« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

19/05/2021

 

09:30 h Crea webs gratis amb Mobirise (1): gestiona un projecte de Web One Page. NOVA! - Aula virtual

Mobirise és perfecte per a persones sense coneixements tècnics i amb coneixements de disseny, que prefereixen treballar el més visualment possible sense haver de tocar codi. També és útil per a programadors/es professionals, ja que permet crear prototips ràpids per a projectes petits. Aprendrem a gestionar un projecte (...)

09:30 h SEO: Posiciona la teva empresa als cercadors - Aula virtual

Apareix la teva web als cercadors? Estar ben posicionats en els cercadors és fonamental per donar a conèixer la teva empresa i per què els usuaris puguin trobar la teva web. Coneix les tècniques de posicionament natural o SEO per aparèixer en els primers resultats a Google

09:30 h Aprèn a programar la funcionalitat Login i Registre dins d'una aplicació Android. NOVA! - Aula virtual

Aprèn a integrar la funcionalitat de login i registre mitjançant els següents sistemes: correu i contrasenya, Google i Facebook. Activitat dirigida a persones que s'estiguin iniciant en la programació d'aplicacions per Android.

10:00 h Introducció a Google Classroom, la plataforma educativa gratuïta de Google - Aula virtual

En aquesta càpsula repassarem les funcionalitats bàsiques de Google Classroom, l'eina gratuïta de Google per gestionar la creació, distribució i classificació de tasques dins d'una classe (presencial o a distància). Descobrirem els tipus de tasques disponibles, i com organitzar-les i avaluar-les. Repassarem com dinamitzar la classe amb el Taulell d'Activitat i com (...)

10:00 h Gestió de crisis en xarxes socials - Aula virtual

Com hem de gestionar una crisi a les xarxes socials? Com hem de gestionar un moment incert com l'actual en els nostres negocis, en les nostres comunicacions a Facebook, Instagram i Twitter? Com ens afecta això com a marca? En aquest curs veurem com encarar una situació de crisi, com comunicar durant aquest temps i fins i tot com poder convertir-la en una oportunitat per (...)

11:00 h Photoshop Matte Painting (part 1): Iniciació - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques de Photoshop per realitzar Mattepaintings creatius. (Capes, transformació de capes, eines de selecció, màscares, màscares de retall, efectes, filtres, pinzells, textures, capes d'ajustament, modes de fusió...). Aprendrem a controlar les (...)

15:00 h Fotografia de producte. Com destacar les imatges (part 2): revelat - Aula virtual

Ja has fet la fotografia al teu producte, però no acabes d'estar-ne satisfet/a li manca qualitat, està apagada, plana, no destaca, detectes imperfeccions, els detalls no llueixen, el color no s'ajusta, l'objecte es veu deformat...? Vine a aprendre les tècniques de revelat professional per tal de millorar aquells aspectes on la teva càmera no arriba.

16:30 h Treballa aprofitant tot el potencial de Google: Gmail i Calendar - Aula virtual

Coneixes el correu i el calendari de Google però encara tens dubtes sobre com funcionen? Vols aprendre trucs i estratègies per a ser més productiu/va amb aquestes eines? En aquesta sessió repassarem a fons la configuració i prestacions de Gmail i calendar, optimitzarem processos i veurem com funcionen alguns complements (add-ons) per ampliar les funcionalitats del nostre (...)

17:30 h Eines per gestionar el treball escolar des de casa: Google Keep + Google Task+ Google Calendar - Au...

L'objectiu d'aquest curs és millorar la planificació i la gestió del treball escolar a través de la utilització d'eines com: Google Keep, Google Tasks i Google Calendar. Aquestes plataformes són molt senzilles i intuïtives i, en molts casos, ofereixen una solució a les necessitats d'organització que existeixen sovint dins l'àmbit familiar.

 

 

20/05/2021

 

10:00 h Integra projectes de ciència ciutadana en la teva proposta educativa - Aula virtual

Què és la ciència ciutadana? Es pot integrar en l'educació? En els projectes de ciència ciutadana, molts dels quals tenen un component TIC important, la ciutadania participa activament, en diferents graus, en projectes científics que contribueixen a analitzar i millorar el seu entorn més immediat.

12:00 h Creator Studio: crea i programa continguts a Facebook i Instagram - Aula virtual

Creator Studio és el nou entorn de publicació de Facebook que permet la integració amb Instagram. Disponible per a totes les pàgines de Facebook, Creator Studio ofereix, en un sol lloc, tot el que ens cal per gestionar la nostra feina a aquesta xarxa social: publicació directa o programada de posts amb imatges, vídeo, enquestes... També s'hi poden elaborar històries, (...)

15:00 h Formularis i avisos de cookies: resol els apartats dels web en les que ningú hi pensa - Aula virtual

Quan s'encara un projecte web, poques vegades es tenen en compte dos aspectes bàsics en el lloc: els formularis de contacte i els continguts obligatoris sobre la política de cookies utilitzada. Configurar i implementar formularis flexibles, amb els camps obligatoris i optatius que desitgem, i exposar correctament a quines dades de l'usuari s'accedeix són dues de les (...)

16:00 h Illustrator per a principiants (part 2): Primers passos pràctics - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Illustrator des de zero? Aquesta és una activitat práctica on treballarem amb les eines bàsiques de Illustrator per realitzar un disseny bàsic vectorial. Aprendrem a entendre i controlar les eines básiques que permeten realitzar dissenys bàsics: Configurar l'Interfície, de Illustrator. Dissenyar i editar objectes vectorials. (...)

17:30 h Metodologies participatives per adinamitzar classes online. NOVA! - Aula virtual

Les videoconferències i les classes virtuals s'han generalitzat a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Davant aquest repte, fomentar la implicació i la participació de l'alumnat és més necessari que mai. En aquesta formació, dirigida al professorat, reflexionarem sobre el rol de la dinamització i aportarem eines i metodologies participatives per aplicar a l'entorn (...)

18:30 h Aula virtual - Masterclass: Com es crea una newsletter d'èxit?

Coneix quines són les claus principals a tenir en compte per preparar i enviar una gran newsletter i a partir d'exemples i lliçons pràctiques per crear un producte exitós. Activitat coorganitzada amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

 

21/05/2021

 

09:30 h Crea webs gratis amb Mobirise (2): fes el projecte amb vàries pàgines. NOVA! - Aula virtual

Una vegada tenim la nostra idea de projecte o negoci, necessitarem una plataforma on dur-la a terme. Mobirise és una eina versàtil i potent per a crear pàgines web que ens ajudarà amb aquesta comesa. En aquesta ocasió podrem crear tot el nostre projecte Web complet, afegint les pàgines i seccions necessàries.

10:00 h Tria la teva eina de gestió de projectes (Asana i més) - Aula virtual

En l'actual mercat laboral on cada cop es treballa més per projectes, conèixer quins són els gestors de projectes més populars i practicar amb alguns d'ells ens ajudarà a familiaritzar-nos ràpidament amb les eines de gestió amb les que treballi l'equip al que ens integrem. El programari de gestió de projectes serveix per a millorar l'eficiència i productivitat del nostre (...)

11:00 h Photoshop Matte Painting (part 2): Pràctica - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar mattepaintings creatius des de zero. Explicarem: La tècnica i les fases d'un procés de mattepainting creatiu a Photoshop. Aprendrem a controlar les eines que permeten: Retallar, adaptar i integrar (...)

15:00 h Fotografia de producte. Com destacar les imatges (part 3): Postproducció - Aula virtual

Has fet i revelat les teves fotografies de producte, però... saps com prepara-les per a la web, et cal editar el fons, hi ha brutícia, imperfeccions o elements a eliminar, el color no acaba de coincidir, cal depurar les ombres i els reflexos, has de fer un ghost mannequin...? Aprofundeix en les tècniques de postproducció per aconseguir acabats professionals i ajustar-te (...)

16:00 h Com incrementar les vendes en el comerç electrònic - Aula virtual

Posar en marxa una botiga en línia és només el principi del camí. Un comerç electrònic exigeix dedicació i una visió estratègica a llarg termini per tal que el nostre web adquireixi notorietat, generi confiança i, finalment, sigui un canal de vendes sostenible. En aquesta càpsula exposarem claus per facilitar tot aquest recorregut.

17:00 h Trucs i consells per fer els millors vídeos en directe per a Facebook i Instagram Live - Aula virtual

Sabem que Facebook Live i Instagram Live són eines importants quan fem màrqueting. Però, saps com fer aquest tipus de vídeos? En aquest curs et descobrirem trucs, eines i et donarem consells per tal que facis els millors vídeos en directe.

Img