Treballa en xarxa: edició col·laborativa i marcadors socials

Descripció

Coneix les possibilitats dels dispositius digitals i les "eines al núvol", com et poden facilitar el treball en xarxa: emmagatzematge al núvol, edició col·laborativa de documents i eines de marcadors socials.

Objectius específics

Important: per fer aquest curs pots portar el teu dispositiu mòbil (smartphone, tauleta o portàtil amb els cables per connectar a la corrent i a l'ordinador).

Internet ha esdevingut central en el foment del treball en xarxa, oferint moltes possibilitats: des de la possibilitat de compartir continguts i fer-los accessibles a d'altres persones amb l'únic requisit de disposar d'un dispositiu amb connexió a Internet, a la de compartir l'accés als continguts des dels diferents dispositius que utilitzem, a la de comunicar-nos en temps real amb els equips de treball i col·laboradors, la de compartir recursos en línia de forma dinàmica i comentada o, fins i tot, la possibilitat que diferents col·laboradors puguin elaborar i editar documents en línia en temps real.

Les possibilitats són moltes, només cal adaptar-les a les necessitats de cada situació i cada projecte. També cal trencar l'esquema d'un lloc i moment per a l'aprenentatge (identificat amb l'escola) i un lloc i un moment per aplicar coneixements (identificat amb el treball), doncs en aquest sentit, la formació permanent esdevé cabdal per poder treure profit a totes aquestes eines i recursos i poder millorar les nostres competències professionals.

OBJECTIU GENERAL

Oferir una primera aproximació a les possibilitats que els dispositius digitals i els serveis via Internet ens poden oferir cara a fomentar i facilitar el treball en xarxa

TEMARI:

- Introducció al treball col·laboratiu
- Google Drive i Google Docs:
vinculació al compte de Google;
compartir documents i directoris;
configuració de notificacions;
comentaris;
revisió de l'historial de revisions (control de versions);
edició col·laborativa en temps real;
missatgeria instantània.
- Marcadors socials amb Diigo:
creació d'un compte d'usuari;
configuració del perfil;
eines per capturar enllaços des del navegador;
etiquetatge i descripció;
creació de la pròpia xarxa de contactes.


Aquesta activitat s'imparteix a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. Consulta aquí en quines Antenes pots fer l'activitat, les dates disponibles i inscriu-t'hi.

Informació general

No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.

Les activitats Cibernàrium es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria dels assistents sol·licitin que es facin en castellà.

Inicia't

Itinerari 5: Aprendre, compartir i treballar a la Xarxa

Valoració del curs

Mitjana
9.45

Cursos relacionats

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Treballa en xarxa: edició col·laborativa i marcadors socials: Edició 1

Sessió presencial

dl. 01/04/19 10:00-14:00h

Espai extern / Sense espai - -

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció