Edita les teves imatges per crear un còmic

Edita les teves imatges per crear un còmic
Inicia't en la creació, edició i retoc d'imatges afegint filtres, escenes, globus de text i d'altres elements. Aprèn a muntar les vinyetes i imatges en format visual, fent històries curtes, targetes amb diàlegs o còmics i comparteix-lo a Instagram (o d'altres xarxes socials).
Specific goals | Temary
T'agradaria poder expressar les teves idees en format visual? Aprèn a editar les teves fotografies, dibuixos o fer muntatges, modificant-les, afegint filtres, petites animacions, diàlegs, ... Podrem crear un còmic breu amb les nostres pròpies idees o inspirant-nos en els formats més populars de la xarxa.
Important: Cal portar el telèfon intel·ligent i el carregador/cable.
Temari complet
Sessió 1. Cerca en Internet i creació digital
-Explorem i activem coneixements previs dels/les participants entorn el tema, expectatives, etc...
-Exploració i cerca d'exemples de còmics a la xarxa i altres creacions gràfiques digitals, estils i tipologies (educatius,reinvindicatius, sensibilitzadors...) , llocs usuals de publicació..., i les posem en relació amb allò que els agradaria explicar atenent als coneixements previs i les expectatives de les persones participants..
-Pluja d'idees per a triar allò que volem explicar i el format. Depenent del nombre de participants i del que sorgeixi a la dinàmica grupal, es decideix si treballem en una única creació o bé si treballem en petits grups i que cada grup elabori una creació.
-S'inicia el treball de preparació del guió utilitzant eines col·laboratives de Google (Google Docs, Google Slides, dibuixos de Google) i es prenen les primeres decisions: què explicarem?, com ens ho imaginem?, treballarem amb imatges pròpies o alienes? Quines serien? Què necessitem? Treballem a partir d'imatges pròpies (fotos, dibuixos) o bé necessitem cercar imatges a la xarxa?
Sessió 2.Creació col·laborativa i creació d'imatges
-Finalització del document col·laboratiu amb les idees i decisions preses de cada equip de treball o persona amb els guions del què es vol crear.
-Elaborem el guió tastant una primera aplicació per a treballar un storyboard a mode d'esquema (per exemple, amb Storyboard That), per fer-nos una idea d'allò que es pretén aconseguir.
-Realització de fotografies, en el cas que s'hagi decidit fer-ne, ,i/ o cerca d'imatges, selecció i emmagatzematge.
-Realització de dibuixos, en el cas que s'hagi decidit fer-ne. En aquest cas, es faria una introducció a les tauletes de dibuix, i programari de dibuix en tauleta.
Sessió 3. Edició d¿imatges digitals
-Finalització de presa de fotografies i/o de cerca d'imatges i/o d'elaboració de dibuixos.
-Introducció als programes d'edició d'imatges i exploració de les diferents opcions per escriptori, smartphone o en línia.
-Edició i retoc de les imatges i/o dibuixos a partir del programari triat.
-Explorem diferents eines per a treballar el muntatge final, i iniciem el muntatge final organitzant les diferents imatges amb el programari triat, afegint els diàlegs i altres elements que es vulguin incorporar.
Sessió 4. Publicació i difusió a les xarxes socials
-Finalització del muntatge i exportació del producte final.
-Decisió de la xarxa social on es publicarà (ex. Instagram, GoComics, https://tapas.io...)
-Publicació i difusió en les xarxes socials.
-Avaluació de l'experiència.
Aquesta activitat s'imparteix a les Antenes Cibernàrium situades als espais multimèdia de la xarxa de Biblioteques de Barcelona.
Consulta aquí en quines Antenes pots fer l'activitat, les dates disponibles i inscriu-t'hi.
General information
No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.
Les activitats Antenes Cibernàrium es realitzen en català.
Personal Data Protection Law
There is a new version of Personal Information Protection law.
Please, accept it before continuing the registration.