« Ves enrere

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

02/06/2020

 

09:30 h WordPress: instal·lació en ordinador i en servidor - Aula virtual

Per fer funcionar un CMS (com Wordpress, Moodle o Prestashop) s'ha d'executar en un entorn concret. Coneix els dos entorns de creació: local i servidor (hosting), quines son les diferències i crea l'entorn local en el teu equip amb XAMPP.

10:30 h Escriu i crea continguts enriquits per al web - Aula virtual

Què haig de tenir en compte per elaborar continguts adaptats a Internet? Els usuaris i usuàries i els cercadors entendran el meu missatge? En aquesta càpsula repassarem els secrets per fer uns continguts òptims.

11:30 h InDesign: Crea flyers i documents automàtics des d'un full de càlcul - Aula virtual

Dissenya les teves maquetes una única vegada i omple-les de contingut automàticament a partir d'un Full de Càlcul tantes vegades com ho necessites, sense haver de tornar a maquetar el document de nou. Incrementa la teva productivitat i estalvia temps a l'hora de crear els documents gràfics repetitius de la teva empresa o marca.

 

12:30 h Photoshop per a principiants(1): Iniciació amb l'eina - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Photoshop des de zero? Aquesta és una activitat on explicarem les eines bàsiques de Photoshop: (La interfície, preferències, menús principals gestió de perfils, la caixa d'eines i la barra d'opció d'eines, navegació, capes, canals, l'historial, mides d'imatge, resolucions, modes de color, ajustaments de color...) Aprendrem a (...)

 

15:00 h Desenvolupament avançat Arduino (1): Detector de llum - Aula virtual

Aprendrem a connectar amb Arduino els actuadors i sensor clàssics així com diferents tipus de motors, llums i sensors. Amb programació amb codi, podem crear detectors de llum útils per personal amb discapacitat o per casa nostra.

15:30 h Creativitat: implementa idees innovadores en el teu pla de màrqueting digital - Aula virtual

En aquesta càpsula et convidarem a instal·lar un kit creatiu dins del teu cap. Posaràs a treballar el teu cervell perquè pugui generar de manera àgil i divertida-un munt d'idees innovadores pel teu projecte.

16:30 h Introducció a R, visualització gràfica i Big Data - Aula Virtual (multisessió 2, 3 i 4/06)

Aquest curs està pensat per introduir els alumnes en els conceptes clau: què és això del Big Data? la importància de les bases de dades, com fer les preguntes adequades i presentar les eines que ens permetran respondre-les. Una segona part presentaria aquestes eines: R i RStudio (la interfície gràfica per excel·lència d'R) i com programar en aquest llenguatge.

17:00 h Quina és la millor xarxa per a promocionar el meu negoci? - Aula virtual

És la xarxa social amb més usuaris la més adequada per a mi? O haig d'apostar per una altra més petita però on crec que hi puc destacar més? On és el meu públic objectiu? A què m'obligarà obrir un perfil aquí o allà? Aquesta sessió ens oferirà eines i criteris per prendre aquestes decisions estratègiques per a qualsevol empresa o professional.

 

03/06/2020

 

10:00 h Fes una auditoria SEO del teu web (1): primeres passes - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

10:30 h E-commerce simple i potent amb PrestaShop (1): Instal·lació i funcionalitats - Aula virtual

Vols oferir els teus productes i serveis a Internet de forma senzilla? Descobreix PrestaShop, un potent gestor de continguts amb el que pots crear i gestionar una potent solució d'e-commerce, sense necessitat de tenir coneixements en programació. Veurem que ens ofereix PrestaShop i quins passos hem de seguir per muntar una botiga online amb una de les eines més potents (...)

11:30 h InDesign: Crea catàlegs semiautomàtics - Aula virtual

Dissenya les teves maquetes de catàlegs i omple-les de contingut de manera semiautomàtica, molt ràpidament i amb un control total del disseny i la maquetació. Incrementa la teva productivitat i estalvia temps a l'hora de crear els catàlegs comercials de la teva marca.

12:30 h Photoshop per a principiants (2): Primers passos pràctics - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Photoshop des de zero? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem amb les eines bàsiques de Photoshop: (La interfície, preferències, menús principals gestió de perfils, la caixa d'eines i la barra d'opció d'eines, navegació, capes, canals, l'historial, mides d'imatge, resolucions, modes de color, ajustaments de (...)

15:00 h Desenvolupament avançat Arduino (2): Makers - Aula virtual

Què és el moviment Maker i què hi ha darrere? Reciclatge, domòtica, horts, etc. Projectes de complexitat creixent amb Arduino programant amb blocs i codi.

16:30 h Tria la teva eina de gestió de projectes (Asana i més) - Aula virtual

En l'actual mercat laboral on cada cop es treballa més per projectes, conèixer quins són els gestors de projectes més populars i practicar amb alguns d'ells ens ajudarà a familiaritzar-nos ràpidament amb les eines de gestió amb les que treballi l'equip al que ens integrem. El programari de gestió de projectes serveix per a millorar l'eficiència i productivitat del nostre (...)

17:00 h Facebook per a professionals i petites empreses - Aula virtual

Facebook, la xarxa social amb més usuaris del món, és un àmbit ideal perquè empreses i professionals hi tinguin presència, contactin amb clientela potencial i mostrin els seus productes i serveis. Però la seva gestió corporativa exigeix conèixer-ne les claus de funcionament, així com les estratègies més adequades perquè dita presència sigui profitosa. Tenir en compte el (...)

 

04/06/2020

 

10:30 h E-commerce simple i potent amb PrestaShop (2): Gestió de la botiga online - Aula virtual

En aquesta sessió, revisarem com es gestiona un e-commerce amb PrestaShop, una de les eines més potents i utilitzades del mercat. Des de el seu intuïtiu panell d'administració, podrem dur a terme les tasques de gestió necessàries per una botiga online: gestió de productes i comandes, afegir mètodes d'enviament i formes de pagament, configuració de mòduls, traduccions..

11:30 h Tinkercad: disseny 3D - Aula virtual

Aprèn a dissenyar en 3D de manera fàcil e intuïtiva gracies al software gratuït Tinkercad de Autodesk. A més Tinkercad ens permet programar circuits electrònics i simular-los per tal de saber com funcionaria el nostre circuit abans i tot de comprar els components, o sense necessitat de comprar-los.

12:30 h Planificació de continguts en xarxes socials (1): Com i per què fer el calendari - Aula virtual

s impossible tenir les xarxes socials ben actualitzades i amb un discurs coherent si no planifiquem. En aquest curs per a què ens serveix un calendari de continguts i com ha de ser, per poder-lo adaptar al nostre cas particular.

15:00 h Alternatives al PowerPoint: destaca sobre la resta amb les teves presentacions - Aula virtual (multisessió 04 i 05/06)

Estàs cansat/da de la rigidesa del PowerPoint? Totes les diapositives et semblen igual d'avorrides? Vols sorprendre la teva audiència amb les teves presentacions? En aquesta activitat et presentarem un munt d'eines i recursos en línia per dissenyar presentacions més atractives i dinàmiques, alternatives gratuïtes al Powerpoint que t'ajudaran a transmetre el teu missatge (...)

15:30 h Introducció al modelatge 3D amb Rhinoceros 3D - Aula virtual

En aquesta càpsula es farà una introducció al modelatge amb Rhinoceros3D. El participant s'emportarà una visió general de com fer servir el programa que servirà de base per a un ús més avançat d'aquest. S'introduirà el concepte defreeform modelling, així com el ventall de possibilitats que ofereix per enfocar-se a diferents sectors com arquitectura, disseny (...)

16:30 h Influencers: la clau per connectar-se amb el sector més jove - Aula virtual (multisessió 04 i 05/06)

Els líders d'opinió sempre han existit i avui s'ha fet més visibles d'una manera democràtica, guanyant la seva visibilitat, popularitat i influència a través de mitjans socials, on la interacció amb els seus seguidors és la clau a entendre per poder connectar-se amb tots dos: amb el teu públic i amb els seus líders d'opinió.

17:00 h Illustrator per a principiants (1): Iniciació amb l'eina - Aula virtual

Conceptes inicials per treballar amb el programari professional estàndard de disseny gràfic i il·lustració vectorial. Treballa amb l'eina ploma i amb objectes vectorials per dissenyar logos, imatges, flyers i banners.

 

05/06/2020

 

09:30 h Disseny 3D amb OpenSCAD per parametritzar - Aula virtual

Aprèn a dissenyar per poder prototipar i imprimir en 3D. OpenSCAD és un programa gratuït que ens permet entendre el disseny de formes que varien segons les mides escrivint codi. Ideal per les persones que es volen iniciar en el món del disseny 3D. Un taller pràctic on practica-rem la parametrització creant joies personalitzades.

10:00 h Fes una auditoria SEO del teu web (2): SEO on/off page i resposta d'usuari - Aula virtual

Analitza el teu lloc web, des d'un punt de vista SEO i de continguts, per detectar aquells aspectes que has de treballar per a millorar el posicionament del teu projecte a Google. L'auditoria SEO ens permetrà conèixer la posició del nostre domini i la de la competència, trobar errors i depurar-los.

10:30 h 10 recomanacions pràctiques per al Community Manager d'una empresa - Aula virtual

La feina d'un gestor corporatiu de xarxes socials és cada vegada més important a les empreses. Però quina és la millor estratègia per tenir-hi èxit? Què hem de tenir en compte? Què necessitarem per mantenir les diferents xarxes? I com mesurarem si les nostres publicacions han reeixit? En aquesta sessió oferirem eines per resoldre aquestes qüestions

11:30 h Fes el teu web més atractiu afegint tipografies, icones i imatges vectorials- Aula virtual

Canvia les tipografies de la teva web i afegeix icones mitjançant Font Icons. Fes combinacions de tipografies com els dissenyadors professionals. Utilitza icones mitjançant Font Icons i canvia el seu aspecte a través d'estils CSS senzills, per donar-li al teu web un disseny més professional i atractiu.

12:30 h Planificació de continguts en xarxes socials (2): Fem el calendari del mes vinent (pràctica) - Aula virtual

Aprendre a fer un calendari de continguts de xarxes socials no és fàcil. En aquest curs treballarem sobre un exemple pràctic i veurem, pas a pas, com treballar-hi per tal que ens sigui útil.

15:30 h Assegura el teu WordPress amb un certificart SSL i HTTPS (1): Perills i mesures de protecció - Aula virtual

Els servidors no segurs no certifiquen que les dades dels usuaris siguin privades, i no compleixen la nova normativa GDPR. A part, les webs no segures son penalitzades per Google. Utilitzarem tècniques de seguretat pel nostre WordPress per tindre una web "a prova de bombes".

16:30 h Curs bàsic de QGIS 4): Edició de capes - Aula virtual

Curs bàsic de QGIS. Edició de capes permetrà aprendre a començar a editar una capa vectorial. Configurar les eines d'snapping (o autoassamblatge). Conèixer les eines més habituals d'edició (crear objectes, editar els vèrtex, combinar, tallar, moure, rotar, etc.). Conèixer les barres d'eines i panells que es fan servir per editar.

17:00 h Illustrator per a principiants (2): Primers passos pràctics - Aula virtual

Necessites aprendre a treballar amb Illustrator des de zero? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem amb les eines bàsiques de Illustrator per realitzar un disseny bàsic vectorial. Aprendrem a entendre i controlar les eines bàsiques que permeten realitzar dissenys bàsics: Configurar l'Interfície, de Illustrator. Dissenyar i editar objectes vectorials. (...)

 

Img