« Back

Aula Virtual: Apunta't a les formacions en streaming!

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa, entre altres recursos, sessions online via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial.

Apunta't a l'Aula Virtual de Cibernàrium i segueix aprenent amb el nostre equip expert. T'hi esperem!

#elcibernariumacasa

 

 

 

29/01/2021

 

10:00 h Polítiques legals del meu e-commerce: Avís legal amb condicions de compra, política de privacitat i de cookies - Aula Virtual

El titular d'un e-commerce a través del qual comercialitza producte i/o serveis a consumidors ha de complir amb diverses normatives legals. Entre d'altres, les que regulen matèries com la protecció de dades de caràcter personal, els serveis de la societat de la informació i el dret de consumidors, en el seu cas. L'objectiu del curs és analitzar el contingut a incloure en (...)

11:00 h Genially. Crea continguts interactius (2): Com fer presentacions (pràctica) - Aula virtual

Vols aprendre a crear presentacions molt visuals, interactives i multimèdia per a comunicar-te amb el teu públic de forma impactant i efectiva? Genially és una plataforma en línia senzilla i gratuïta, i serà la teva gran aliada alhora de crear els teus continguts interactius i animats per a la xarxa: presentacions, informes, infografies, currículums, invitacions, jocs, (...)

12:00 h Facebook per a professionals i petites empreses - Aula virtual

Facebook, la xarxa social amb més usuaris del món, és un àmbit ideal perquè empreses i professionals hi tinguin presència, contactin amb clientela potencial i mostrin els seus productes i serveis. Però la seva gestió corporativa exigeix conèixer-ne les claus de funcionament, així com les estratègies més adequades perquè dita presència sigui profitosa. Tenir en compte el (...)

12:00 h AULA VIRTUAL - Cibernarium Slash Friday: 5G, Xarxes intel·ligents per una nova connectivitat industrial

Donar a conèixer al públic assistent les característiques de la tecnologia 5G i la seva aplicació en el sector industrial.

15:30 h Algorismes. Entén les xarxes socials i aconsegueix-hi visibilitat - Aula virtual

Les xarxes socials o els buscadors no mostren un contingut o un altre perquè sí. La visibilitat respon a una lògica molt concreta i on entren centenars de factors. Com a resultat, unes publicacions arriben a més usuaris de forma directa o com a suggeriment, mentre que altres queden en un cercle reduït que és difícil trencar. Entendre aquest funcionament, regit pels (...)

16:30 h Wordpress: creació d'un site multiidioma - Aula virtual

En un món globalitzat sol ser necessari estar present a la xarxa en diferents idiomes per no perdre oportunitats o adaptar els continguts al país on t'estan visitant (localització). En aquesta càpsula veurem com fer que el teu Wordpress pugui tenir diferents idiomes amb el plugin no1: WPML.

 

 

01/02/2021

 

10:00 h Màrqueting digital per promocionar el teu negoci - Aula virtual

En aquesta càpsula aprendràs tot el que cal tenir en compte per promocionar un negoci a Internet.

10:00 h FreeCAD: introducció al disseny 3D - Aula virtual

FreeCAD és un programa de codi lliure pel disseny 3D amb possibilitats quasi il·limitades per aplicar als teus projectes. En aquest curs aprendrem a crear models mitjançant la combinació i la modificació d'objectes primitius i a fer servir la generació de models 3D partint de models 2D.

10:30 h Aprèn a programar la funcionalitat Login i Registre dins d'una aplicació Android. NOVA! - Aula virtual

Aprèn a integrar la funcionalitat de login i registre mitjançant els següents sistemes: correu i contrasenya, Google i Facebook. Activitat dirigida a persones que s'estiguin iniciant en la programació d'aplicacions per Android.

11:00 h Introducció al llenguatge Javascript - Aula virtual

JavaScript afegeix als processos de creació de pàgines web la possibilitat d'aconseguir, amb petits moviments i efectes, combinacions de color, etc., una interfície de navegació més agradable per a l'usuari. Conèixer les bases d'aquest potent llenguatge de programació permet a la persona dissenyadora / desenvolupadora disposar d'un poderós recurs per millorar els seus (...)

12:00 h Disseny d'icones, símbols i pictogrames amb Illustrator. NOVA! - Aula virtual

Necessites millorar els teus coneixements d'algunes eines de Illustrator? Aquesta és una activitat pràctica on treballarem les eines avançades de Illustrator per dissenyar qualsevol tipus d'icones, símbols i pictogrames amb el programari professional de disseny vectorial estàndard. Explicarem: La teoría i tècnica de la creació d'icones, símbols i pictogrames. Aprendrem: (...)

12:30 h Els 5 KPIs que necessites controlar en el teu pla de màrqueting digital - Aula virtual

"El que no es mesura no es millora" és una màxima per a tot pla estratègic i en un ambient tantt canviant, enorme i difús com el digital és encara més important. Tot objectiu ha de ser mesurat per una suma d'indicadors claus (KPI) i pels que hem de tenir quotes, alertes, semàfors i eines d'actuació.

15:30 h Metodologies Agile per a la gestió de projectes i equips - Aula virtual

La situació actual t¿està comportant canvis en la teva forma de treballar? Gestiones projectes? La gestió d'equips es fa complexa? Tens la sensació que cada cop has d'estar creant i innovant? Tant les organitzacions com els equips professionals s'estan adaptant a la necessitat d'utilitzar metodologies de gestió àgil, que facilitin la gestió dels projectes, clients i (...)

16:00 h E-commerce simple i potent amb PrestaShop - Aula virtual

Vols oferir els teus productes i serveis a Internet de forma senzilla? Descobreix PrestaShop, un potent gestor de continguts amb el que pots crear i gestionar una potent solució d'e-commerce, sense necessitat de tenir coneixements en programació. Veurem que ens ofereix PrestaShop i quins passos hem de seguir per muntar una botiga online amb una de les eines més potents (...)

16:00 h Dissenya mapes interactius amb OpenLayers. NOVA! - Aula virtual

Aquest curs permetrà a l'alumnat dissenyar una pàgina web per mostrar un mapa interactiu. Es revisaran les diferents tecnologies i es profunditzarà en solucions com QGIS Server i OpenLayers.

16:30 h Introducció al disseny 3D amb OpenSCAD - Aula virtual

Aprèn a dissenyar ambOpenSCAD, un programa gratuït que ens permet entendre el disseny de formes escrivint codi. Crearem figures noves només modificant les mides. Per exemple d'un anell inicial obtenir altres de diferents mides, o modificar automàticament els forats en funció de la distància d'una peça externa, o unir elements bàsics per crear la nostra idea o prototip

17:00 h Com utilitzar Internet per a la investigació de mercats i analitzar competidors - Aula virtual

En qualsevol procés empresarial el creixement pot ser dins el mercat interior o exterior, però és clau analitzar-lo i veure si hi ha potencial de creixement, així com qui són els principals competidors. Actualment Internet ens ofereix eines per fer aquesta investigació. En aquesta sessió coneixerem quines són les millors eines per l'anàlisi de mercats i sector, dades de (...)

17:30 h Photoshop. Fes un fotomuntatge realista (1): Iniciació - Aula virtual

Aquesta és una activitat on explicarem les eines específiques de Photoshop per realitzar fotomuntatges realistes. (Capes, transformació de capes, eines de selecció, màscares, efectes, filtres, capes de adjustament, modos de fusió...) Aprendrem a controlar les eines que permeten: Retallar, adaptar i integrar diferents imatges amb capes, eines de selecció i màscares; (...)

 

 

02/02/2021

 

09:30 h Instagram Ads: com gestionar la publicitat a posts i stories - Aula virtual

Actualment una de les publicitats més rendibles de les xarxes socials és la d'Instagram. Instagram Ads és una oportunitat per a grans i petites empreses per guanyar visibilitat i arribar a nous clients. En aquest curs aprendrem a crear publicitat efectiva en els diferents formats que ens ofereix la plataforma per aconseguir els objectius que ens proposem.

10:00 h WordPress : aprèn des de zero a crear un web amb Elementor. NOVA! - Aula virtual

Aprèn com crear la teva pàgina web amb Elementor, el constructor visual més famós per WordPress. Revisarem com instal·lar-ho i totes les seves possibilitats. Aprendrem també a construir la nostra primera plana web, definint la maquetació i afegint els seus elements de manera fàcil.

11:30 h Revit Autodesk avançat: modelat avançat de projectes - Aula virtual

A partir d'un format de taller, es donaran les claus per treballar projectes complexes des del modelat de masses i famílies adaptatives, ampliant conceptes desenvolupats en cursos bàsics

15:00 h Trello: l'eina online per planificar i gestionar projectes de forma "Agile" - Aula virtual

Trello és una eina online i gratuïta que et permet organitzar-ho tot i amb tothom de forma àgil mitjançant la metodologia Kanban. Tant si treballes per projectes o simplement vols organitzar la teva feina del dia a dia per ser més eficient, Trello t'ajuda

15:30 h Arduino (2): desenvolupament avançat - Aula virtual

Quins projectes podem fer amb plaques Arduino? Què és el moviment Maker i què hi ha darrere? Reciclatge, automatització, domòtica, horts, etc. Projectes de complexitat creixent amb Arduino programant amb codi

16:00 h Fotografia de producte. Com destacar imatges (1): Referents i captura fotogràfica - Aula virtual

Necessites donar a conèixer els teus productes? No disposes d'estudi ni d'equipament professional? Aprofita els recursos al teu abast i aplica les estratègies i tècniques per a la captura de fotografia de catàleg, tot i distingint entre els referents de fotografia per a comerç (lifestyle, bodegó)

16:00 h Introducció a PostgreSQL i PostGIS (1):Primers passos. Instal·lació, configuració i més - Aula Virtual

Aquest curs permetrà als alumnes conèixer la base de dades PostgreSQL i PostGIS per emmagatzemar la informació geogràfica. Els alumnes aprendran a instal·lar i configurar aquesta base de dades relacional. Els alumnes faran servir el pgAdmin IV per administrar PostGIS i QGIS Desktop per visualitzar capes i vistes SQL. El faran servir complements de QGIS per accedir (...)

17:00 h Eines per la classe invertida (Flipped classroom): Genially i altres possibilitats - Aula virtual

L'objectiu d'aquesta formació és treballar diversos aspectes relacionats amb la ideació i implementació d'una proposta educativa basada en l'aprenentatge invertit acompanyat de la integració didàctica de diverses tecnologies que et permetin flippar la teva assignatura.

17:30 h Dades obertes i educació: anàlisi i visualització. NOVA! - Aula virtual

L'anàlisi de les dades obertes de diferents institucions permet que l'alumnat avaluï críticament el seu entorn i proposi accions concretes de millora. En aquesta càpsula, veurem com treballar amb dades obertes d'administracions.

18:30 h Aula Virtual- Masterclass : Humanisme tecnològic o deshumanització digital. Reflexions després d'una pandèmia hiperconnectada

La tecnologia s'ha convertit en la nova i definitiva estructura del món. En aquesta masterclass reflexionarem sobre una societat hiperconnectada de la mà del periodista Pipo Serrano. Activitat coorganitzada amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

 

03/02/2021

 

11:00 h SEO: Posiciona la teva empresa als cercadors - Aula virtual

Apareix la teva web als cercadors? Estar ben posicionats en els cercadors és fonamental per donar a conèixer la teva empresa i per què els usuaris puguin trobar la teva web. Coneix les tècniques de posicionament natural o SEO per aparèixer en els primers resultats a Google

16:00 h Influencers: la clau per connectar-se amb el sector més jove - Aula virtual

Els líders d'opinió sempre han existit i avui s'ha fet més visibles d'una manera democràtica, guanyant la seva visibilitat, popularitat i influència a través de mitjans socials, on la interacció amb els seus seguidors és la clau a entendre per poder connectar-se amb tots dos: amb el teu públic i amb els seus líders d'opinió.

17:30 h Com treballar cooperativament a l'aula amb Google Drive i altres eines - Aula virtual

Vols promoure la col·laboració entre els/les teus/teves estudiants o entre persones del teu departament? Desconeixes molts dels serveis que tant Google com Google Drive et poden oferir, a títol individual o en equip, per tal d'agilitzar aprenentatges, feines i/o projectes? Doncs en aquesta càpsula aprendràs a trastejar diferents tecnologies de Google i Google Drive per (...)

 

 

04/02/2021

 

10:30 h Indesign: crea flyers, catalegs i documents automàticament - Aula virtual

Dissenya les teves maquetes una única vegada i omple-les de contingut automàticament a partir d'un document Excel o amb funcionalitats semi automàtiques, que et donaran molta mes llibertat en el disseny. Incrementa la teva productivitat i estalvia temps a l'hora de crear els elements gràfics i comercials de la teva marca.

10:30 h Padlet o Wakelet: Pissarres en linia per agilitzar el treball dels equips en remot. NOVA! - Aula virtual

Una manera simple de crear pissarres col·laboratives, documents o pàgines web. Padlet i Wakelet són dues excel·lents opcions per guardar i compartir continguts multimèdia de forma molt intuïtiva. Alhora són eines amb moltes possibilitats i que ens permeten en pocs minuts crear un espai comú per compartir idees amb el nostre equip, generar propostes o empatitzar amb els (...)

11:30 h Intel·ligència artificial per a reconeixement de la segmentació de formes humanes en temps real. NOVA! - Aula virtual

Usarem les xarxes neuronals per a agrupar els píxels d'una imatge en àrees semàntiques. Ens servirà per a identificar les parts del cos i reconèixer els seus contorns sobre vídeo en temps real. Amb l'après farem una aplicació que usi el seu potencial.

15:30 h Fotografia lifestyle: transmet emocions i narra amb imatges. NOVA! - Aula virtual

La fotografia lifestyle ha de poder transmetre l'experiència rica i positiva que sentirem a l'hora de posseir, consumir o fer servir el nostre producte. Saps controlar de forma creativa quin és el missatge, subtext, estil i aparença que estàs projectant amb les teves imatges? Vine a comprovar-ho.

15:30 h Automatitza el teu hort urbà amb Arduino. NOVA! - Aula virtual

Ets dels que s'obliden de regar les plantes? En quin moment del dia és millor regar el nostre hort urbà? Amb plaques arduinos i sensors podem identificar la temperatura, humitat del terra, llum i accionar el reg de les plantes. Vols posar en marxa el teu hort i automatitzar-lo?

16:00 h Introducció a PostgreSQL i PostGIS (2):Llenguatje SQL, sentències bàsiques i funcions - Aula virtual

Aquest curs permetrà als alumnes conèixer la base de dades PostgreSQL i PostGIS per emmagatzenar la informació geogràfica. Els alumnes aprendran a instal·lar i configurar aquesta base de dades relacional. Els alumnes faran servir el pgAdmin IV per administrar PostGIS i QGIS Desktop per visualitzar capes i vistes sql. El faran servir complements de QGIS per accedir al (...)

17:00 h Wordpress: instal·lació en ordinador i en servidor - Aula virtual

Per fer funcionar un CMS (com Wordpress, Moodle o Prestashop) s'ha d'executar en un entorn concret. Coneix els dos entorns de creació: local i servidor (hosting), quines son les diferències i crea l'entorn local en el teu equip amb XAMPP.

17:30 h Gestió de projectes per a educació: Trello, Clockify i altres - Aula virtual

L'objectiu d'aquesta formació és donar a conèixer diferents metodologies àgils que ens poden ajudar a la gestió de projectes educatius i, al mateix temps, descobrir quines eines de la web social ens poden facilitar l'organització, desenvolupament i seguiment d'aquests projectes (tant de forma individual com en equip)

 

 

05/02/2021

 

10:00 h Crea webs gratis amb Mobirise (1): gestiona un projecte de Web One Page. NOVA! - Aula virtual

Mobirise és perfecte per a persones sense coneixements tècnics i amb coneixements de disseny, que prefereixen treballar el més visualment possible sense haver de tocar codi. També és útil per a programadors/es professionals, ja que permet crear prototips ràpids per a projectes petits. Aprendrem a gestionar un projecte (...)

16:00 h Fotografia de producte: com fer les imatges perquè destaquin (2): Revelat - Aula virtual

Ja has fet la fotografia al teu producte, però no acabes d'estar-ne satisfet/a li manca qualitat, està apagada, plana, no destaca, detectes imperfeccions, els detalls no llueixen, el color no s¿ajusta, l'objecte es veu deformat...? Vine a aprendre les tècniques de revelat professional per tal de millorar aquells aspectes on la teva càmera no arriba.

Img