Biblioteca Nou Barris (Nou Barris)

La Biblioteca Nou Barris està situada en una de les parts de l'antic Institut Mental de la Santa Creu, que va fundar el doctor Pi i Molist cap al final del segle XIX i que va tancar les portes cap a finals dels anys vuitanta del segle XX.
Des del dia que es va inaugurar, el 3 de novembre de 1997, comparteix edifici amb la seu del Districte de Nou Barris i altres equipaments municipals. La rehabilitació de l'espai la va dur a terme l'arquitecte Oriol Bohigas.

Des que es va crear i fins al 2001 va formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Des d'aquell any, i segons el Pla de biblioteques de Barcelona 1998-2010, forma part del Consorci de Biblioteques de Barcelona, ens que la gestiona.
La Biblioteca de Nou Barris està ubicada a l'edifici que va ser l'Institut Mental de la Santa Creu. Es va inaugurar l'any 1889 per ordre de l'Hospital de Sant Pau amb capacitat per a més de set-cents malalts i el va dirigir el Dr. Pi i Molist, un dels pioners en el tractament de les malalties mentals a Espanya.


La biblioteca és un servei públic i gratuït obert a tothom que garanteix l'accés democràtic a la informació, la transmissió de coneixements, la formació, l'aprenentatge permanent i el lleure. Ho fa mitjançant la seva col·lecció, els recursos tecnològics, un equip humà i una programació d'activitats culturals per a diferents edats i públics.

Pl Major de Nou Barris, 2

93 291 48 50

imagen antena Biblioteca Nou Barris (Nou Barris)

Properes activitats

No hi ha activitats