« Ves enrere

Foment de la ciència i la tecnologia entre nenes i nens

ACTIVITATS STEAM PER A TOTHOM
 

En un futur immediat es necessitaran més professionals dels àmbits científics i tecnològics perquè es preveu un important gap entre oferta i demanda de mercat en aquests perfils a nivell mundial. Aquesta diferència s'agreuja encara més en el cas de les dones, ja que existeix una alarmant desigualtat de gènere. Actualment a Barcelona les noies només representen el 13% en formació TIC i un 26% en el sector científic i tecnològic.
 
Davant d'aquest escenari, Barcelona Activa ha dissenyat un conjunt d'accions que tenen l'objectiu de fomentar les vocacions científic i tecnològiques des de l'etapa infantil fins a secundària (especialment entre les nenes), dotant d'eines i recursos tant al professorat com a les famílies. 
 
Aquestes accions, que poden ser tallers, càpsules de formació, visites a centres de recerca, ideatons, etc., tenen lloc a diferents espais i equipaments de la ciutat: escoles, biblioteques, universitats, o ateneus de fabricació, entre d'altres.

 

FAMÍLIES  I TIC

Posem a l'abast de les famílies un ampli ventall d'activitats d'apropament al món de la tecnologia. Descobriu tots els tallers perquè pugueu jugar i aprendre plegats.

 

ALUMNAT

Primària

 

Secundària

  • - STEAM a les aules
  • - Foment de la creativitat a través de les noves tecnologies
  • - She STEM
  • - Shadowing empresarial –l'alumnat de batxillerat acompanya durant un temps determninats a professionals del sector tecnològic en el seu dia a dia de feina.

 

PROFESSORAT

 

Per tal de desenvolupar aquest programa col.labora amb Socis de Coneixement de referència, com són el Consorci d'Educació de Barcelona, les Universitats Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Deusto i Politècnica de Catalunya, el Barcelona Supercomputing Center, Roca Salvatella, l'ICUB i l'IBEC, entre d'altres.

Contacta'ns: esther.amice@barcelonactiva.cat

Famílies i TIC: descobreix els tallers

Fitxers relacionats

Tallers Famílies i TIC