« Back

Cibernàrium participa en l'Innova Week

Barcelona Innova Week, abans Smart City Week, és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona organitzada per la fundació municipal BIT Habitat per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats.

Barcelona Innova week és un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat que volem, on la tecnologia és un instrument al servei de les persones, per tal d'avançar cap a un entorn urbà més inclusiu, resilient i sostenible.

A través d'una sèrie d'activitats es pretén reflexionar sobre com les tecnologies modifiquen el nostre espai urbà, la manera com ho interpretem i ens hi relacionem.

 

En aquest marc, el Cibernàrium ha organitzat dues activitats:

 

Innodiàlegs: diàlegs sobre innovació

FabLab: Innovació bottom-up, participativa i sostenible

La Fabricació Digital com a plataforma per a la innovació distribuïda i oberta. El model de consum actual, amb producció deslocalitzada i l'obsolescència programada, posa en perill la sostenibilitat del nostre planeta, i estandarditza els productes.

La innovació permet dissenys personalitzats i produccions locals, prototipatge i impressió 3D de proximitat, participació... Com podem millorar l'impacte ambiental i social de la innovació empresarial? Barcelona va obrir fa anys el primer FabLab a Europa. Tomas Diez Ladera ens explicarà com aquests contribueixen a incorporar l'impacte ambiental i social en els processos d'innovació.

 

Data: dj. 11/11/21

Hora: 15:00-16:30h

Format: Streaming

Indispensable inscripció

 

Visita al BCN Retail Lab Comerç de Nova Generació

Visita guiada als comerços participants del BCN Retail Lab, el laboratori de comerç de nova generació de Barcelona, en el que coneixereu els detalls de la transformació tecnològica dels espais comercials a quatre comerços de l'Eixample (Crearte Styling, Flores Navarro, Barrabés Ski i Muntanya i Crois Croissant Gourmet) de la mà dels comerciants, el partner tecnològic (Beabloo), Barcelona Activa i el CorEixample. El pilot té per objectiu impulsar la digitalització i competitivitat del comerç presencial.

La tecnologia i solució integral implantada als comerços, està basada en cartellera digital, analítica de dades, i solucions d'Intel·ligència Artificial per campanyes personalitzades. L'objectiu és extreure el màxim rendiment de la tecnologia per reactivar el comerç i revitalitzar els barris, sempre dintre del respecte a la Llei de Protecció de Dades. Les botigues han estat un laboratori per experimentar, mesurar l'impacte de les mesures adoptades i millorar la facturació dels comerços.

Visites guiada a les botigues:

  • Crearte Styling - Carrer de Girona, 134 (punt de trobada)
  • Flores Navarro - Carrer de València, 320
  • Barrabes Ski i Muntanya - Carrer de Roger de Llúria, 77
  • Crois Croissant Gourmet - Carrer de la Diputació, 317

 

Data: a determinar segons inscripció

Hora: qualsevol dia de dilluns a dijous començant a les 11:30-12:00 h.

Format: presencial

Indispensable inscripció (màxim 15 persones per grup)

 

Img