Selector d'idioma

catalàespañolenglish
Català Castellano English

Visualització del menú

Ruta de navegació

Infants,  famílies i escoles

Barcelona Activa participa, a través de Cibernàrium, en el pla STEAM pel foment de les vocacions científiques i tecnològiques amb una sèrie d'activitats pròpies i en col·laboració amb tercers.

L'objectiu principal del pla és fomentar les competències i les vocacions científiques i tecnològiques amb perspectiva de gènere entre tota la comunitat educativa: alumnat de primària i secundària, professorat i famílies per tal d'incidir en l'augment d'ocupació en aquestes disciplines a llarg termini.

Actualment, hi ha més llocs de treball en els àmbits científic i tecnològic que persones formades en aquests perfils professionals. A més, es tracta de sectors molt masculinitzats, amb poca presència de dones. Per donar solució a aquestes situacions, es proposen diverses activitats tenint en compte els criteris i condicions destacades en el decàleg STEAM.

Barcelona Activa ofereix els següents programes per infants, famílies o escoles:

  • TallersEstàsON; en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona: tot un conjunt de tallers experimentals que tenen per objectiu principal despertar l'interès i la curiositat per l'àmbit científic i tecnològic a través d'un aprenentatge lúdic. En els diferents tallers els nens i nenes tenen l'oportunitat d'apropar-se a les diverses disciplines STEAM a partir de l'experimentació i el joc.
  • Formació tecnològica certificada per a docents activitats formatives amb l'objectiu; de proporcionar eines, solucions i coneixements tecnològics a professionals del món de l'educació amb un reconeixement per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

A més a més, Barcelona Activa col·labora en diferents projectes STEAM amb tercers com el Barcelona Supercomputing Center (BSC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universidad de Deusto i CODE.org