Inicia't a la producció d'àudio digital

Descripció

Taller de creació sonora digital: des de l'enregistrament fins a la publicació, transferència de fitxers entre dispositius, eines per l'edició de so (Audacity) i les principals característiques de l'àudio.

Objectius específics

Important: per fer aquest curs pots portar el teu dispositiu mòbil (smartphone, tauleta o portàtil)

El so digital ha suposat una revolució en la democratització dels mitjans radiofònics i musicals, cada vegada més a l'abast de més persones. En el nostre context, quan veiem pel·lícules, anuncis... per exemple, sovint passa desapercebut i no ens n'adonem de la força que impregna a la narració o el missatge a donar, ja sigui a partir de sons d'ambient, d'efectes, de locucions, de peces musicals... un ventall molt ric de possibilitats! El so digital i Internet ens han permès també que gairebé qualsevol persona pugui esdevenir periodista radiofònic.

Controlar els processos de producció sonora, els mitjans per difondre les peces sonores i els mitjans per consultar-les esdevé una eina cabdal en l'assoliment de competències en alguns àmbits professionals.


OBJECTIU GENERAL

L'objectiu del taller és la creació sonora digital: un breu tast des de l'enregistrament a la seva publicació, sense perdre de vista detalls com la transferència de fitxers entre dispositius, eines per a l'edició bàsica del so i les principals característiques de l'àudio digital.

TEMARI:

- Introducció al procés de treball amb so digital: de l'enregistrament, a la gestió, reproducció i selecció de materials, fins a les eines d'edició bàsica.

- Tipus d'enregistradores de so digitals

- Tipus d'arxius de so.
- Tipus de targetes de memòria.
- Programes de reproducció i edició bàsica de so.
- Publicació a Internet.
- Distribució i reproducció de so digital, tipus de suports domèstics


Aquesta activitat s'imparteix a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. Consulta aquí en quines Antenes pots fer l'activitat, les dates disponibles i inscriu-t'hi.

Informació general

No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.

Les activitats Cibernàrium es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria dels assistents sol·licitin que es facin en castellà.

Inicia't

Itinerari 3: Eines multimedia

Valoració del curs

Mitjana
8.81

Cursos relacionats

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Inicia't a la producció d'àudio digital: Edició 1

Sessió presencial

dl. 01/04/19 10:00-14:00h

Espai extern / Sense espai - -

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció