tecnologies que et permetin flippar la teva assignatura.

 

30/06/2021

 

09:30 h QGIS: Crea el teu primer plugin - Aula virtual

En aquest curs coneixeràs i apendràs gran part de les possibiltats que ens ofereix la programació en el lleguatge Python dins de QGIS (PyQGIS). Si coneixem aquest framework, serem capaços d'ampliar i potenciar enormement les possibilitats de QGIS: Disseny de formularis personalitzats, validació de dades, generació d'informes, desenvolupament de complements per (...)

09:30 h Crea vídeos per a Instagram i altres xarxes (2) - Aula virtual

El vídeo és el format que millor capta l'atenció a les xarxes socials i el contingut que més es viralitza. En aquesta formació veurem com són els diferents formats de vídeo a Instagram i altres xarxes, característiques i particularitats de cada plataforma. Veurem quines característiques han de tenir els nostres vídeos per captar l'interès i ser vistos de principi a fi .

15:00 h Escriu i crea continguts enriquits per a la xarxa - Aula virtual

Què haig de tenir en compte per elaborar continguts adaptats a Internet? Els usuaris i usuàries i els cercadors entendran el meu missatge? En aquesta càpsula repassarem els secrets per fer uns continguts òptims.

16:00 h Photoshop Matte Painting (part 2): Pràctica - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar mattepaintings creatius des de zero. Explicarem: La tècnica i les fases d'un procés de mattepainting creatiu a Photoshop. Aprendrem a controlar les eines que permeten: Retallar, adaptar i integrar (...)

 

01/07/2021

 

10:00 h Copywriting: escriptura persuasiva per atreure clientela - Aula virtual

L'estructura i el to de la nostra redacció són claus per comunicar eficaçment en l'àmbit digital. S'han d'adequar tant als nostres objectius com als requeriments i característiques del suport sobre el qual emetem el missatge. Disposem de pocs segons per captar l'atenció de l'audiència i arribar-hi, i patim la competència de milers de publicacions amb les que compartim (...)

 10:00 h Mapa d'eines per a la gestió àgil de productes o serveis - Aula Virtual

Ets un/a professional competitiu/va? Els teus clients estan satisfets amb els productes o serveis que els hi proporciones? I tu, estàs satisfet/a amb els resultats? Tant si treballes pel teu compte com si ho fas per a una organització, el ser àgil donant resposta als clients i obtenint resultats ràpids és la clau per ser més eficient i competitiu. En aquesta formació (...)

10:00 h e-Stiu TIC - Ajuda als infants a fer un ús creatiu de la tecnologia: apps per començar a programar sense codi - Aula virtual

A partir de la selecció d'apps per aprendre a programar, farem un recorregut detallat per cadascuna explicant el funcionament i les possibilitats que ofereixen per introduir infants i joves en la programació sense codi

15:30 h Tria la teva eina de gestió de projectes (Asana i més) - Aula virtual

En l'actual mercat laboral on cada cop es treballa més per projectes, conèixer quins són els gestors de projectes més populars i practicar amb alguns d'ells ens ajudarà a familiaritzar-nos ràpidament amb les eines de gestió amb les que treballi l'equip al que ens integrem. El programari de gestió de projectes serveix per a millorar l'eficiència i productivitat del nostre (...)

16:00 h e-Stiu TIC - Introducció al mètode científic: com experimentar-lo a l'aula - Aula virtual

Vols treballar el mètode científic a l'aula a través de l'experimentació? Realitzarem diferents experiments que podreu proposar a l'alumnat per a descobrir junts els passos del mètode científic. El mètode científic es basa en utilitzar l'observació i l'anàlisi per tal de donar resposta als dubtes que se'ns plantegen. A través d'experiments amb productes quotidians (...)

16:00 h e-Stiu TIC - "Virtual field trips" per a l'educació: porta de viatge a tota la classe - Aula Virtual

Porta de viatge la teva classe sense sortir de casa. Descobreix els "Virtual Fields Trips", un recurs que et permet fer rutes exploratòries amb el teu alumnat. En aquest curs aprendràs què són els viatges virtuals i on es poden localitzar, també aprendràs a incloure rutes virtuals en experiències d'aprenentatge

16:00 h Gestiona bases de dades amb MySQL - Aula virtual

Aprèn a crear una base de dades, gestionar-la amb consultes SQL i connectar-la amb un web.

16:30 h e-Stiu TIC - Crea presentacions atractives per al teu alumnat - Aula virtual

Vols sorprendre amb les teves presentacions? Busques una alternativa al discurs lineal i rígid del Power Point? En aquest taller aprendrem tots els secrets de tres eines que, pels recursos que ofereixen i la metodologia que proposen, representen un gran canvi en el món de les presentacions. Prezi, Genially i Google Slides son tres de les eines 2.0 per exposar continguts (...)

17:00 h Introducció al disseny 3D amb Rhinoceros - Aula virtual

En aquesta càpsula es farà una introducció al modelatge amb Rhinoceros3D. El participant s'emportarà una visió general de com fer servir el programa que servirà de base per a un ús més avançat d'aquest. S'introduirà el concepte defreeform modelling, així com el ventall de possibilitats que ofereix per enfocar-se a diferents sectors com arquitectura, disseny (...)

17:00 h e-Stiu TIC - Eines online al treball en col·laboració en la gestió d'equips docents - Aula virtual

Als llocs de treball actuals, el treball de més qualitat és fruit de l'esforç de l'equip, de persones amb procedències i talents diversos, i del conjunt de departaments, llocs geogràfics i sensibilitats. Com podem garantir que tothom se senti part de l'equip? Amb quin nivell de facilitat es pot compartir la informació, com si tothom es trobés al mateix lloc? Microsoft (...)

 

02/07/2021

 

09:00 h Wordpress Essencial: engega el teu projecte - Aula virtual

Veurem els aspectes clau de WordPress, el creador de pàgines web gratuït més famós. És senzill i té milers de plantilles personalitzables. Farem els primers passos en la creació d'un web: afegir pàgines, categories i entrades, crear menús, gestionar usuaris, configurar widgets, instal·lar plugins... Tot allò necessari per iniciar el teu blog o lloc web.

10:00 h Dissenya amb Canva per al web o impressió (1): L'eina - Aula virtual

Vols aprendre a crear les teves peces gràfiques de manera ràpida, senzilla i gratuïta amb Canva? Canva és un programari en línia molt popular i gratuït que té com a objectiu fer el disseny fàcil per a tothom. Aquest editor permet crear ràpidament elements gràfics amb un acabat professional per a la web o per a impressió sense tenir coneixements de disseny gràfic.

10:00 h e-Stiu TIC - Fes una classe interactiva amb narrativa digital, eines 2.0 i recursos al núvol - Aula virtual

Internet ens ofereix un seguit d'eines que ens ajuden a explicar les coses d'una altra manera, a construir noves narratives, i a arribar millor a l'alumnat: imatges personalitzades, imatges interactives, infogràfics o cartells, cronologies interactives, vídeos animats, etc. En aquest curs cada assistent elaborarà un projecte personalitzat, on farà ús de totes aquestes (...)

11:00 h e-Stiu TIC - Crea fàcilment un vídeotutorial per a la teva classe - Aula Virtual

Els vídeotutorials són un recurs molt útil per a l'aula. Ens permeten presentar els continguts de manera clara i en un ordre cronològic. A més a més, s'adapten al ritme d'aprenentatge de cada estudiant, ja que es poden visualitzar en qualsevol moment i permeten avançar, retrocedir o repetir una mateixa informació.

15:30 h Fes una auditoria SEO del teu web (part 1): primeres passes - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

16:00 h e-Stiu TIC -Com treballar els Objetius de Desenvolupament Sostenible a través de Minecraft Educació (Hora del Codi)-Aula virtual

Minecraft Education i els seus mons virtuals proporcionen un espai idoni per a la experimentació i l'aprenentatge tecnològic i en valors. Amb aquesta proposta nascuda durant l'Hora del Codi 2020 aprendrem com la Intel·ligència Artificial pot ajudar-nos a millorar el nostre planeta cuidant la seva biodiversitat.

Img