Normes d'ús i preguntes més freqüents

 •  

 • De dilluns a divendres:

  • L'horari d'atenció telefònica de Cibernàrium (93 291 76 10) és de 9.30h a 20.00h.
  • L'horari d'atenció presencial al públic a Cibernàrium és de 9.00h a 21.00h.

 • Tota persona major de 16 anys i amb DNI, NIE o passaport pot inscriure's a qualsevol activitat de Cibernàrium. No cal estar en cap situació laboral específica  (ocupada, en atur, etc.) ni pertànyer a cap sector professional concret.

 • Barcelona Activa disposa d'un registre d'usuaris web per donar més autonomia a les persones usuàries dels seus serveis de formació. No és possible inscriure's a les activitats sense fer registre previ.

  Un cop fet el registre, des de la teva Àrea Personal podràs:

  • Inscriure't a les activitats de les diferents àrees de Barcelona Activa
  • Canviar les teves dades personals
  • Donar-te de baixa d'activitats
  • Consultar l'històric de les teves inscripcions i assistències
  • Consultar l'estat de les penalitzacions que puguis tenir
  • Accedir a material restringit del Centre de Recursos
  • Obtenir certificats d'assistència

 • Les inscripcions es fan via web. Per inscriure't cal que estiguis registrat com a usuari de formació de Barcelona Activa accedint a aquest formulari i, per tant, tinguis un nom d'usuari i una contrasenya associada.

  >>Activitats presencials i Aula Virtual (en directe)

  Cada dia a les 8.30h del matí s'obren al web les inscripcions de les activitats que es realitzen just 7 dies després. Per exemple, si una activitat està programada pel dia 12 de juny, les inscripcions s'obren el 5 de juny a les 8:30h del matí.

  A la fitxa de cada activitat al web s'informen les dates en que s'imparteixen i les dates en que s'obre cada sessió. El dia que s'obre la inscripció, a partir de les 8.30h, pots veure el botó 'Inscriu-te' actiu i apuntar-t'hi.
  L'horari d'atenció presencial al MediaTIC o per telèfon (al 93 291 76 10) és de 9:30h a 20:00h de dilluns a divendres.

  La realització de les activitats està condicionada a la inscripció d'un mínim d'alumnes. En cas de cancel·lació s'avisarà a les persones inscrites.

  >> Activitats online asíncrones
  Les activitats online asíncrones contenen vídeo i materials formatius i  no són en directe. És possible inscriure's a aquestes activitat i consumir-ne el contingut en qualsevol moment. Tenen edició oberta entre l'u i el darrer dia de cada mes, les pots fer quan vulguis des del moment de la inscripció fins al tancament de l'edició. Cada més s'obre una nova edició.

 • >> Activitats presencials i Aula Virtual (en directe)
  A Cibernàrium no hi ha llistes d'espera. Per tant, el que pots fer és estar atent/a per si hi ha una baixa. Quan això passa, automàticament es mostra al web (en la fitxa de l'activitat) que hi ha una plaça lliure i el botó d'inscripció torna a estar actiu.
  Pots saber ràpidament quines activitats tenen places lliures mirant la secció Places lliures del web.
  En el cas de les activitats presencials, si el dia de l'activitat no hi ha places, pots venir igualment. Si una persona inscrita no es presenta, pots ocupar la seva plaça. Lògicament no et podem garantir que hi hagi inassistències i que puguis accedir. Les places que s'alliberin per inassistència d'un inscrit s'adjudicaran a les persones que s'esperin per estricte ordre d'arribada.
   

  >> Activitats online asíncrones
  Les activitats online asíncrones tenen un elevat nombre de places i sessions programades de manera continuada. Pots consultar el catàleg d'activitats a la secció Formacions, triant el filtre Online.

 • Per fer la inscripció on line, via web, cal que tinguis DNI (NIF) o NIE, ja que el sistema et demanarà aquest número per registrar-te i procedir a la inscripció.
  En cas que no tinguis DNI o NIE, caldrà que facis la inscripció telefònicament (93 291 76 10) o presencialment, de 9:30h a 20:00h de dilluns a divendres.


  >>Activitats presencials
  Quan vinguis a l'activitat és imprescindible que portis el teu DNI o NIE original i en vigor.
  En el cas que portis el Certificat de Registre de Ciutadà de la Unió (NIE en paper), caldrà adjuntar també el Passaport o document en vigor del país d'origen.
  Si tens un NIE no comunitari caducat, hauràs d'aportar també per poder participar a l'activitat, el certificat policial de renovació.
   

  >> Activitats Aula Virtuals (en directe) i online asíncrones
  Per inscriure's a les activitats no presencials  només cal estar registrat/da al web com a usuari/ària Cibernàrium.

 • Sí, pots inscriure't a totes les activitats que vulguis sempre i quan no coincideixin en horari entre elles (en aquest cas el sistema bloquejarà la inscripció). Consulta la normativa d'inscripcions.

 • Màxim d'inscripcions
  Pots inscriure't en totes les activitats que vulguis, sempre i quan no coincideixin en horari entre elles (en aquest cas el sistema bloquejarà la inscripció). També pots repetir una activitat que ja has fet en una sessió anterior.

  Control d'assistència (activitats presencials)
  És obligatori signar el full d'assistència a la Recepció del Cibernàrium abans d'accedir a l'aula. En cas de no signar no quedarà registrada l'assistència.
  Les activitats amb més d'una sessió impliquen assistència obligatòria a la primera per poder participar a les següents.
  Per garantir el rigor i la qualitat formativa, les activitats comencen amb puntualitat. No serà possible accedir a les aules 15 minuts després de l'hora d'inici.

  La realització de les activitats està condicionada a la inscripció d'un mínim d'alumnes. En cas de cancel·lació s'avisarà a les persones inscrites.

 • >> Activitats presencials i Aula Virtual (en directe)
  Si després d'haver realitzat la inscripció no pots assistir a l'activitat caldrà que et donis de baixa per tal que algú altre pugui aprofitar la teva plaça. Ho podràs fer accedint via web a la teva Àrea Personal de Barcelona Activa.
  La baixa es pot fer com a molt tard 12 hores abans de la data de l'activitat.

  >> Activitats online asíncrones
  No és possible donar-se de baixa un cop s'ha fet la inscripció a una activitat online asíncrona. 
  La no finalització d'una activitat de cap tipus no genera penalització ni restriccions per apuntar-se a una altra.

 • Sí, un cop realitzada una activitat pots obtenir un certificat d'assistència, imprimint-lo tu mateix des de la teva àrea personal del web.

  >> Activitats presencials i Aula Virtual (en directe)
  Tingues en compte que, en el cas de les activitats amb una durada de dos o més dies, només es farà certificat a les persones que assisteixin com a mínim al 75% de les hores. En el cas de les activitats que duren 2 i 3 dies, en la pràctica, caldrà assistir a totes les sessions per obtenir el certificat. Recorda que, en les activitats presencials, per acreditar l'assistència, cal signar cada dia en la llista del curs.

  >> Activitats online asíncrones
  Per aconseguir el certificat de realització cal haver superat tots els mòduls de l'activitat i el test final d'autoavaluació (cas que n'hi hagi). El certificat estarà disponible automàticament a la teva àrea personal en el moment de la finalització.

 • >> Activitats presencials i Aula Virtual (en directe)
  L'idioma en que s'imparteix cada sessió està informat a la descripció de cada activitat.

  >> Activitats online asíncrones
  Els vídeos de les activitats online estan en català amb subtítols en castellà. La documentació escrita està en català i està també disponible per descarregar en castellà.

 • Sí, qualsevol persona és lliure de copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra, sempre que ho faci sense finalitat comercial o promocional, en faci constar la propietat (Barcelona Activa - Cibernàrium) i no en generi obres derivades.

  Així ho estipula Barcelona Activa - Cibernàrium, seguint les tendències de compartir informació de manera col·laborativa a la xarxa i establint que la web http://www.bcn.cat/cibernarium es troba sota llicència Creative Commons BY-NC-ND.

 • Les activitats d'Iniciació a Internet s'imparteixen a la xarxa d'Antenes Cibernàrium, ubicades en els espais multimèdia de 10 biblioteques de Barcelona.
  Les inscripcions es fan a través del sistema web d'inscripcions de Biblioteques de Barcelona, o presencialment a la biblioteca desitjada.
  Consulteu les activitats disponibles en la secció Formació d'Iniciació del web.

 • El web et permet buscar una activitat des de la pàgina d'inici i des de la pàgina de formacions. A continuació, t'expliquem com pots fer-ho:
  > A través del cercador pots fer una cerca per paraula clau i el resultat que obtindràs seran totes aquelles activitats que hi estan relacionades.
  > La cerca per categories et permet acotar la cerca en funció dels criteris que hi ha al marge esquerre de la pantalla. D'aquesta manera, a mesura que vas seleccionant les diferents opcions, es mostren només aquelles activitats que reuneixin els requisits seleccionats.
   

 • Aquest reglament regula l'ús i gestió de les diferents instal·lacions gestionades per BARCELONA ACTIVA SAU SPM, garantint els drets de les persones usuàries i fixant les obligacions i deures de les mateixes. Consulta el reglament per saber quins són els drets i obligacions de les persones usuàries.

 • No es podrà accedir a l'equipament sense mascareta, la qual s'haurà mantenir ben col·locada en tot moment.

  Segons el criteri marcat pel Govern d'Espanya (Ministeri de Sanitat) i la Generalitat de Catalunya s'ha de portar una mascareta que protegeixi els altres

  • Mascaretes quirúrgiques
  • Mascaretes Higièniques
  • Mascaretes FFP2 – KN 95

  SENSE VALVULA D'EXALACIÓ.

  No són vàlids mocadors, bufandes i altres peces de roba que no compleixin les normatives de cada tipologia de mascareta.

  No es pot accedir a les instal·lacions si tens algun dels símptomes compatibles amb la COVID-19:

  • Tos
  • Dificultat per a respirar
  • Mal de coll*
  • Refredat nasal*
  • Fatiga, dolors musculars i/o mal de cap
  • Mal de panxa amb vòmits o diarrea
  • Pèrdua d'olfacte o gust.
  • Febre o febrícula (per sobre de 37.5ºC)

  *Només si apareixen conjuntament amb algun altre símptoma de la llista.

  A l'entrada de l'equipament es farà un control de temperatura amb un termòmetre d'infrarojos, sense contacte.

 • Per inscriure't a una activitat cal que tinguis un usuari web de Barcelona Activa. És a dir, que algun cop hagis omplert aquest formulari i que, per tant, tinguis un nom d'usuari i una contrasenya associada.
  Quan t'inscrius a una activitat has de tenir la teva sessió oberta o just en aquell moment introduir el teu nom d'usuari i la teva contrasenya.

  La inscripció et pot donar error perquè no has introduït correctament el nom d'usuari: sempre és el teu NIF o NIE amb lletres i números i sense espais ni guions. Compte: en el cas dels NIE has d'incloure un zero entre la lletra i la primera xifra.

  O potser et dóna error perquè estàs introduint malament la teva contrasenya perquè no la recordes bé. Sol·licita un recordatori introduint aquí les teves dades.

 • Recorda que l'usuari és el teu NIF o NIE (exemples: 12345678A o X1234567Z). 

 • Per restaurar la contrasenya, entra en aquest enllaç i segueix les instruccions. Rebràs un correu electrònic perquè puguis posar una nova contrasenya. Recorda que  aquest correu s'enviarà a l'adreça electrònica amb la qual et vas donar d'alta al web. Si ja no tinguessis accés a aquesta adreça electrònica, hauràs de posar-te en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat, per facilitar-nos la adreça de correu electrònic que actualment estiguis usant, per a que l'actualitzem en la nostra base de dades, i puguis rebre el correu per restaurar la contrasenya

 • El correu s'envia a l'adreça electrònica amb la qual et vas donar d'alta al web. Pot ser que sigui un correu diferent al que estàs utilitzant ara. Si ja no tinguessis accés a aquesta adreça electrònica, hauràs de posar-te en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat, per facilitar-nos la adreça de correu electrònic que actualment estiguis usant, per a que l'actualitzem en la nostra base de dades, i puguis rebre el correu per restaurar la contrasenya.

 • Posa't en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat, informa sobre aquesta incidència i indica'ns el teu NIF o NIE, per gestionar-la amb el nostre Departament de Sistemes. Si és possible, adjunta'ns una captura de pantalla.

 • No et pots registrar des del web amb un passaport. En cas de no comptar amb un NIF o NIE, per donar-te d'alta amb un passaport, has de trucar a Cibernàrium (tel. 932917610) o anar-hi personalment (Edifici MediaTIC, Roc Boronat, 117, 1a planta, 08018 Barcelona), perquè puguem generar-te una contrasenya provisional, la qual posteriorment hauràs de canviar. En cas de fer el tràmit per telèfon hauràs d'enviar també per correu electrònic  el teu passaport escanejat (cibernarium@barcelonactiva.cat).No et pots registrar des del web amb un passaport. En cas de no comptar amb un NIF o NIE, per donar-te d'alta amb un passaport, has de trucar a Cibernàrium (tel. 932917610) o anar-hi personalment (Edifici MediaTIC, Roc Boronat, 117, 1a planta, 08018 Barcelona), perquè puguem generar-te una contrasenya provisional, la qual posteriorment hauràs de canviar. En cas de fer el tràmit per telèfon hauràs d'enviar també per correu electrònic  el teu passaport escanejat (cibernarium@barcelonactiva.cat).

 • Pots descarregar els certificats de les activitats realitzades des del teu Espai Personal, entrant en l'apartat d'Activitats Realitzades. Caldrà que t'identifiquis amb el NIF o NIE i la teva contrasenya del web de Barcelona Activa, cercar l'activitat en el llistat i prémer sobre la icona del núvol (dreta de la pantalla) per descarregar-lo.
  Si et cal un certificat original en paper i amb segell, posa't en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat. Te'l farem i et direm quan pots passar-lo a recollir per Cibernàrium (Edifici MediaTIC, Roc Boronat, 117, 1a planta, 08018 Barcelona)
   

 • Les assistències a les activitats presencials es gestionen a través del full de signatures. Abans d'accedir a l'aula has de passar per la Recepció a signar el corresponent llistat. Si no es signa al llistat, l'activitat quedarà com a no realitzada. També hi pot haver alguna errada de mecanització. Per tant, si has assistit a una activitat presencial, has signat al full d'assistència i, tot i així, veus alguna errada en el teu l'Espai Personal posa't en contacte al correu: cibernarium@barcelonactiva.cat. Comprovarem si en el llistat si apareix la teva signatura, i en aquest cas, corregirem l'error. 
  Es considera que s'ha assistit a una activitat Aula Virtual (webinar en streaming) quan la persona ha accedit a la sessió durant els 30 primers minuts de l'activitat. Si s'accedeix més tard es registra com a no assistència. Les assistències a les Aules Virtuals s'incorporen al sistema en un termini de 24 hores des de que finalitza la formació. Això pot implicar, en alguns casos, que no s'introdueixin fins l'endemà, la qual cosa genera una falta d'assistència momentània dins de l'Espai Personal. Quan haguem acabat de fer la gestió, aquesta falta desapareixerà. T'agrairem que ens donis aquest marge de cortesia abans de contactar-nos per reclamar que t'incorporem l'assistència. Si passades 48 hores, persisteix la falta, contacta'ns a cibernarium@barcelonactiva.cat  
  Les activitats online asíncrones (Cursos online, Bits de TIC, Masterclass) generen una assistència quan s'acaben de consumir els continguts de totes les lliçons i es passa el test d'autoavaluació que hi ha al final  de cada activitat. Encara que hagis acabat el curs, si no has passat el test apareixerà una no assistència a l'Espai Personal. Si, tot i haver superat el test final, després de 24 hores l'activitat encara figura com a no assistida, posat en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat

 • No et pots inscriure en dues activitats que es fan en la mateixa data i hora o que se solapen en part. Revisa en l'Espai Personal les activitats a les que t'has inscrit. Si encara estàs a temps (més de 12 hores abans de l'inici), des d'aquest mateix apartat podràs donar-te de baixa d'una activitat per inscriure't a una altra que t'interessi més.
  Si l'activitat a la que estàs inscrit/a és un curs llarg de la IT Academy, posa't en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat, informa sobre aquesta incidència i indica'ns el teu NIF o NIE, per tramitar la teva inscripció.

 • La majoria de les formacions dels catàlegs estables que ofereix Barcelona Activa han sortit a concurs públic i les imparteixen empreses o professionals que han guanyat la licitació d'una o més especialitats. Pots consultar els anuncis de les properes convocatòries al Perfil del Contractant del web de Barcelona Activa. 
  És possible contractar directament formacions de forma puntual i fins a un límit màxim anual. Si vols fer alguna proposta formativa, si us plau, comprova que sigui sobre un tema que no estigui cobert en l'oferta actual i contacta a cibernarium@barcelonactiva.cat. Valorarem si la proposta encaixa amb les necessitats de Barcelona Activa.
   

 • Els camps Tipus de Via, Adreça, Número i Codi Postal del formulari es regeixen per una llista d'opcions concretes, les quals aniran mostrant-se en un menú desplegable a mesura que anem escrivint en cadascun dels camps. Quan els menús desplegables et mostrin l'opció que vols posar, hauràs de fer clic sobre aquesta opció perquè quedi registrada en cadascun d'aquests camps del formulari. Si no esculls l'opció del menú desplegable (fent clic sobre ella), et donarà error.
  Has d'escriure el número del teu carrer i triar el que et suggereixi el menú. Exemple: escrius 162 i el menú et mostra l'opció 156-162. Hauràs de triar aquesta opció obligatòriament perquè aquest camp sigui vàlid. Si el menú d'opcions no es mostra, hauràs d'insistir.
  Si no trobes el teu carrer o codi postal, podria ser perquè hagis triat que vius a Barcelona (ciutat) i per tant només t'ensenya el llistat de carrers i codis postals de la ciutat, o a l'inrevés. Revisa què has contestat en aquest camp.
   

 • Totes les activitats de Barcelona Activa són gratuïtes

 • Si alguna persona cancel·la la seva inscripció en aquella activitat, la seva plaça s'alliberarà i sortirà disponible en el web. Malgrat tot, si finalment no poguessis inscriure't a una activitat, t'informem que periòdicament anem organitzant noves edicions de les formacions. Et suggerim que et donis d'alta al butlletí setmanal per estar al dia de les novetats. 

 • No gestionem llistes d'espera ni disposem, de moment, d'un servei personalitzat d'alertes. Si alguna persona cancel·la la seva inscripció en aquella activitat, la seva plaça s'alliberarà i sortirà disponible en el web. Malgrat tot, si finalment no poguessis inscriure't a una activitat, t'informem que periòdicament anem organitzant noves edicions de les formacions. Et suggerim que et donis d'alta al butlletí setmanal per estar al dia de les novetats.
   

 • Si després d'haver realitzat la inscripció no pots assistir a l'activitat caldrà que et donis de baixa per tal que algú altre pugui aprofitar la teva plaça. Pots donar-te de baixa entrant al teu Espai Personal  i fent clic al botó "Donar-me de baixa" que trobaràs al detall de les activitats. La baixa es pot fer com a molt tard 12 hores abans de la data de l'activitat. 
   

 • Pots consultar les ofertes de treball que actualment tingui actives Barcelona Activa entrant a Treballa a Barcelona Activa
   

 • L'enllaç per connectar a l'aula virtual és enviat automàticament dins del correu de confirmació d'inscripció a l'activitat d'aula virtual. Si no rebeu aquests missatges d'inscripció, cal que comproveu que la vostra adreça de correu electrònic estigui actualitzada en el vostre Espai Personal, apartat Perfil, camp Dades de contacte.

  Podeu consultar-ho en aquest enllaç.

  Per entrar a l'Espai Personal caldrà que us identifiqueu amb el vostre NIF o NIE i la contrasenya d'accés al web de Barcelona Activa.

  Una altra opció és que reviseu que el vostre antivirus no estigui tractant aquest tipus de correus com a correu no desitjat.

  Si el dia d'inici de l'activitat encara no has rebut l'enllaç, contacta'ns a: cibernarium@barcelonactiva.cat. Comprovarem que ens consti la teva inscripció i t'enviarem l'enllaç per accedir-hi. 

 • Totes les persones inscrites a una activitat reben un correu electrònic amb l'enllaç per accedir a les formacions virtuals. Aquest correu es genera automàticament.

  Si el mateix dia de l'activitat no has rebut l'enllaç, contacta amb nosaltres a través de cibernarium@barcelonactiva.cat

  Per accedir a l'Aula Virtual des d'un ordinador, mòbil o tauleta veure les preguntes AV6 i AV7

 • Posa't en contacte amb nosaltres al correu: cibernarium@barcelonactiva.cat, perquè puguem investigar què ha succeït i informar-te posteriorment. 

 • En el cas de que no puguis accedir a la sessió perquè l'enllaç està trencat, posa't en contacte amb nosaltres al correu: cibernarium@barcelonactiva.cat.

  Si has entrat, però no se t'està donant accés, i et surt el missatge "Algún participante de la reunión debería permitirle entrar pronto", vol dir que et trobes a la sala d'espera. La sessió encara no ha començat. Es recomana seguir en espera, ja que pocs minuts abans de que comenci l'activitat se't donarà accés a la formació de forma automàtica. Comprova si has accedit el dia i l'hora correctes.

 • Les activitats en streaming són en directe i no s'enregistren.

 • Vol dir que et trobes a la sala d'espera. La sessió encara no ha començat. Es recomana seguir en espera, ja que pocs minuts abans de que comenci l'activitat se't donarà accés a la formació de forma automàtica.  Comprova si has accedit el dia i l'hora correctes.

 • La presentació i els recursos utilitzats durant la formació virtual seran compartits per la persona docent en el xat al llarg de l'activitat, mitjançant un enllaç que et permetrà descarregar-los.
  Si no tens accés al xat, posa't em contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat per solicitar l'enllaç al contingut.

 • Surt de la sessió i torna a entrar a través del mateix enllaç. Si tot i així no funciona, surt de la sessió, elimina les cookies del navegador (prement les tecles Ctrl+F5, o des del menú del navegador) i torna a accedir. Una altra opció que pots provar és obrir l'enllaç a través d'una finestra d'incògnit o privada del teu navegador.

 • Quan arribi el moment de resoldre dubtes, si segueixes sense poder veure el xat, pots desbloquejar-te el micròfon, fer la pregunta per veu i, a continuació, tornar a desactivar el micròfon.
  Si segueixes sense poder veure el xat, per poder tenir l'enllaç de la presentació caldrà que l'anotis quan el vegis projectat en la pantalla.

 • Pot ser que tinguis algun problema amb el teu navegador. Et recomanem, si pots, canviar el dispositiu: un mòbil, una tauleta, un altre ordinador...o copiar l'enllaç de la reunió i obrir-la en un altre navegador. 

 • En el cas de que no hagis escrit el teu nom i cognom abans d'unir-te a l'activitat, escriu-los al xat perquè puguem identificar-te com a persona inscrita. En l'opció "Participantes" podràs veure amb quin nom t'has unit. Si aquest no coincideix amb el nom i cognoms amb els que et vas inscriure a l'activitat, identifica't al xat en els primers 30 minuts de formació, per tal de que puguem incorporar la teva assistència. Si no et funcionés el xat, activa el micro, avisa al o la docent per tal de que ell o ella ho pugui deixar escrit al xat.

 • Comprova que tens l'altaveu del teu ordinador encès. Si, malgrat tot, no funciona, connecta uns auriculars al teu dispositiu.

 • Les assistències s'incorporen en un termini de 24 hores des de que finalitza la formació. Això pot implicar, en alguns casos, que no s'incorporin fins el dia següent, la qual cosa genera una falta d'assistència dins de l'Espai Personal. Quan ja haguem acabat de fer la gestió, aquesta falta desapareixerà. T'agrairem que ens donis aquest marge de cortesia abans de contactar-nos per reclamar que t'incorporem l'assistència. Si passades 48 hores, persisteix la falta, contacta'ns a cibernarium@barcelonactiva.cat  

 • Pots descarregar els certificats de les activitats realitzades des del teu Espai Personal, entrant en l'apartat d'Activitats Realitzades. Caldrà que t'identifiquis el NIF o NIE i la teva contrasenya del web de Barcelona Activa, cercar l'activitat en el llistat i prémer sobre la icona del núvol (dreta de la pantalla) per descarregar-lo.

  Si et cal un certificat original en paper i amb segell, posa't en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat. Te'l farem i et direm quan pots passar-lo a recollir per Cibernàrium (Edifici MediaTIC, Roc Boronat, 117, 1a planta, 08018 Barcelona)

 • Per accedir a l'aula virtual, cal fer clic a l'enllaç que has rebut en el correu d'invitació. Quan obris l'enllaç et donarà a triar com vols connectar-te: recomanem fer-ho a través del web (a menys que ja es disposi de l'app). La sessió s'obrirà al teu navegador. S'aconsella usar Google Chrome. Accepta els permisos i tanca la càmera i micròfon per accedir. 

 • En aquest cas, serà necessari que, prèviament, et descarreguis l'aplicació "Teams" al teu dispositiu mòbil. Després fes clic a l'enllaç que has rebut en el correu d'invitació i uneix-te com a convidat/ada. Accepta tots els permisos per accedir. 

 • La formació en les Aules Virtuals s'imparteix sobre la plataforma Microsoft TEAMS, a la qual pots accedir des del teu ordinador, tauleta o telèfon mòbil. En el següent enllaç pots descarregar les indicacions, pas a pas, per accedir-hi.

  Descarrega el Manual d'accés a les Aules Virtuals

  Si ho prefereixes, també pots veure aquest videotutorial.

 • La formació online de Cibernàrium és un conjunt d'activitats d'autoformació que combinen vídeos i materials escrits de suport, i que complementen l'oferta d'activitats presencials.
   
  Continguts
  • Les activitats online estan estructurades en mòduls i cada mòdul conté vàries lliçons. Cada lliçó consta de diferents vídeos d'un màxim de 10 minuts i materials escrits.
  • Els mòduls i les lliçons cal fer-los en ordre: no pots accedir als continguts d'una lliçó si no has vist els de l'anterior.
  • Al final de la última lliçó hi ha un qüestionari d'autoavaluació i un vídeo resum dels principals conceptes.
  • Si en els cursos es proposen activitats de pràctica, són de caire autoavaluatiu, no tenen correcció externa.
  • Els vídeos no són descarregables. Et pots descarregar per al teu ús personal els documents de suport en format pdf.
  • Les activitats estan en català. Per veure els vídeos subtitulats en castellà, clica sobre el botó CC que trobaràs a la barra de reproducció del vídeo i selecciona idioma.
  Inscripció
  • La inscripció a les activitats online es fa a través del web, de la mateixa manera que en les activitats presencials.
  • Pots unir-te a l'activitat en qualsevol moment mentre la inscripció estigui oberta.
  • Et pots inscriure a tantes activitats online com vulguis i també les pots fer més d'una vegada.
  Durada de l'activitat
  • Un cop inscrit/a a una activitat online pots consumir els continguts durant el temps en que l'edició estigui oberta, segons la teva disponibilitat de temps.
  Accés als continguts
  • Sempre cal que accedeixis al web de Cibernàrium com a usuari/a registrat/da.
  • Pots trobar les activitats online a les que estàs inscrit/a a l'Àrea Personal, secció Activitats, apartat Activitats en curs.
  • També es mostren a la Pàgina d'inici, identificada amb la icona de la casa al menú principal. A la part central de la pàgina, l'apartat Els meus cursos mostra aquelles activitats a les que constes com inscrit/a. Clicant sobre la icona [+] es desplega la informació i l'accés a la introducció curs.
  • Un cop a la pàgina d'introducció al curs, a la part inferior es troba la Llista de mòduls. En fer clic sobre el mòdul disponible s'accedeix al contingut del curs.
  Certificat d'assistència i penalitzacions
  • Les activitats online generen certificat d'assistència, disponible des de l'Àrea personal en el moment de la finalització.
  • Per aconseguir el certificat cal haver superat tots els mòduls de l'activitat.
  • Les activitats online no generen penalitzacions si no es completen.
  Incidències
  • Si sorgeix alguna incidència en el transcurs de la inscripció o desenvolupament del curs, contacta amb el Cibernàrium a través del nostre formulari.
   

 • Actualment els cursos disponibles són d'autoformació, no disposem de suport tècnic o assessoria personalitzada per resoldre dubtes sobre els continguts dels cursos.

 • Hi ha alguns cursos que poden quedar desactualitzats en part per que els fabricants canvien les funcionalitats o la interfície del programa. En alguns casos els canvis són només gràfics o d'alguna opció però no afecten la lògica de funcionament de l'eina i per tant, la major part del contingut segueix sent vàlida. Estem treballant en la seva l'actualització dels cursos, prioritzant aquells en els que els canvis afectin al concepte del programa o aplicació.

 • Cal que accedeixis al curs des de l'Espai Personal, dins d'Activitats en curs.

 • El curs està disponible del dia 1 al 31 de cada mes. Per acabar el curs cal que estiguis dins d'aquest període; si no, hauràs d'inscriure't a l'edició següent. Si no finalitzes el curs online dins del període de temps establert, et constarà com a falta d'assistència dins del teu Espai Personal, però no com a penalització. Per tant, podràs inscriure't a l'edició següent sense inconvenients.

 • En aquest cas cal canviar de navegador, si tot i així segueix tancat, contacta'ns a: cibernarium@barcelonactiva.cat, perquè puguem investigar si hi ha una incidència. Junt amb l'explicació de la incidència, envia'ns una captura de pantalla amb el problema.

 • El més probable és que canviant de navegador es solucioni, es recomana fer-ho des d'un ordinador i no des de mòbils o tauletes. 

 • Els vídeos no es poden descarregar, podràs accedir-hi sempre que estiguis inscrit/a a un curs. Et pots inscriure al mateix curs tantes vegades com et calgui.

 • Els cursos son d'autoformació, es a dir, es poden fer en el moment que es desitgi i no tenen interacció amb les persones formadores. Estan oberts del dia 1 al 30-31 de cada mes i tenen una durada d' 1 a 6 hores. Es poden fer d'una tirada o reprendre el curs en qualsevol moment, dintre del mes en curs. El ritme el posa la persona usuària segons les seves necessitats.

 • Cal esperar unes 24 hores per veure el certificat. Si després d'aquest temps segueix sense sortir pot ser que, en realitat, no hagis acabat el curs i que hagis de repetir l'autoavaluació. Si, tot i així no consta, és possible que sigui una incidència. Posat en contacte a cibernarium@barcelonactiva.cat

 • S'aconsella realitzar l'exercici des d'un ordinador i no des de suports mòbils. Cal clicar sobre la resposta correcta i arrosegar sobre "Solució".

 • Cal veure si hi ha una incidència. Alguns cursos poden donen problemes i no registren el 100% o es queden penjats. Envia'ns, si us plau, una captura de pantalla del problema, explicant-nos la teva incidència, per tal de que puguem investigar-ho, a cibernarium@barcelonactiva.cat.

  • Inscriu-te al curs que més t'interessi.
  • En els pròxims dies rebràs un mail amb les instruccions del curs d'accés a la IT Academy, on has de realitzar una sèrie de tests per saber si passes a la llista d'espera del curs de Fonaments de la Programació, per després fer el curs escollit o directament a la llista d'espera del curs.
  • De forma paral·lela es recomana assistir a una sessió informativa de la IT Academy, on expliquen el funcionament de les llistes d'espera i la metodologia d'aprenentatge que fem servir a la IT Academy.

 • Si no hi ha places obertes a la IT Academy, s'ha d'esperar que s'obrin un altre cop les places. Consulta periòdicament el web del Cibernàrium o el butlletí setmanal del Cibernàrium, per estar-ne informat/ada.

 • Caldrà comprovar en el web si aquell curs es farà en modalitat virtual, presencial o mixta.

 • És recomanable estar connectat/da durant l'horari de mentoria per tal d'aprofitar les explicacions i poder preguntar en directe qualsevol dubte que sorgeixi durant l'aprenentatge. D'alguns cursos estem fent dues edicions diàries una de matí i una de tarda, per tal d'abastar al màxim de persones possible.

 • No hi ha edicions, sinó que hi ha una llista d'espera. Un cop hagis fet la preinscripció i el curs d'accés a la IT Academy, quedaràs en llista d'espera o bé per fer el curs de fonaments i després el curs o a la llista d'espera del curs al qual t'hagis inscrit. Llavors quan quedi una plaça lliure i sigui el teu torn a la llista d'espera, podràs accedir al curs.

 • Els itineraris principals o mentoritzats estan actius de forma permanent. Per tant, ignora les dates que apareixen en el web ja que la inscripció es pot fer en qualsevol moment. La metodologia pedagògica utilitzada permet que cada persona tingui una durada en la formació diferent i que per tant hi hagi entrades de persones constantment.  El curs de Fonaments de la Programació si que té per contra una durada determinada per tot el grup, aquesta és de 7 setmanes i les entrades es fan doncs cada cop que n'acaba un. En total tenim 4 cursos de Fonaments de la Programació actius. En cas que l'hagis de començar sabràs la data una vegada acabis el curs d'accés.  

 • Per poder cursar un curs de programació de la IT Academy, et recomanem que realitzis totes les càpsules del Cibernàrium que tenim disponibles actualment al track de "Programació". Ho trobaràs al web del Cibernàrium a l'apartat: 
  FORMACIONS > FORMACIÓ TIC ESPECIALITZADA - CIBERNÀRIUM > PROGRAMACIÓ
  Per decidir si vols fer un curs de programació, el més important és que descobreixis per tu mateix/a si realment t'agrada la programació, i vols aprofundir en un programa de llarga durada. Les càpsules del Cibernàrium et serviran per aquest propòsit.
  També et recomanem que consultis altres webs a la xarxa i realitzis algun vídeo tutorial d'algun llenguatge de programació. Aquest part serà molt útil per comprovar si t'agrada aprendre per tu mateix/a.
   

 • Des del web no et pots inscriure en dues activitats que es fan en la mateixa data i hora o que se solapen en part. Revisa en l'Espai Personal les activitats a les que t'has inscrit. Posa't en contacte amb nosaltres a: itacademy@barcelonactiva.cat, informa sobre aquesta incidència i indica'ns el teu NIF o NIE, per tramitar la teva inscripció en el curs de l'IT Academy que t'interessi.

 • Rebràs un correu en els pròxims dies d'haver realitzat la teva inscripció. Si passat aquest termini no l'has rebut, posa't en contacte amb: itacademy@barcelonactiva.cat
   

 • Tens un enllaç actualitzat del temari del curs en el mateix lloc on has realitzat la inscripció

 • Caldrà comprovar en el web si aquell curs es farà en modalitat virtual, presencial o mixta.

 • Has de formular la consulta al SOC, que és l'organisme que gestiona els ajuts.