« Back

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

10/05/2021

 

09:30 h Campanyes d'email màrqueting i la obtenció de dades de contacte - Aula virtual

Les campanyes d'e-mail màrqueting s'han convertit en una eina imprescindible en el dia a dia de moltes empreses i també per aquells professionals que inicien la seva activitat i volen generar bases de dades de contactes. És per això que cal conèixer les possibilitats que actualment ofereix la normativa, per saber com fer-ho i quins límits no es poden sobrepassar, per (...)

09:30 h Youtube: fes la teva estratègia des d'una perspectiva de negoci - Aula virtual

Què cal fer per aprofitar Youtube com a eina de comunicació, vídeo màrqueting, creació de marca i relació amb la teva audiència? En aquesta formació explicarem com genenar continguts de valor i qualitat per a la nostra audiència. Promociona la teva marca a Youtube i capta clientela amb contingut més viral i atractiu.

09:30 h Curs de preparació per al certificat acTIC - Aula virtual

Prepara't per al certificat ACTIC. Obtingues la teva certificació oficial acreditada per la Generalitat de Catalunya. Millora les teves competències digitals. Impulsa els teus coneixements per créixer professionalment.

09:30 h Descobreix TikTok per connectar amb el públic més jove (1): Estratègia - Aula virtual

TikTok és l'estrella del moment, l'aplicació més descarregada, els últims mesos. És la xarxa preferida de la juventut adolescent. A TikTok, creen, s'inspiren i comparteixen els seus millors vídeos. Algunes marques ja han aprofitat l'oportunitat d'aquesta xarxa i els seus continguts s'estan viralitzant entre el públic més jove. En aquesta càpsula veurem exemples (...)

11:30 h Photoshop. Retocs fotogràfics amb tècniques professionals (part 1): Tècniques bàsiques - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements de Photoshop per post-processar professionalment les teves fotografíes? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar millores professionals a les teves fotografìes digitals. Aprendrem les tècniques de post-processament,bàsiques: Preparatius previs, canvis de mida i resolució, (...)

12:00 h Escriu i crea continguts enriquits per a la xarxa - Aula virtual

Què haig de tenir en compte per elaborar continguts adaptats a Internet? Els usuaris i usuàries i els cercadors entendran el meu missatge? En aquesta càpsula repassarem els secrets per fer uns continguts òptims.

15:00 h Tècniques i trucs per comunicar eficaçment a Twitter (3) - Aula virtual

Els missatges que publiques a Twitter arriben de manera òptima al teu públic objectiu? En aquest curs descobriràs totes les especificitats d'aquesta xarxa social i com hi has de publicar per arribar molt millor a la teva clientela...

16:00 h Dissenya el pla de Social Media de la teva empresa - Aula virtual

Defineix l'estratègia en xarxes socials, crea un pla tàctic i coneix com gestionar de manera efectiva els recursos digitals.

16:30 h Introducció a R, visualització gràfica i Big Data - Aula Virtual

Aquest curs està pensat per introduir els alumnes en els conceptes clau: què és això del Big Data? la importància de les bases de dades, com fer les preguntes adequades i presentar les eines que ens permetran respondre-les. Una segona part presentaria aquestes eines: R i RStudio (la interfície gràfica per excel·lència d'R) i com programar en aquest llenguatge.

16:30 h Dissenya amb Canva per al web o impressió (1): L'eina - Aula virtual

Vols aprendre a crear les teves peces gràfiques de manera ràpida, senzilla i gratuïta amb Canva? Canva és un programari en línia molt popular i gratuït que té com a objectiu fer el disseny fàcil per a tothom. Aquest editor permet crear ràpidament elements gràfics amb un acabat professional per a la web o per a impressió sense tenir coneixements de disseny gràfic.

17:00 h Azure: Introducció a l'Azure App Services - Aula Virtual

Introducció al funcionament d'Azure App Service des de l'inici. Amb aquest servei podràs crear, construir i desenvolupar aplicacions utilitzant el servei en el núvol de Windows amb diferents eines i frameworks.

17:30 h Millora la teva estratègia a Instagram - Aula virtual

La tendència a un web visual i els més de 300 milions d'usuaris actius d'Instagram posicionen aquesta xarxa social de fotografia i vídeo com a una eina indispensable en la nostra estratègia de màrqueting digital. Aprendre a gestionar eficaçment el nostre compte d'Instagram ens ajudarà a fidelitzar clients, crear noves oportunitats per promocionar-nos i guanyar visibilitat (...)

17:30 h Arduino (1): Iniciació amb Bitbloq 2 - Aula virtual

Vols crear els teus invents fent servir plaques Arduino? Primers passos per entendre el funcionament de les plaques Arduino UNO através del llenguatge de blocs de la plataforma Bitbloq de BQ. Una forma senzilla d'acostar-nos a aquests dispositius sense necessitat de conèixer un llenguatge de programació específic. On donarem sentit als di-ferents sensors per crear nous (...)

 

 

11/05/2021

 

09:30 h Illustrator: infografies professionals amb dissenys creatius i atractius - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines avançades d'Illustrator? Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques d'lllustrator per generar recursos gràfics vectorials i dissenyar infografies amb ells: (Generar, editar, transformar, combinar i alinear objectes vectorials. Grups, subgrups. Simbols, estils gràfics, pincells i gràfiques. Les (...)

09:30 h Crea el teu web des de zero amb WordPress i Divi. NOVA! - Aula virtual

Aprèn a configurar el teu web WordPress amb Divi, un dels temes amb constructor visual més famosos i complets del mercat. Veurem la seva configuració i revisarem les possibilitats del seu potent editor. Aquest taller està enfocat a construir la teva primera web bàsica i operativa perquè la puguis anar ampliant tu mateix segons les teves necessitats.

10:00 h Metodologies Agile per a la gestió de projectes i equips - Aula virtual

La situació actual t¿està comportant canvis en la teva forma de treballar? Gestiones projectes? La gestió d'equips es fa complexa? Tens la sensació que cada cop has d'estar creant i innovant? Tant les organitzacions com els equips professionals s'estan adaptant a la necessitat d'utilitzar metodologies de gestió àgil, que facilitin la gestió dels projectes, clients i (...)

10:30 h Introducció a Python - Aula virtual

Python és un llenguatge de programació altament utilitzat en el mercat. Conèixer com funciona obre a la persona un gran ventall de possibilitats pel seu desenvolupament dins del món de la programació i sobretot a l'hora de trobar feina. Aprendre els principals conceptes de programació utilitzant una tecnologia puntera que et pot permetre, entre d'altres coses, arribar a (...)

11:30 h Facebook Ads per a responsables de màrqueting i petites empreses - Aula virtual

Criteris bàsics per dissenyar un plà de màrqueting amb focus a Facebook i utilitzant Facebook Advertising de manera eficaç.

12:00 h Com crear una fotografia: composició, trucs i consells. NOVA! - Aula virtual

Una fotografia no es fa, es crea: Descobreix els millors enquadraments, l'accent, el contragrafisme, l'ús del color i els principals to do i not to do de la comunicació visual. Aprèn a organitzar els elements per dirigir la mirada de l'espectador sobre els aspectes que t'interessa remarcar.

15:00 h Planificació de continguts en xarxes socials (1): Com i per què fer el calendari - Aula virtual

És impossible tenir les xarxes socials ben actualitzades i amb un discurs coherent si no planifiquem. En aquest curs per a què ens serveix un calendari de continguts i com ha de ser, per poder-lo adaptar al nostre cas particular.

15:30 h Introducció a la programació frontend amb React JS. NOVA! - Aula virtual

React JS t'ajuda a crear interfícies d'usuari interactives de forma senzilla. Dissenya vistes simples per cada estat en la teva aplicació, i React s'encarregarà d'actualitzar i renderitzar de manera eficient els components correctes quan les dades canviïn.

16:00 h Tendències innovadores de disseny web pel 2021. NOVA! - Aula virtual

Quines són les noves tendències en disseny web? Vols saber quin nous estils començarem a veure per la xarxa i quins altres no desapareixeran abans de decidir la gràfica pel teu projecte? El 2021 les possibilitats tècniques semblen infinites i, al mateix temps, hi ha alguns estils que no desapareixen, com ara el minimalisme i les il·lustracions planes de colors que veiem (...)

17:00 h Internet de les coses (IoT) per a persones curioses - Aula virtual

La possibilitat d'interconnectar-ho tot i aconseguir que els objectes es comuniquin amb altres objectes, màquines, processos i persones obre la porta a una nova revolució, que alguns anomenen la de la Indústria 4.0. La cosa va molt més enllà i està provocant canvis de model en tots els àmbits de la societat, per la qual cosa hauríem de referir-nos al fenomen d'una altra (...)

17:00 h OneDrive de Microsoft: teletreballai edita al núvol els teus documents Office - Aula virtual

En aquest curs explorarem com funciona i què necessitem per fer el salt al núvol amb tranquil·litat de la mà de Microsoft. Explorarem la gestió i sincronització d'arxius amb OneDrive, l'edició i compartició de documents amb la versió web d'Office i també la resta d'eines al núvol de Microsoft (Teams, Outlook...). I ho farem tot amb la versió gratuïta d'aquests productes, (...)

17:00 h Descobrim i analitzem nous models de negoci digitals. NOVA! - Aula virtual

Tan si vols impulsar un negoci com si vols reorientar-ne un de ja exitent cal conèixer les diferents alternatives per innovar en un món en que les xarxes socials i el comerç electrònic estan en permanent evolució i obren noves oportunitats. Descobreix el model de negoci òptim per tenir èxit.

17:30 h Com prevenir i detectar el cyberbulling en els més joves - Aula Virtual

En els darrers anys s'ha posat de manifest que el bullying i el ciberbullying és una problemàtica social que afecta infants i joves. En aquesta càpsula combinarem tècniques de teatre i participació per aproximar-nos a la prevenció i detecció de l'assetjament entre iguals, promovent el coneixement i l'empoderament de les famílies, i la seva relació amb els centres (...)

 

 

12/05/2021

 

09:30 h TikTok per connectar amb el públic més jove (2): Aprèn a crear vídeos espectaculars - Aula virtual

En aquesta càpsula aprendrem totes les funcionalitats de TikTok, des de com obrir un compte a com crear vídeos. Veurem com explorar la nostra creativitat amb l'editor de TikTok i descobrirem els secrets dels vídeos més viralitzats per crear continguts espectaculars. Farem vídeos dinàmics i divertits que ens serviran també per altres xarxes.

09:30 h Crea una landing page perfecta per a vendre el teu producte o servei amb Mobirise. NOVA! - Aula virtual

Crea una landig page perfecta de manera senzilla des de Windows o Mac i sense saber programar fent servir Mobirise, un programari gratuït. Aprendràs com dissenyar una landing page venedora del teu producte o servei. Crea el contingut amb blocs com si fos un editor de textos, insereix les teves imatges, vídeos o icones, etc

09:30 h Membership sites avançat: monetitza els teus serveis amb una àrea de socis i sòcies. NOVA! - Aula virtual

Has pensat a monetitzar els teus serveis mitjançant una zona exclusiva de socis i sòcies en la teva pròpia Web? Subscripcions recurrents, pagaments puntuals, zones exclusives, monetitza els teus serveis, ja sigui de salut, consultoria, coaching, esport, etc.

09:30 h Intel·ligència artificial per a reconeixement de la segmentació de formes humanes en temps real. NOVA! - Aula virtual

Usarem les xarxes neuronals per a agrupar els píxels d'una imatge en àrees semàntiques. Ens servirà per a identificar les parts del cos i reconèixer els seus contorns sobre vídeo en temps real. Amb l'après farem una aplicació que usi el seu potencial.

10:00 h Metodologia SCRUM aplicada al desenvolupament àgil de software - Aula virtual

En aquest curs introduirem els conceptes claus de les metodologies àgils, i explicarem les raons que fan que siguin l'estàndard de les empreses més competitives del món, desde Google fins Amazon. Presentarem les principals metodologies que cobreixen aquest paraigües i aprofundirem en la metodología de SCRUM com a principal mètode de treball en el desenvolupament de (...)

11:30 h Photoshop. Retocs fotogràfics amb tècniques professionals (part 2): Tècniques avançades - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements de Photoshop per post-processar professionalment les teves fotografíes? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Photoshop per realitzar millores professionals a les teves fotografìes digitals. Aprendrerem les tècniques de post-processament,avançades: Millorar la lluminositat per parts, cutouts, (...)

12:00 h Branding: una eina imprescindible per fer màrqueting online - Aula virtual

Per promocionar-se amb èxit a Internet és imprescindible tenir una bona base de branding. En aquesta càpsula aprendras els fonaments d'aquesta disciplina. A més a més, revisaràs el missatge i la imatge de la teva marca i crearàs un kit de branding per millorar la teva presència a les xarxes socials.

15:00 h Instal·lació i configuració d'equips informàtics. NOVA! - Aula virtual

Proporcionar eines necessàries per preparar els equips informàtics per a un treball segur i eficaç, des de la instal·lació del sistema operatiu fins a la configuració dels seus equips per garantir una bona posada en marxa dels aparells i sistemes operatius, i resoldre possibles incidències.

16:30 h Dissenya amb Canva per al web o impressió (2): Crea una capçalera i el teu CV - Aula virtual

Vols aprendre a dissenyar amb Canva de manera ràpida, senzilla i gratuïta? Canva permet crear ràpidament elements gràfics amb un acabat professional per a la web o per a impressió sense tenir coneixements de disseny gràfic. En aquesta formació veurem com crear una capçalera i el nostre currículum.

 

 

13/05/2021

 

09:30 h WordPress: constructors Drag&Drop - Aula virtual

WordPress ajuda a oferir el teu contingut web visualment atractiu amb l'ajuda de plantilles o theme, però en alguns casos necessites construir una pàgina personalitzada a la teva mida, amb una aparença autèntica i única. És aquí on necessites un constructor de pàgines que ajudi a fer-ho de forma senzilla. Un constructor de pàgina (builder) és un concepte relativament (...)

09:30 h Introducció a Revit Autodesk (part 2): documentació - Aula virtual

En aquest taller s'aprendrà a documentar un projecte arquitectònic amb Autodesk Revit. L'alumne s'emportarà una visió general de com fer servir el programa d'una manera pràctica i que servirà d'introducció per al seu ús en l'àmbit professional

10:00 h Com treballar cooperativament a l'aula amb Google Drive i altres eines - Aula virtual

Vols promoure la col·laboració entre els/les teus/teves estudiants o entre persones del teu departament? Desconeixes molts dels serveis que tant Google com Google Drive et poden oferir, a títol individual o en equip, per tal d'agilitzar aprenentatges, feines i/o projectes? Doncs en aquesta càpsula aprendràs a trastejar diferents tecnologies de Google i Google Drive per (...)

12:00 h Trucs i tècniques per millorar la conversió al teu web (CRO). NOVA! - Aula virtual

Vols aprendre algunes de les estratègies i tècniques més populars per augmentar la clientela en el teu lloc web? En aquesta formació t'ensenyarem com pots millorar la taxa de conversió (Conversion Rate Optimization o CRO) del teu lloc web corporatiu, bloc o botiga. L'optimització del percentatge de conversió d'un web permet aconseguir més vendes o contactes sense (...)

15:00 h Planificació de continguts en xarxes socials (2): Fem el calendari del mes vinent (pràctica) - Aula virtual

Aprendre a fer un calendari de continguts de xarxes socials no és fàcil. En aquest curs treballarem sobre un exemple pràctic i veurem, pas a pas, com treballar-hi per tal que ens sigui útil.

16:00 h Com incrementar les vendes en el comerç electrònic - Aula virtual

Posar en marxa una botiga en línia és només el principi del camí. Un comerç electrònic exigeix dedicació i una visió estratègica a llarg termini per tal que el nostre web adquireixi notorietat, generi confiança i, finalment, sigui un canal de vendes sostenible. En aquesta càpsula exposarem claus per facilitar tot aquest recorregut.

17:00 h Illustrator: crea el teu logo professional i presenta'l en una guia d'estil - Aula virtual

Aprèn a dissenyar correctament el logotip de la teva marca personal o professional i a presentar-lo en una guia d'estil bàsica, on es mostrarà el disseny i la seva justificació. Farem variacions i aplicacions bàsiques del logotip (per impressió i web).

17:00 h Bitcoin i monedes locals: aplicacions de les tecnologies Blockchain i Cyclos - Aula virtual

Blockchain representa un canvi substancial en la manera que treballarem amb Internet. Algunes aplicacions reals del blockchain són les criptomonedes, la tokenització d'actius i els contractes intel·ligents. Amb aquests elements podem construir noves formes de relacions socials i econòmiques dins la una comunitat, tot creant noves sinergies i estímuls. En aquesta càpsula (...)

17:30 h  Automatitza el teu hort urbà amb Arduino. NOVA! - Aula virtual

Ets dels que s'obliden de regar les plantes? En quin moment del dia és millor regar el nostre hort urbà? Amb plaques arduinos i sensors podem identificar la temperatura, humitat del terra, llum i accionar el reg de les plantes. Vols posar en marxa el teu hort i automatitzar-lo?

 

 

14/05/2021

 

09:30 h YouTube Studio: administra el teu canal de YouTube de forma ràpida i fàcil - Aula virtual

Vols aprendre a fer servir les targetes de Youtube o subtitular els teus vídeos per arribar a més gent? Necessites conèixer quines són les mètriques que has de vigilar per saber si el teu canal està evolucionant positivament? En aquesta formació t'explicarem com treure-li el màxim profit als teus vídeos i a l'eina (Youtube Studio).

11:00 h Facebook per a professionals i petites empreses - Aula virtual

Facebook, la xarxa social amb més usuaris del món, és un àmbit ideal perquè empreses i professionals hi tinguin presència, contactin amb clientela potencial i mostrin els seus productes i serveis. Però la seva gestió corporativa exigeix conèixer-ne les claus de funcionament, així com les estratègies més adequades perquè dita presència sigui profitosa. Tenir en compte el (...)

16:30 h Google Ads: crea una campanya de publicitat contextual - Aula virtual

Planifica i fes el seguiment de la teva publicitat en cercadors.

17:30 h Fotografia lifestyle: transmet emocions i narra amb imatges. NOVA! - Aula virtual

La fotografia lifestyle ha de poder transmetre l'experiència rica i positiva que sentirem a l'hora de posseir, consumir o fer servir el nostre producte. Saps controlar de forma creativa quin és el missatge, subtext, estil i aparença que estàs projectant amb les teves imatges? Vine a comprovar-ho.

Img