Escriptori virtual: accedeix a la teva informació allà on siguis

Descripció

Taller d'introducció a l'ús d'escriptoris virtuals pensats per gestionar millor la informació, facilitar els processos daprenentatge i millorar les competències professionals.

Objectius específics

Important: per fer aquest curs pots portar el teu dispositiu mòbil (smartphone, tauleta o portàtil amb els cables per connectar a la corrent i a l'ordinador).

Més enllà de conèixer els recursos i les eines que tenim a l'abast a Internet, i de les immenses possibilitats que ens ofereix la xarxa en l'àmbit de l'aprenentatge, sovint parlem de la dificultat de gestionar i processar tanta informació. Acostumem a veure'ns abocats a certa sobrecàrrega informativa o infoxicació.

En aquest sentit, resulta imprescindible desenvolupar estratègies i adquirir habilitats per gestionar millor la informació, tant per facilitar els processos d'aprenentatge com per millorar les nostres competències professionals.


OBJECTIU GENERAL

Conèixer i posar en pràctica els escriptoris virtuals cara a millorar i fer més eficient la gestió i l'accés a la informació adequada a les nostres necessitats

TEMARI:

- Organització de la informació a través d'escriptoris virtuals, subscripcions a fonts dinàmiques d'informació i calendaris. L'ecosistema de Netvibes.
- Escriptoris virtuals amb Netvibes: compte d'usuari i configuració; creació i gestió d'escriptoris; creació i gestió de pestanyes i temes; afegir contingut: pestanyes com a conjunts de ginys; compartir un giny; compartir una pestanya.
- Què és l'RSS?
- Subscripcions a fonts dinàmiques d'informació amb Netvibes: afegir contingut de canals RSS; Netvibes com a lector dRSS;
- Netvibes al teu dispositiu mòbil;
- Introducció a la gestió de calendaris compartits de Google


Aquesta activitat s'imparteix a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. Consulta aquí en quines Antenes pots fer l'activitat, les dates disponibles i inscriu-t'hi.

Informació general

No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.

Les activitats Cibernàrium es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria dels assistents sol·licitin que es facin en castellà.

Inicia't

Itinerari 5: Aprendre, compartir i treballar a la Xarxa

Valoració del curs

Mitjana
8.88

Cursos relacionats

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Escriptori virtual: accedeix a la teva informació allà on siguis: Edició 1

Sessió presencial

dl. 01/04/19 10:00-14:00h

Espai extern / Sense espai - -

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció