Especialitzada
 

Curs online - Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos

Coneix la tecnologia que pot millorar l'acció ciutadana en la lluita contra la corrupció i els abusos de la mà de Simona Levi, analista digital.

Objectius específics | Temari

Simona Levi és directora de teatre, dramaturga, activista, estratega tecnopolítica, gestora i curadora cultural, artista multidisciplinar, investigadora, reportera i docent nascuda a Itàlia, naturalitzada espanyola i establerta a Barcelona des de 1990.
És activista destacada dels moviments socials europeus en el àmbit de la lliure circulació del coneixement, la cultura i la informació, la democràcia digital, l'ús estratègic de les eines digitals per a l'organització, la comunicació i l'acció col·lectiva i la lluita contra la corrupció.


És impulsora de la formació de Xnet, FCFòrum, 15MpaRato i del Grup Ciutadà contra la Corrupció, tant català com estatal.
En 2017 la revista Rolling Stone va triar a Simona Levi, com a fundadora de Xnet i pel seu treball amb 15MpaRato, com una de les 25 persones al món que estan donant forma al futur.
En aquesta masterclass reflexionarem sobre la democràcia i la vigilància ciutadana sobre les institucions.
I descobrirem Xnet, és un projecte activista que treballa en diferents camps relacionats amb els Drets digitals i la democràcia en xarxa: llibertat d'Expressió; neutralitat de la xarxa; privacitat; la lliure circulació de la cultura, el coneixement i la informació; mecanismes de transparència, participació i control ciutadà del poder i les institucions; la defensa del periodisme ciutadà por el dret a saber, informar i estar informats; la lluita legal, tècnica i comunicativa contra la corrupció; i la tecnopolítica entès com la pràctica i l'acció en Xarxa per l'empoderament ciutadà, la justícia i la transformació social.
Com a Xnet, s'ham creat eines com la Bústia de Bon Govern, per alertar d'abusos de forma anònima i segura - i legislacions en aquest sentit. Coneixer-les et permet utilitzar-les per al bé comú.
Descobreix l'eina pionera a Barcelona.


CONTINGUT


-Cas d'estudi: 15MpaRato
-Què és la navegació anònima?
-En què consisteix una bústia de denúncia anònima i segura?
-Història dels alertadors
-Legislació a defensar

Edicions

Edició 1

Del dv. 01/01/21 al dg. 31/01/21

Idioma: Català
Places disponibles: 993. Inscriure'm
Edició 2

Del dl. 01/02/21 al dg. 28/02/21

Idioma: Català
Obertura de la inscripció 31/01/2021 a les 23:59h.
Edició 3

Del dl. 01/03/21 al dc. 31/03/21

Idioma: Català
Obertura de la inscripció 28/02/2021 a les 23:59h.

Informació general

>> Aquesta activitat online té edició oberta entre l'u i el darrer dia del mes. És possible inscriure's encara que ja s'hagi iniciat. Pots accedir als materials de l'activitat mentre l'edició estigui activa.
>> Per inscriure's a qualsevol activitat online cal tenir un usuari web creat. Pots crear-te'l aquí.
>> Per obtenir el certificat de realització cal haver completat tots els mòduls de l'activitat abans que acabi l'edició en què s'ha fet la inscripció.
>> Per veure els vídeos subtitulats en castellà, clica sobre el botó CC que trobaràs a la barra de reproducció del vídeo i selecciona idioma.

Inici: dv. 01/01/21
Durada: 2 hores
Modalitat:
Durada: 2 hores
Preu: Aquesta activitat és gratuïta
Nivell: Especialitzada
Tema: Masterclass

Valoració del curs

Mitjana
8.52

Formació impartida per

SIMONA

LEVI

Mitjana
9

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Curs online - Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos: Edició 1

Sessió online

dv. 01/01/21 al dg. 31/01/21

Curs online - Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos: Edició 2

Sessió online

dl. 01/02/21 al dg. 28/02/21

Curs online - Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos: Edició 3

Sessió online

dl. 01/03/21 al dc. 31/03/21

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció