« Ves enrere

Foment de la ciència i la tecnologia entre nenes i nens

ACTIVITATS STEAM PER A TOTHOM
 

En un futur immediat es necessitaran més professionals dels àmbits científics i tecnològics perquè es preveu un important gap entre oferta i demanda de mercat en aquests perfils a nivell mundial. Aquesta diferència s'agreuja encara més en el cas de les dones, ja que existeix una alarmant desigualtat de gènere. Actualment a Barcelona les noies només representen el 13% en formació TIC i un 26% en el sector científic i tecnològic.
 
Davant d'aquest escenari, Barcelona Activa ha dissenyat un conjunt d'accions que tenen l'objectiu de fomentar les vocacions científic i tecnològiques des de l'etapa infantil fins a secundària (especialment entre les nenes), dotant d'eines i recursos tant al professorat com a les famílies. 
 
Aquestes accions, que poden ser tallers, càpsules de formació, visites a centres de recerca, ideatons, etc., tenen lloc a diferents espais i equipaments de la ciutat: escoles, biblioteques, universitats, o ateneus de fabricació, entre d'altres.
 
Coneix més sobre el projecte.

 

FAMÍLIES  I TIC

Famílies i TIC és una iniciativa de divulgació orientada a apropar el món de la tecnologia a tota la família. Consta d'activitats diferents per aprendre jugant amb la tecnologia. Una primera proposta han estat tallers que s'imparteixen als Ateneus de Fabricació Digital. Properament s'oferiran més activitats.

 

ALUMNAT

Primària

 

Secundària

  • - STEAM a les aules
  • - Foment de la creativitat a través de les noves tecnologies
  • - She STEM
  • - Shadowing empresarial –l'alumnat de batxillerat acompanya durant un temps determninats a professionals del sector tecnològic en el seu dia a dia de feina.

 

PROFESSORAT

 

Per tal de desenvolupar aquest programa col.labora amb Socis de Coneixement de referència, com són el Consorci d'Educació de Barcelona, les Universitats Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Deusto i Politècnica de Catalunya, el Barcelona Supercomputing Center, Roca Salvatella, l'ICUB i l'IBEC, entre d'altres.

Contacta'ns: esther.amice@barcelonactiva.cat