« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

11/06/2021

 

09:30 h Curs bàsic de QGIS Desktop (3): Anàlisi geoespacial, aprèn a fer geoprocessos - Aula Virtual

Curs bàsic de QGIS. Anàlisi geoespacial, aprèn a fer geoprocesos. Aprèn a fer anàlisi espacial, amb els geoprocesos. Aprèn a fer encreuaments de capes per fer anàlisi espacial.

09:30 h Genially. Crea continguts interactius (part 2): Com fer presentacions (pràctica) - Aula virtual

Vols aprendre a crear presentacions molt visuals, interactives i multimèdia per a comunicar-te amb el teu públic de forma impactant i efectiva? Genially és una plataforma en línia senzilla i gratuïta, i serà la teva gran aliada alhora de crear els teus continguts interactius i animats per a la xarxa: presentacions, informes, infografies, currículums, invitacions, jocs, (...)

12:00 h Fotografia de producte. Com destacar les imatges (part 3): Postproducció - Aula virtual

Has fet i revelat les teves fotografies de producte, però... saps com prepara-les per a la web, et cal editar el fons, hi ha brutícia, imperfeccions o elements a eliminar, el color no acaba de coincidir, cal depurar les ombres i els reflexos, has de fer un ghost mannequin...? Aprofundeix en les tècniques de postproducció per aconseguir acabats professionals i ajustar-te (...)

12:00 h Els vídeos de REELS: la nova funció d'Instagram - Aula virtual

Reels és una nova funció que et permet crear vídeos, dinàmics, creatius i divertits. En aquesta càpsula veurem quins continguts publicar, com integrar-la en la teva estratègia. Veurem vídeos inspiradors i com l'estan fent servir algunes marques. Descobrirem totes les funcionalitats d'aquesta nova eina. Practicarem i editarem vídeos en directe. Si vols ser pionera a (...)

15:00 h Photoshop. Retocs fotogràfics amb tècniques professionals (part 2): Tècniques avançades - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements de Photoshop per post-processar professionalment les teves fotografíes? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar millores professionals a les teves fotografìes digitals. Aprendrerem les tècniques de post-processament,avançades: Millorar la lluminositat per parts, cutouts, (...)

16:00 h Crea el teu web des de zero amb WordPress i Divi - Aula virtual

Aprèn a configurar el teu web WordPress amb Divi, un dels temes amb constructor visual més famosos i complets del mercat. Veurem la seva configuració i revisarem les possibilitats del seu potent editor. Aquest taller està enfocat a construir la teva primera web bàsica i operativa perquè la puguis anar ampliant tu mateix segons les teves necessitats.

 

 

14/06/2021

 

 

09:30 h Curs bàsic de QGIS 4): Edició de capes - Aula virtual

Curs bàsic de QGIS. Edició de capes permetrà aprendre a començar a editar una capa vectorial. Configurar les eines d'snapping (o autoensamblado). Conèixer les eines més habituals d'edició (crear objectes, editar els vértex, combinar, tallar, moure, rotar, etc.). Conèixer les barres d'eines i panells que es fan servir per editar.

09:30 h Tendències innovadores de disseny web pel 2021 - Aula virtual

Quines són les noves tendències en disseny web? Vols saber quin nous estils començarem a veure per la xarxa i quins altres no desapareixeran abans de decidir la gràfica pel teu projecte? El 2021 les possibilitats tècniques semblen infinites i, al mateix temps, hi ha alguns estils que no desapareixen, com ara el minimalisme i les il·lustracions planes de colors que veiem (...)

10:30 h Les Stories, l'eina d'Instagram per construir comunitat - Aula virtual

A les stories d'Insatgram, on el contingut és efímer, les audiències no paren de créixer. És la nova "social TV". Facebook, Whatsapp i Youtube també les han implementat en els seus canals. És la nova manera de comunicar. Un element innovador en la nostra estratègia de màrqueting imprescindible per fidelitzar i crear comunitat. Conèixer bé l'eina i familiaritzar-nos amb (...)

12:00 h SEO: Posiciona la teva empresa als cercadors - Aula virtual

Apareix la teva web als cercadors? Estar ben posicionats en els cercadors és fonamental per donar a conèixer la teva empresa i per què els usuaris puguin trobar la teva web. Coneix les tècniques de posicionament natural o SEO per aparèixer en els primers resultats a Google

15:00 h Creativitat: implementa idees innovadores en el teu pla de màrqueting digital - Aula virtual

En aquesta càpsula et convidarem a instalar un kit creatiu dins del teu cap. Posaràs a treballar el teu cervell perquè pugui generar de manera àgil i divertida-un munt d'idees innovadores pel teu projecte.

16:00 h Metodologies Agile per a la gestió de projectes i equips - Aula virtual

La situació actual t¿està comportant canvis en la teva forma de treballar? Gestiones projectes? La gestió d'equips es fa complexa? Tens la sensació que cada cop has d'estar creant i innovant? Tant les organitzacions com els equips professionals s'estan adaptant a la necessitat d'utilitzar metodologies de gestió àgil, que facilitin la gestió dels projectes, clients i (...)

16:00 h WordPress: construeix el teu primer web amb Gutenberg - Aula virtual

Gutenberg és el nou constructor que ve de sèrie amb les darreres versions de WordPress. Amb aquest editor visual podràs obtenir un disseny més atractiu pels teus continguts. En aquesta càpsula aprendrem a maquetar i afegir els elements necessaris a la nostra primera pàgina web amb WordPress, sense necessitat d'instal·lar cap plugin.

16:30 h Introducció a Python - Aula virtual

Python és un llenguatge de programació altament utilitzat en el mercat. Conèixer com funciona obre a la persona un gran ventall de possibilitats pel seu desenvolupament dins del món de la programació i sobretot a l'hora de trobar feina. Aprendre els principals conceptes de programació utilitzant una tecnologia puntera que et pot permetre, entre d'altres coses, arribar a (...)

16:30 h Project Management. Com passar del model de gestió tradicional de projectes a l'Àgil. NOVA! - Aula virtual

Has de dirigir un projecte amb un quip de treball? Aprofundeix en els conceptes d'empoderament de l'equip del projecte, flux de gestió i flux d'execució. Quins són els principals documents de gestió, i els que serveixen per fer seguiment i per gestionar el tancament dels projectes?

17:00 h Facebook per a professionals i petites empreses - Aula virtual

Facebook, la xarxa social amb més usuaris del món, és un àmbit ideal perquè empreses i professionals hi tinguin presència, contactin amb clientela potencial i mostrin els seus productes i serveis. Però la seva gestió corporativa exigeix conèixer-ne les claus de funcionament, així com les estratègies més adequades perquè dita presència sigui profitosa. Tenir en compte el (...)

17:30 h Fes una auditoria SEO del teu web (part 1): primeres passes - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

17:30 h Eines online per fer activitats de preguntes i respostes: Google Forms, Kahoot - Aula virtual

La situació viscuda els darrers mesos ha fet evident la necessitat de poder enviar qüestionaris de preguntes a l'alumnat, com a eina d'avaluació i consulta a distància. En aquesta activitat descobrirem quins recursos podem trobar al web que responguin a aquesta necessitat; incloent-hi els formularis de Google i Kahoot. Eines intuïtives, gratuïtes i amb un ampli ventall de (...)

 

15/06/2021

 

09:30 h Dissenya amb Canva per al web o impressió (2): Crea una capçalera i el teu CV - Aula virtual

Vols aprendre a dissenyar amb Canva de manera ràpida, senzilla i gratuïta? Canva permet crear ràpidament elements gràfics amb un acabat professional per a la web o per a impressió sense tenir coneixements de disseny gràfic. En aquesta formació veurem com crear una capçalera i el nostre currículum.

10:00 h Mapa d'eines per a la gestió àgil de productes o serveis - Aula Virtual

Ets un/a professional competitiu/va? Els teus clients estan satisfets amb els productes o serveis que els hi proporciones? I tu, estàs satisfet/a amb els resultats? Tant si treballes pel teu compte com si ho fas per a una organització, el ser àgil donant resposta als clients i obtenint resultats ràpids és la clau per ser més eficient i competitiu. En aquesta formació (...)

10:30 h Google Ads: crea una campanya de publicitat contextual - Aula virtual

Planifica i fes el seguiment de la teva publicitat en cercadors.

12:00 h La millor imatge amb el teu mòbil (part 1): Captura - Aula virtual

Com fer fotografies amb eines per a dispositius mòbils. Augmenta la qualitat de les teves fotografies per a internet i xarxes socials i coneix els principals aspectes tècnics, trucs, consells i les estratègies més adequades en la captura, per tal d'aconseguir les millors imatges i esprémer les possibilitats del teu dispositiu.

15:00 h Mailchimp (1): Aprèn a utilitzar-lo - Aula virtual

En aquest streaming aprendràs a fer servir Mailchimp, l'eina gratuïta i més popular per crear butlletins electrònics i campanyes d'email màrqueting. Mailchimp té un pla gratuït que permet a les pymes i els professionals que no tenen més de 2.000 persones subscriptores aprofitar la potència de l'email màrqueting per a promocionar els seus productes o serveis.

16:00 h Integra tècniques d'storytelling en la teva estratègia de màrqueting a les xarxes socials - Aula virtual

Com crear histories sobre Facebook, Twitter, Pinterest o Instagram. Les tècniques dstorytelling permeten consolidar un perfil de marca, diferenciar-se, aconseguir més visibilitat per als continguts i crear vincles amb els clients i prescriptors.

16:30 h Introducció a la programació 2: programació orientada a objectes - Aula virtual

Coneix els conceptes de classe i objecte i adquireix les bases per aprendre qualsevol llenguatge de programació modern, tant del costat de la tecnologia-client com tecnologia-servidor.

17:00 h Com utilitzar Internet per a la investigació de mercats i analitzar competidors - Aula virtual

En qualsevol procés empresarial el creixement pot ser dins el mercat interior o exterior, però és clau analitzar-lo i veure si hi ha potencial de creixement, així com qui són els principals competidors. Actualment Internet ens ofereix eines per fer aquesta investigació. En aquesta sessió coneixerem quines són les millors eines per l'anàlisi de mercats i sector, dades de (...)

17:00 h Internet segura per a tota la família: criteris bàsics de seguretat informàtica - Aula virtual

La gran majoria dels usuaris faciliten informació personal o patrons de conducta en la navegació per internet sense tenir en compte la importància de la seguretat d'aquestes dades. En aquesta activitat plantejarem aspectes de seguretat informàtica i conscienciarem sobre la necessitat d'assegurar el nostre perfil i dades ja que aquesta informació es troba exposada a (...)

17:00 h Curs de preparació per al certificat acTIC - Aula virtual

Prepara't per al certificat ACTIC. Obtingues la teva certificació oficial acreditada per la Generalitat de Catalunya. Millora les teves competències digitals. Impulsa els teus coneixements per créixer professionalment.

17:00 h Revit Autodesk avançat: parametrització i dades - Aula virtual

Amb aquest curs es tindran els coneixements per modelar qualsevol edifici en REVIT arquitectura. S'expliquen les eines de REVIT relacionades amb els paràmetres de projecte, caixetins, notes, estils visualització i es creen reptes per tal que l'alumne els solucioni. Aquest curs s'enfoca especialment en edificis arquitectònics complexes.

17:30 h Munta un examen autocorrectiu amb Google Forms - Aula virtual

En aquesta càpsula repassarem les funcionalitats de Google Forms adients per la conversió d'un formulari senzill en un examen autocorregible tipus qüestionari. Identificarem quin tipus de preguntes són les més apropiades (tenint en compte les opcions que ofereix l'aplicació), com afegir les respostes correctes i incorrectes, i com enviar els resultats un cop realitzat (...)

17:30 h Disseny d'icones, símbols i pictogrames amb Illustrator - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Illustrator? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Illustrator per dissenyar qualsevol tipus d'icones, símbols i pictogrames amb el programari professional de disseny vectorial estàndard. Explicarem: La teoría i tècnica de la creació d'icones, símbols i pictogrames. Aprendrem: (...)

 

16/06/2021

 

09:30 h Planificació de continguts en xarxes socials (1): Com i per què fer el calendari - Aula virtual

És impossible tenir les xarxes socials ben actualitzades i amb un discurs coherent si no planifiquem. En aquest curs per a què ens serveix un calendari de continguts i com ha de ser, per poder-lo adaptar al nostre cas particular.

09:30 h Revit Autodesk avançat: programació vinculada a objectes - Aula virtual

Amb aquest curs es tindran els coneixements per modelar qualsevol edifici en REVIT arquitectura. S'expliquen les eines de REVIT relacionades amb els paràmetres de projecte, caixetins, notes, estils visualització i es creen reptes per tal que l'alumne els solucioni. Aquest curs s'enfoca especialment en edificis arquitectònics complexes. També s'introdueix a l'alumne a la (...)

10:00 h Coneix i practica les competències d'un Agile Coach un Product Owner i un Scrum Màster - Aula virtual

Vols conèixer les competències i responsabilitats de cadascun d'aquests tres rols Agile? Si treballes en una organització àgil, o t'agradaria gestionar l'equip o projectes sota la filosofia de l'agilisme hauràs de dominar aquests tres rols facilitadors. En aquesta acció formativa aprendràs com aportar valor al producte o servei i guiar el teu equip per obtenir resultats (...)

12:00 h Photoshop. Muntatges d'interior i mockups (part 1) - Aula virtual

Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques de Photoshop per realitzar Muntatges d'interior i mockups. (Objectes intel·ligents, transformació de objectes intel·ligents, eines de selecció, màscares, màscares de retall, efectes, filtres, eines de clonació, textures, capes de adjustament, modes de fusió...) Aprendrem a controlar les eines que permeten: (...)

16:00 h Com crear una fotografia: composició, trucs i consells - Aula virtual

Una fotografia no es fa, es crea: Descobreix els millors enquadraments, l'accent, el contragrafisme, l'ús del color i els principals to do i not to do de la comunicació visual. Aprèn a organitzar els elements per dirigir la mirada de l'espectador sobre els aspectes que t'interessa remarcar.

16:30 h Eines per a la visualització de dades per l'empresa: converteix la informació en coneixement - Aula virtual

En la societat de la informació estem inundats per grans volums de dades de difícil consum i interpretació. La visualització d'informació és una disciplina emergent que pretén amplificar la comprensió de la mateixa mitjançant la transformació d'informació o les dades en coneixement, utilitzant les capacitats innates del cervell per detectar patrons mitjançant la visió. (...)

17:00 h Dissenya una estratègia d'email màrqueting - Aula virtual

En aquesta càpsula aprendràs tot el que cal tenir en compte per promocionar un negoci a Internet. Dissenyaràs un full de ruta que et servirà com primera guia per focalitzar-te, concentrar esforços i evitar errors. A més, t'emportaràs una motxilla de coneixements, trucs i recursos que t'acompanyaran durant la teva marxa per l'entorn digital.

17:30 h Fes una auditoria SEO del teu web (part 2): SEO on/off page i resposta d'usuari - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

17:30 h Crea un web senzill per la teva assignatura amb Google Sites - Aula virtual

En el context actual, on moltes de les formacions han passat a ser virtuals, necessitem un espai web on compartir informació, activitats, material, etc. amb l'alumnat. En aquest curs, aprendrem a utilitzar Google Sites, una eina gratuïta vinculada al nostre compte de Gmail que ens permet dissenyar i gestionar el nostre espai web de forma molt senzilla i intuïtiva.

 

17/06/2021

 

09:30 h Avaluacions 2.0 amb Flipgrid i altres recursos - Aula virtual

El procés d'avaluació és molt més que un test o unes preguntes on hem de repetir allò que el professorat ens havia comunicat a la classe. Existeixen diferents tipus d'avaluació en funció de certs criteris (ex. temps, persones implicades, funció, etc.) o dels instruments que utilitzem. A més a més, amb la integració de les tecnologies, la seva producció es torna més àgil (...)

10:00 h Solucions per guardar, treballar i compartir documents al núvol... quina ens convé més? - Aula virtual

OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box, PCloud, Mega... de solucions per guardar, treballar i compartir al núvol n'hi ha moltes, i del fet que en fem una bona elecció dependrà l'èxit del teletreball dins el nostre equip i l'augment de la seva productivitat. Però no només a casa: també a l'oficina, gràcies a les possibilitats que ens obren de treball col·laboratiu. En (...)

10:30 h Fes imatges animades per xarxes socials i guanya likes - Aula virtual

Els gifs animats estan vivint un boom de la mà de les xarxes socials i de les plataformes mòbils. Són senzills de fer, molt gràfics i fàcilment viralitzables. Apren a crear-ne amb eines gratuïtes.

12:00 h La millor imatge amb el teu mòbil (part 2): Retoc (pràctica expositiva) - Aula virtual

Com retocar les fotografies amb eines per a mòbils. Augmenta la qualitat de les teves fotografies per a internet i xarxes socials i coneix els principals aspectes tècnics, trucs, consells i les estratègies més adequades per tal de corregir i millorar les imatges capturades i esprémer les possibilitats del teu dispositiu.

15:00 h Mailchimp (2): Crea el formulari de subscripció i personalitza les teves comunicacions - Aula virtual

Vols aprendre a crear un formulari de subscripció d'acord amb la normativa europea (RGPD) i a personalitzar totes les teves comunicacions amb Mailchimp? Aquesta plataforma gratuïta (fins a 2000 subscripcions) és la més popular avui en dia per crear campanyes d'email màrqueting i butlletins electrònics. També veurem quines són les mètriques que cal vigilar en l'àmbit de (...)

16:30 h Project Management. Procés de millora contínua i gestió de la satisfacció del client en projectes tecnològics -Aula virtual

Durant el curs s'explicarà en detall el procés de millora contínua, la gestió del canvi de la metodologia Àgil així com els processos que es fan servir per avaluar la satisfacció del client i la gestió de riscos dels projectes tecnològics. Es proposaran eines i estratègies per implantar l'avaluació de la satisfacció en els projectes. Per últim, s'estudiarà en detall el (...)

17:00 h Treballa aprofitant tot el potencial de Google: Google Drive - Aula virtual

Coneixes Google Drive però encara tens dubtes sobre com funciona? En aquesta sessió aclarirem dubtes sobre el seu funcionament, com configurar-lo correctament i veurem com desplegar tot el seu potencial per a la compartició d'arxius i fomentar el treball col·laboratiu dins els equips.

17:30 h Com prevenir i detectar el cyberbulling en els més joves per a famílies - Aula Virtual

En els darrers anys s'ha posat de manifest que el bullying i el ciberbullying és una problemàtica social que afecta infants i joves. En aquesta càpsula ens aproximarem a la prevenció i detecció de l'assetjament entre iguals, promovent una mirada activa per per part del professorat i famílies.

17:30 h Crea una landing page perfecta per a vendre el teu producte o servei amb Mobirise - Aula virtual

Crea una landig page perfecta de manera senzilla des de Windows o Mac i sense saber programar fent servir Mobirise, un programari gratuït. Aprendràs com dissenyar una landing page venedora del teu producte o servei. Crea el contingut amb blocs com si fos un editor de textos, insereix les teves imatges, vídeos o icones, etc.

17:30 h Gestió de projectes per a educació: Trello, Clockify i altres - Aula virtual

L'objectiu d'aquesta formació és donar a conèixer diferents metodologies àgils que ens poden ajudar a la gestió de projectes educatius i, al mateix temps, descobrir quines eines de la web social ens poden facilitar l'organització, desenvolupament i seguiment d'aquests projectes (tant de forma individual com en equip)

18:30 h Aula virtual - Masterclass: Periodisme inmersiu en realitat augmentada: com fer servir la tridimensionalitat per informar

El periodisme immersiu és una tendencia en augment a l'hora d'informar i buscar noves formes de narrar la realitat. Vídeos en 360, Realitat Virtual i Realitat Augmentada són algunes de les tecnologies que es fan servir en aquesta modalitat. Activitat coorganitzada amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

18/06/2021

 

09:30 h Les 9 millors eines gratuïtes per al disseny web - Aula virtual

Millora i agilitza la creació de llocs webs amb les últimes utilitats gratuïtes. Aquestes eines són excel·lents per estalviar temps i simplificar les tasques. Cobreixen tots els aspectes de la creació de llocs web i són molt útils per a qualsevol persona, independentment del seu nivell de coneixements.

10:30 h Planificació de continguts en xarxes socials (2): Fem el calendari del mes vinent (pràctica) - Aula virtual

Aprendre a fer un calendari de continguts de xarxes socials no és fàcil. En aquest curs treballarem sobre un exemple pràctic i veurem, pas a pas, com treballar-hi per tal que ens sigui útil.

12:00 h Photoshop. Muntatges d'interior i mockups (part 2): Pràctica - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Photoshop? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar muntatges d'interior i mockups des de zero. Explicarem: La tècnica i les fases de un procés de muntatge d'interior i mockup a Photoshop. Aprendrem a controlar les eines que permeten: Retallar, adaptar i (...)

16:00 h WordPress : aprèn des de zero a crear un web amb Elementor - Aula virtual

Aprèn com crear la teva pàgina web amb Elementor, el constructor visual més famós per WordPress. Revisarem com instal·lar-ho i totes les seves possibilitats. Aprendrem també a construir la nostra primera plana web, definint la maquetació i afegint els seus elements de manera fàcil.

Img