Selector d'idioma

catalàespañolenglish
Català Castellano English

Visualització del menú

Ruta de navegació

Curs online per preparar la prova acTIC

20/12/2023

Des de Cibernàrium es continua impulsant el talent digital i oferint formació tecnològica per a tothom.

Aquest itinerari online et prepara per obtenir la certificació oficial d'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació per la Generalitat de Catalunya (acTIC). 

A la taula següent surten descrits el nom dels cursos amb relació al seu nivell:

 

La preparació a la prova l'hem comprimit de vuit a sis cursos, organitzats en mòduls i lliçons amb els següents continguts: 

Curs 1. Tecnologia digital, ús de l'ordinador i del sistema operatiu: aprendrem els coneixements primaris de software i hardware dels ordinadors.

Curs 2. Navegació, cerca i comunicació en el món digital: coneixerem l'entorn i com podem treballar amb la xarxa i Internet.

Curs 3. Cultura, participació i civisme digital: aprendrem l'entorn que conforma el món digital i el que comporta.

Curs 4. Tractament de la informació escrita: aprendrem a treballar i manipular la informació escrita que tenim al nostre abast.

Curs 5. Tractament de la informació numèrica: aprendrem a treballar i manipular la informació numèrica que tenim al nostre abast.

Curs 6. Tractament de les dades i presentació de continguts: aprendrem a tractar amb tota mena de dades i com presentar els seus continguts amb les diferents eines que ens ofereix l'ordinador.

 

Informació general:

>  Aquesta formació és gratuïta.

>  El certificat que es genera en completar cada curs simplement acredita l'assistència a les formacions, però no substitueix l'acreditació de l'examen oficial.

>  Els cursos són per preparar la prova d'acreditació acTIC. La realització del:

>  Curs 1 al 5 et prepara per fer la prova de nivell bàsic

>  Curs 1 al 6 et prepara per fer la prova de nivell mitjà.

>  No és necessari fer els sis cursos. Cada persona pot fer aquells cursos que cregui que necessita per preparar-se la prova acTIC. 

>  Cada curs és independent de l'altre, per tant, no és necessari seguir l'ordre dels cursos. Tot i que és recomanable començar pel primer i acabar pel sisè. 

>  Els cursos estan sempre disponible al web del Cibernàrium en edicions mensuals que comencen el dia 1 fins a l'últim dia de mes. Es poden realitzar al ritme de cada persona i en qualsevol moment. En el cas de no haver acabat el curs en el mes de l'edició, la persona es podrà inscriure a la següent edició i la plataforma guarda el seguiment. 

 

Per fer la prova de l'examen oficial:

>  Has de sol·licitar hora per fer la prova a través del web d'acTIC 

>  Cibernàrium és centre col·laborador oficial acTIC i pots fer la prova a les nostres instal·lacions de l'edifici MediaTIC

>  Oferim 120 places setmanals de dilluns a divendres en diferents franges horàries. 

 

Inscriu-te als cursos del Cibernàrium i prepara't per l'examen de l'acTIC!

LINKS D'INTERÈS