Especialitzada
 

Aula virtual - Masterclass: Nous models socials a través de la tecnologia digital connectada

Ingrid Guardiola ens convida a reflexionar sobre de quina manera la tecnologia digital connectada gestiona, a partir de la intel·ligència artificial, les plataformes socials i una lògica predictiva, els nostres cossos, el nostre llenguatge, el nostre desig o el nostre comportament, individual i col·lectiu.

Objectius específics | Temari

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

El visionari Marshall McLuhan deia que les societats sempre han estat modelades més pel tipus de mitjans amb els quals es comuniquen les persones que pel contingut mateix de la comunicació; aquests inscriuen una manera d'entendre i significar el subjecte i la societat. D'aquí que els protocols i les interfícies tecnològiques s'hagin de prendre, no només com un mitjà per estratificar, modular i gestionar la societat, no només com una eina de comunicació entre màquines i individus, sinó també com un concepte i una eina política de cabdal importància.


- Es reflexionarà sobre de quina manera la tecnologia digital connectada gestiona, a partir de la intel·ligència artificial, les plataformes socials i una lògica predictiva, els nostres cossos, el nostre llenguatge, el nostre desig o el nostre comportament, individual i col·lectiu, és a dir, nous models socials.

- Ens servirem de l'anàlisi crítica i la reflexió cultural, és a dir, de les humanitats digitals, per pensar quines eines de comunicació digital tenim, com ens hi relacionem i quins nous mites i rituals es generen.


TEMARI

1.- Conèixer les implicacions del disseny de la tecnologia en la construcció d'un model socio-cultural.

2.- Entendre la tecnologia de forma transversal, més enllà de la forma actual que adopti i comprendre quins nous mites desenvolupa la tecnologia actual.

3.- Conèixer l'evolució de la internet social i desenvolupar idees per a una internet social més sostenible i menys invasiva a nivell de privacitat de dades o incidència en el comportament individual i col·lectiu.

4.- Poder pensar les plataformes socials com a eines al servei de la cultura i de la democràcia i no com el seu anvers.

Edicions

Edició 1

dl. 31/05/21 (18:30-20:00h)

Aula virtual

Idioma: Català
Places disponibles: 89. Inscriure'm

Informació general

>> En les activitats de l'Aula Virtual es considerarà com a "assistides" a totes aquelles persones que hagin accedit a l'espai en els primers 30 minuts de la formació. Les persones que s'incorporin més tard es comptabilitzaran com a "no assistides" i no se'ls generarà el certificat corresponent.
>> L'idioma en que s'imparteix cada sessió està informat a la descripció de cada activitat.
>> Qualsevol de les accions formatives de Cibernàrium podrà ser enregistrada a través d'un sistema de captació d'imatges que té com a finalitat la seva posterior difusió a través d'un mitjà o suport en l'àmbit de la missió de Barcelona Activa de contribuir a la promoció econòmica i a l'ocupació. En el procés de gravació es poden enregistrar eventualment imatges dels/de les assistents a la formació. La inscripció a les activitats de Cibernàrium implica l'autorització a Barcelona Activa de fer ús d'aquestes imatges per a l'anterior finalitat.

dl. 31/05/21 (18:30-20:00h)
Durada: 1 sessió

Aula virtual
Modalitat:
Durada: 1 sessió
Preu: Aquesta activitat és gratuïta
Nivell: Especialitzada
Tema: Masterclass

Valoració del curs

Mitjana
0

Formació impartida per

INGRID

GUARDIOLA SÁNCHEZ

Mitjana
0

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Aula virtual - Masterclass: Nous models socials a través de la tecnologia digital connectada: Edició 1

dl. 31/05/21 18:30-20:00h

Aula virtual

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció