Especialitzada
Presencial

Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos

Coneix la tecnologia que pot millorar l'acció ciutadana en la lluita contra la corrupció i els abusos de la mà de Simona Levi, analista digital.

Objectius específics | Temari

Simona Levi és directora de teatre, dramaturga, activista, estratega tecnopolítica, gestora i curadora cultural, artista multidisciplinar, investigadora, reportera i docent nascuda a Itàlia, naturalitzada espanyola i establerta a Barcelona des de 1990.


És activista destacada dels moviments socials europeus en el àmbit de la lliure circulació del coneixement, la cultura i la informació, la democràcia digital, l'ús estratègic de les eines digitals per a l'organització, la comunicació i l'acció col·lectiva i la lluita contra la corrupció.


És impulsora de la formació de Xnet, FCFòrum, 15MpaRato i del Grup Ciutadà contra la Corrupció, tant català com estatal.
En 2017 la revista Rolling Stone va triar a Simona Levi, com a fundadora de Xnet i pel seu treball amb 15MpaRato, com una de les 25 persones al món que estan donant forma al futur.En aquesta masterclass reflexionarem sobre la democràcia i la vigilància ciutadana sobre les institucions.
I descobrirem Xnet, és un projecte activista que treballa en diferents camps relacionats amb els Drets digitals i la democràcia en xarxa: llibertat d'Expressió; neutralitat de la xarxa; privacitat; la lliure circulació de la cultura, el coneixement i la informació; mecanismes de transparència, participació i control ciutadà del poder i les institucions; la defensa del periodisme ciutadà por el dret a saber, informar i estar informats; la lluita legal, tècnica i comunicativa contra la corrupció; i la tecnopolítica entès com la pràctica i l'acció en Xarxa per l'empoderament ciutadà, la justícia i la transformació social.
Com a Xnet, s'ham creat eines com la Bústia de Bon Govern, per alertar d'abusos de forma anònima i segura - i legislacions en aquest sentit. Coneixer-les et permet utilitzar-les per al bé comú.
Descobreix l'eina pionera a Barcelona.

CONTINGUT

-Cas d'estudi: 15MpaRato
-Què és la navegació anònima?
-En què consisteix una bústia de denúncia anònima i segura?
-Història dels alertadors
-Legislació a defensar


Edicions

Edició 1

Sessió presencial

dj. 14/11/19 (18:30-20:00h)

Cibernàrium-MediaTic

C/Roc Boronat, 117, 1er

Barcelona

Places disponibles: 136. Inscriure'm

Informació general

>> No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.

>> Les activitats Cibernàrium es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria dels assistents sol·licitin que es facin en castellà.

Qualsevol de les accions formatives de Cibernarium podrà ser enregistrada a través d'un sistema de captació d'imatges que té com a finalitat la seva posterior difusió a través d'un mitjà o suport en l'àmbit de la missió de Barcelona Activa de contribuir a la promoció econòmica i a l'ocupació. En el procés de gravació es poden enregistrar eventualment imatges dels/de les assistents a la formació. La inscripció a les activitats de Cibernàrium implica l'autorització a Barcelona Activa de fer ús d'aquestes imatges per a l'anterior finalitat.

>> Per inscriure's a qualsevol activitat cal tenir un usuari web creat. Pots crear-te'l a
http://w144.bcn.cat/cibernarium/cat/accesUsuaris.do

>> És imprescindible passar a signar assistència pel taulell de Recepció abans d'accedir a l'aula.

dj. 14/11/19 (18:30-20:00h)
Durada: 1 sessió

Cibernàrium-MediaTic - C/Roc Boronat, 117, 1er
Barcelona
Modalitat: Presencial
Durada: 1 sessió
Preu: Aquesta activitat és gratuïta
Nivell: Especialitzada
Tema: Masterclass

Valoració del curs

Mitjana
0

Formació impartida per

SIMONA

LEVI

Mitjana
0

Hi ha una nova versió de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Si us plau, accepta-la per poder continuar amb la inscripció.

Masterclass: Vigilància ciutadana de les institucions, inviolabilitat de la comunicació i alertadors d'abusos: Edició 1

Sessió presencial

dj. 14/11/19 18:30-20:00h

Cibernàrium-MediaTic C/Roc Boronat, 117, 1er Barcelona

Dades personals

Nom i Cognoms:

NIF/NIE: 10158

Email: default@liferay.com

Data de naixement: 28/06/2016

Accepto les condicions d'inscripció